Philips HR1861 anmeldelse – læs her inden du køber juicemaskine !!


philips hr1861
Philips HR1861 anmeldelse – er dette markedets bedste juicemaskine og saftpresser?
Philips HR1861 saftpresser og juicemaskine (karakter 4 og af 5)

Som du måske læste i mit indlæg om mine erfaringer med mine først 2 uger på sunde smoothies og friskpresset juice og saft, er vi i gang med at “genopfinde” vores sunde livsstil.

Sund mad og ikke mindst sunde drikke, er kommet i højsædet og vi har købt dels en supegod blender, der virkelig kan anbefales (og som jeg har anmeldt her: BlendTec Home HP3A), og en rigtig lækker “juicer” – altså en saftpresser eller juicemaskine, hvad man nu vil kalde den. Philips HR1861!

Efter en del research på nettet, ikke minst på mange YouTube-videoer og efter utallige Googlesøgninger, viste det sig hurtigt at Philips HR1861 er en fantastisk god juicemaskine og da den prismæssigt ligger omkring 1.000 kr., lå valget lige til højrebenet for mig.

Læs her om mine første ugers erfaringer – står Philips HR 1861 juicemaskinen allerede nu parkeret bag i køkkenskabet?

Bedre end købejuice??? Helt klart!! Jeg tør slet ikke tænke på hvor ringe den billige købejuice er, med E-numre og sukker, men selvom man går op i juice der sælges som både økologisk, friskpresset og “gammeldaws”, så mangler det stadig livet! Det skal nemlig varmebehandles før det kan sælges og så dør mange af de gode sager – derfor er selv økologisk købejuice IKKE nær så sund, som din egen.

En stor del af den respons, jeg først fik var “Uha, sådan en købte min kone også, men den står bare inde i skabet nu!” eller “ja, det smager også godt, men det er så forfærdelig bøvlet at rengøre den!” – men det gør den nu bestemt ikke her :)

Lad mig straks slå fast: ja, der er noget arbejde med at lave juice – selv med en god juicemaskine som Philips HR1861 – og det er ikke noget man kommer sovende til og der er en hel del opvask hver gang. Desværre ilter juice – specielt æblejuice – meget hurtigt og bliver brun og derfor laver man sjældent ret store mængder = ofte opvask :)

Til gengæld smager det A) hammer godt og B) både min datter og min kone er blevet helt vild med det. Min kone laver frisk juice af grape, blodappelsiner osv. – helst økologisk, men desværre har vi stadig til gode at finde økologiske grapefrugter. Jeg selv er mere til æbler – har faktisk drukket 12 æbler (!) mens jeg skrev det her. Og ja, saften i glasset blev mørkebrun inden jeg var færdig :)

En ting man hurtigt kommer ud i, er at eksperimentere – det er sjovt. Først prøver man de traditionelle ting – æbler og appelsiner – og så bliver man mere modig med både andre frugter og også grøntsager. Jeg har både prøvet ananas, jordbær, rødbeder (!) og jeg ved snart ikke hvad.

Min oplevelse er, at en “slynge-type” som Philips HR1861, er bedst med forholdsvis “faste” frugter, netop som æbler og appelsiner. Jordbærd, kiwi og lign. bliver bare fuldstændig smadret og der udvindes ikke særlig meget juice.

En lille note, mens jeg husker det – er det nyt for dig at spise sundt, så er det noget du bør have “støtte” til, for at det ikke bliver en fuser. Jeg har selv enormt stor glæde af at bruge et såkaldt visionboard, som du kan læse om her!

En anden ting jeg har oplevet er også at nogle af de mere grønne ting som selleri, rødbeder, gulerødder osv………. altså vi kan sagtens blive enige om at det er sundt, men selve TANKEN om at drikke et selleri eller drikke en rødbede……….. det skal jeg vist lige vænne mig til.

Her kan du se de dele, Philips HR1861 og HR1865 består af

Men – tilbage til juicemaskinen – som nævnt kan jeg virkelig godt anbefale den. Både ment som anbefaling af i det hele taget at have en juicemaskine men også denne konkrete model.

Det tekniske synes jeg egentlig ikke er afgørende interessant – den er fin, kører hurtigt, larmer ikke, står godt fast på bordet med sugekopper, fylder ikke ret meget og har et stort hul til frugter, så den kan tage hele æbler osv. Måske er “gadget-faktoren” bare for lille her, til at det er værd at gå op i – men den gør sit job!

Min mor har en lidt ældre juicer stående og hendes holdning er vist, at den er så tilpas bøvlet at gøre ren, at den ikke er så meget i brug, som hun gerne vil. Jeg vil anslå at det tager mig 3-4 minutter fra jeg starter til jeg har en ren maskine, hvis jeg presser eks. 12 æbler til en kande æblemost. Måske 5 hvis jeg bare hygger mig – og måske 10 hvis jeg ikke er alene i køkkenen og sludderen går.

