Anmeldelse af det højest usædvanlige skriveprogram ved navn Scrivener


 

Hvad tænker du på, hvis jeg siger ”Word”, ”Wordperfect”, ”Staroffice” eller ”Pages”? Sikkert tekstbehandling, ikke?

Jeg synes det er et trist ord, tekstbehandling – det lyder meget maskinelt og meget lidt kreativt – derfor siger jeg selv normalt ”skriveprogram”, for når jeg skriver, er det sgu ikke for at ”behandle” tekst – det er for at få nogle ord ud af kroppen :)

Afhængigt af hvordan man skriver, hvor meget man skriver og i hvilke omgivelser man ynder at skrive, så er der en verden af forskel på ”tekstbehandling” som Word og ”skriveprogrammer”, som Scrivener.

Scrivener er lavet til os, der skriver meget og som ser det, at skrive, som en proces – en rejse – hvor det handler lige så meget om at komme i det rigtige ”mindset”, som det handler om finurlige detaljer i selve programmet.

Word kan en MILLIARD ting – og de fleste af os bruger måske 5% – og derfor er der mange, der er begyndt at bruge de her helt vildt simple programmer, som eks. Writer og Byline (Writer har jeg anmeldt her: http://www.livingsmart.dk/apps/70-produktivitet/167-writer.html ). De er hypersimple og har fokus på AT vise det, på skærmen, du skriver. That’s it.

Se hele anmeldelsen af Scrivener dels i Living Smart TV 027 og dels i anmeldersektionen på programmets hjemmeside!Se også seneste LSTV CLICK

Storskærm eller fladskærm i stuen? Det spørgsmål er et af emnerne i ugens LSTV CLICK!

LSTV CLICK 005 – Gadgetprogrammet for HELE familien

LSTV CLICK 005 00:12 Storskærm eller fladskærm til hjemmebiograf i stuen? 05:35 Ugens give-away (alarmclock dockingstation) 07:46 Monument Valley anmeldelse til iPad 12:58 Guide til nyhedslæsning med Tweetdeck 21:13 Streaming-tip: Banshee på Apple TV 23:49 Videoovervågning #3: daglig brug 37:00 Guide til nyhedslæsning med Reddit 42:35 Optakt til IFA messen 43:50 Sådan skifter du filsystem […]