Jeg har ikke personlig erfaring med andre juicemaskiner eller juicepressere / saftpressere – men de fordele der er for Philips HR1861 (som vist i øvrigt blev valgt i et blad som årets bedste juicepresser) var tydelige i “jungletrommerne på nettet” så det var et let valg. Forskellen på de to modeller – Philips HR1861 og HR1865 – er vist bare at 1865 er storebroderen med drypstop og blank “snude”.

Det er i øvrigt lidt forkert at kalde det en juice- eller frugtPRESSER, for den presser det ikke. Den har en høvl i en si, som roterer enormt hurtigt. Når du putter eks. et æble eller en appelsin ned, slynges det sindssygt hurtigt rundt, bliver raspet i stykker og juicen / saften slynges ud gennem filteret.

Fordelen er at du får rimelig meget juice ud, men ulempen er denne “slyngemetode” ilter juicen mere, dvs. den hurtigere bliver brun, og dels tilfører det også lidt varme til den, så du skal kyle et par isterninger i før det kan drikkes ELLER stille kanden i køleskabet et par timer.

Hvis man i stedet smider et par isterninger og et par hele appelsiner i en blender, får man også en slags frugtjuice, men der kan du bare se……… helt uden at tænke over det, skrev jeg FRUGTjuice……. men det er fordi den blendede udgave jo er hele appelsinen og dermed også frugtkødet. Det virker bare meget “tung” at drikke, men til gengæld må den fulde næring være der, modsat en tur gennem Philips’en, som slynger alt kødet væk….

Selvom det er et meget finmasket filter, kommer der – synes JEG – meget “pulp” eller “mos” med ud. Ikke trevler og frugtkød, som du måske kender det fra nogle slags friskpresset appelsinjuice, men sådan noget mærkeligt skum, som ikke lægger op til at blive drukket. Heldigvis har den medfølgende kande sådan et “skumfilter” i, så du får kun den rene juice ud, men faktisk er indholdet ca. 2/3 skum og 1/3 ren juice, så der går forholdsvis meget frugt til bare 2-3 glas juice.

Til gengæld er det jo et fantastisk bytte – hvornår ville jeg have spist 12 æbler ? Hvornår ville jeg i det hele taget have fået økologisk frugt? Jeg ved det ikke – jeg ved bare at det ikke rigtig skete før jeg købte juiceren. Fordelen er også at man får det meget bedre af alt det sunde saft – se her hvor vi beskriver vores erfaringer fra den første måned med smoothies og friskpresset juice!

En ting der kan irritere mig en smule, er så udbudet af økologisk frugt. Jeg bor i Vejle og som mellemstor provinsby, har vi jo også større varehuse som Bilka og lign. men dog ikke rigtig noget grøntmarked, af hvad jeg ved af. Kvickly har mange økologiske varer, men det er intet at sammenligne med eks. Irma og og lign. butikker i større byer.

Jeg køber økologisk når muligheden er der – sjældent vælger jeg en økologisk vare fra til fordel for en konventionel alene på grund af prisen, men det ER en irritationsfaktor at udvalget er så lille og prisen ca. er det dobbelte. Hertil kommer at du skal bruge i omegnen af det dobbelte antal appelsiner for at få samme mængde juice, når det er økologiske appelsiner (formentlig fordi de ikke er boostet så store på en kunstig måde). I forhold til sundhed synes jeg bestemt IKKE jeg er fanatisk (står og tænker pizza lige nu hahahaha) men jeg er tilpas afklaret med det til at vide, at jeg ikke kan se noget formål i at hælde en masse ekstra frugt i kroppen, hvis man så vælger noget lort der er fyldt med sprøjtegift.

Summa summarum – kan jeg anbefale en juicemaskine? JA! Kan jeg anbefale Philips HR1861? Ja! Jeg har ikke prøvet andre, men jeg kan faktisk dårligt forestille mig at det kan gøre bedre i dén type maskine. De “rigtige” juicepressere du måske har set på cafeer og restauranter, hvor de automatisk skærer appelsinen midt over og presser, er da kanon, men de koster typisk 15-20.000 kr.

En ting man dog skal have i tankerne hvis man IKKE vil købe BÅDE en saftpresser OG en blender, så er der forskel på saft / smoothies og jeg har prøvet at samle fordele og ulemper her!

De ca. 1.000 kr. jeg gav for juicepresseren synes jeg er rigtig godt givet ud og hvis min families sundhed har fået endnu et nøk opad, kan det jo ikke gøres op i penge. Jeg synes det sender nogle enormt gode signaler til min datter, når køkkenbordet er fyldt med frugt og sunde ting – det er en god “hjernevask” som jeg tror mange forældre gerne vil give deres børn :)Se også seneste LSTV CLICK

Storskærm eller fladskærm i stuen? Det spørgsmål er et af emnerne i ugens LSTV CLICK!

LSTV CLICK 005 – Gadgetprogrammet for HELE familien

LSTV CLICK 005 00:12 Storskærm eller fladskærm til hjemmebiograf i stuen? 05:35 Ugens give-away (alarmclock dockingstation) 07:46 Monument Valley anmeldelse til iPad 12:58 Guide til nyhedslæsning med Tweetdeck 21:13 Streaming-tip: Banshee på Apple TV 23:49 Videoovervågning #3: daglig brug 37:00 Guide til nyhedslæsning med Reddit 42:35 Optakt til IFA messen 43:50 Sådan skifter du filsystem […]

 • Pingback: Anmeldelse af BlendTec Home blender – fantastisk smoothie blender !!! - Kenneth WedMore Lund

 • Pip

  Da jeg blev gravid fik jeg total hang til rød grape. Det var lidt bøvlet at skulle stå hver morgen med 3 stk grape og en lille gammeldags håndpresser, hvorefter det så skulle sies pga kerner…

  Det tog 100 år og en ostemad, men det tog mig 10 sekunder at drikke .. ØV – så var jeg lige mægtig glad da jeg så juicemaskinen ??? JA ! Nu kan jeg bare lave en kande af gangen og det tager lige så lang tid for en hel kande inkl rengøring, som det gør med 3 stk og gammeldags maner :) Juhuuu.

  Og så er der smagen ! Den er ubeskivelig når den er hel friskpresset. Du kan købe friskpresset juice i butikkerne – ja ! Men når du sammenligner smagen, så er der en KÆMPE forskel. Dernæst kommer det, at alt juice (selvom der står frisk osv ) er varmebehandlet, dvs alle de gode vitaminer osv er mere end halvveret hvis ikke helt væk.

  Når jeg ser på juice i butikkerne nu tænker jeg: EJ hvor synd og glæder mig inderligt over vores frugtpresser, for er der noget jeg elsker, så er det da juice ! Sodavand har vi stående, men det bliver ikke drukket – det siger da lidt om, hvor godt vores juice smager og blandt dommerne er ungerne selv.

  Som en dårlig gammel reklame: PRØV DET !!! og køb rigelig frugt, for du kommer bestemt til at lave mere :)

 • Pingback: Erfaringer fra en sukkerfri måned med smoothies og løbeture - Kenneth WedMore Lund

 • http://www.livingsmarttv.dk/members/kenneth-wedmore-lund/ Kenneth WedMore Lund

  Sjovt at se, at denne artikel pludselig er blevet en af de mest læste her efter nytår…………. er det nytårsfortsætter om sund livsstil der – bogstaveligt talt – “presser” sig på, høhøhø :)

 • Gitte Elsman

  Hej Kenneth.
  Jeg har også lige erhvervet mig en frugtpresser magen til din ;o)
  Prøv at tilsætte lidt citron til æblerne så bliver juicen ikke så brun. Vi kunne heller ikke forestille os at købe juice mere ;o)

  ;o)

 • Jesper Fjølner

  Flot anmeldelse. Hvor meget saft får du ud af fx et kilo æbler med denne maskine?

  Jeg har 6 mindre æbletræer og vil gerne moste, men ved ikke om jeg skal sådan en køkkenmaskine eller en udendørs tønde/donkraft-type-mosteri.Order man at moste fx en 20-30 kilo med denne type saftpresser? Fordelen er jo at det er nemmere at have det i køkkenet og man kan med denne type også vælge at moste nogle få æbler af gangen og ikke bare store portioner.

  • http://www.livingsmart.dk Kenneth WedMore Lund

   Jeg har ikke rigtig indtryk af mængden, Jesper – vi har typisk bare lavet et par glas fulde af frisk saft eller måske en lille kande og til 2-3 glas juice går der typisk 8-10 æbler.

   Umiddelbart hælder jeg mere og mere til en rigtige “moster” der kan tage mange æbler, så man kan lave nogle større portioner – det er også noget med mere “håndværk” end bare at tænde noget elektrisk :)

 • Jesper Fjølner

  Flot anmeldelse. Hvor meget saft får du ud af fx et kilo æbler med denne maskine?

  Jeg har 6 mindre æbletræer og vil gerne moste, men ved ikke om jeg skal sådan en køkkenmaskine eller en udendørs tønde/donkraft-type-mosteri.Order man at moste fx en 20-30 kilo med denne type saftpresser? Fordelen er jo at det er nemmere at have det i køkkenet og man kan med denne type også vælge at moste nogle få æbler af gangen og ikke bare store portioner.

  • http://www.livingsmart.dk Kenneth WedMore Lund

   Jeg har ikke rigtig indtryk af mængden, Jesper – vi har typisk bare lavet et par glas fulde af frisk saft eller måske en lille kande og til 2-3 glas juice går der typisk 8-10 æbler.

   Umiddelbart hælder jeg mere og mere til en rigtige “moster” der kan tage mange æbler, så man kan lave nogle større portioner – det er også noget med mere “håndværk” end bare at tænde noget elektrisk :)

 • Pingback: Juicepresser forklaret | forskelle på slow juicer og juicemaskine