Sådan køber du iPhone i Applestore, Hamborg i Tyskland fredag nat

2506
iphone-tyskland
Læs her Living Smart TVs guide til at købe en iPhone i Tyskland – vi anbefaler Applestore i Alstertal, nord for Hamborg!

I forbindelse med at iPhone 5S og 5C udgives i Tyskland 1-2 måneder før i Danmark, har mange af vores trofaste seere skrevet til os for at få gode råd om hvordan man køber en iPhone i Tyskland.

Lad mig lige samle op på det her!

Du bliver nødt til at møde personligt op og du kan kun købe 2 pr. mand – du kan ikke bestille over nettet ved Apple.de når du bor i Danmark. De virker fint i Danmark og kører dansk. Dog er der pt. rygter om at Apple i Danmark ikke længere tager ipad og iPhone ind til garanti-rep. men det har jeg personligt aldrig selv oplevet, så jeg TROR det er et ubekræftet rygte.

Hvorfor køre helt derned for at få telefonen lidt før Danmark? For turens skyld og fordi det bare er sjovest at have det nyeste før vennerne – i Danmark får vi den først i november/december. Det er ikke billigere at købe den i Tyskland, når du regner tid, transport og currypølser med i regnestykket :)

Sådan køber du iPhone i Tyskland

Jeg har været afsted mange gange og min erfaring er følgende:

 • Tag til Applestore i Alstertal nord for Hamborg – der er alt for mange tyskere der tager ind til den Applestore, der ligger i Hamborg city
 • Du kan ikke ringe til dem for at få reserveret telefoner eller lagt til side og de vil ikke svare dig på om du eventuelt vil køre forgæves.
 • Tag kontante euro med – jeg har flere gange erfaret at de ikke tager VisaDankort og du kan kun hæve op til 2.000 kr. i deres kontantautomater i centeret. Jeg har spurgt en dansk bank og de siger at det skyldes den måde vores visadankort er kodet på og at det betyder at det ikke fungerer helt som et traditionelt/”rent” Visakort
 • Priserne tjekker I på www.apple.de og I køber telefonerne uden kontrakt og de er ikke simlåst eller på anden måde begrænset. Det er “the real deal”.
 • Parkering foregår normalt i Alstertal indkøbscenter MEN hvis du kommer tidligt nok, er det ikke åbent og så må du finde alternative parkeringspladser uden for centeret
 • Vær der senest kl. 6 i køen – de har normalt telefoner nok til hele dagen MEN jo senere du kommer, desto længere tid kommer du til at vente i kø fordi for hver anden kunde der står foran dig i køen, er ventetiden 10-15 min. og er du bare 100 mennesker nede i køen, står du der stadig hen af eftermiddagen
 • Når du står i køen, bliver du kontaktet af fuskere, der spørger om de kan betale dig til at tage en iPhone med til dem fordi de ikke “lige har tid til at stå i kø” – don’t do it :)
 • Er du sulten, er der er sindssygt godt pizzaria der sælger sådan nogle kæmpe-slizes skråt over for Apple, lige under Starbucks
 • Vær vågen når de åbner dørene – det er mere reglen end undtagelsen at folk snyder af helv…. til i køen og vi har endnu ikke være dernede hvor den, der stod forrest i køen, rent faktisk kom først ind. Der er meget dårlig kø-kultur dernede.
 • Køen starter UDEN for centeret og på et tidspunkt åbner de, så I kommer ind i centeret i en mere struktureret kø, hvor ingen snyder.
 • Når I står i køen, kommer Apples personale rundt og spørger jer hvad I skal have og så får I en lille “billet” så I er sikre på at det I vil have, rent faktisk er der når det bliver jeres tur – det betyder også at I allerede dér kan være ude for at en model er udsolgt, så sørg for at have en “plan b” for hvad I så vil bestille i stedet (en anden farve, størrelse osv.) – det lader i forudbestillingerne til at være den gule 5C 16gb der blev udsolgt først og I kan forvente det samme her
 • Dørene åbnes typisk kl. 8 (en time før de andre butikker) med stor tumult fra Apples personale der løber rundt og råber og giver alle hi5′s – amerikansk når det er sjovest :)
 • Når I har købt jeres iPhones, bliver I spurgt af personalet om de lige skal sætte den op for jer og det BØR I sige ja til, for så er I sikre på at I ikke kommer til DK og oplever at noget ikke virker. Det betyder dog at dit køb strækker sig over 30-40 minutter (bare så du er obs. på det)
 • Telefonerne virker på vores sendenet i Danmark og du kan vælge dansk som sprog – der er mig bekendt ingen negative ting at sige om de telefoner vi køber dernede – de er identiske med de danske modeller. Jeg er blevet fortalt følgende: “For TDCs kunder er der ydermere den fordel at de nye iPhone 5-modeller har 800mhz LTE, så alle på TDC, Telmore og evt. andre der bruger TDCs net nu for første gang får 4G mobildata!” – Som jeg læser http://www.apple.com/de/iphone-5s/specs/ har alle iPhone 5S denne nyhed men følg evt. https://www.facebook.com/livingsmarttv/posts/584128578314256 for svaret……..

Mød Living Smart TV om natten

Vi sender kamerahold fra Living Smart TV derned for at filme eventen og vil gerne snakke med de af jer, der står i kø og har lyst til at være med i vores udsendelse – det vil typisk være spørgsmål som “hvorfor køre helt herned ‘bare’ for en telefon”, “hvilken skal du have”, “hvordan har du valgt mellem 16, 32 og 64 gb”, “hvilken forbedring har du glædet dig mest over”, “hvad skifter du fra” osv. I kan tydeligt genkende os dernede, så kald på os hvis I ser os!

Hyggenørderi: du må ikke snyde dig selv for at købe et krus Starbucks kaffe når du er dernede for det ligger oppe i luften over Applestore og giver et fedt overblik over alle tumulterne i køen, og på vej hjem bør du slå et slag forbi nogle af grænsebutikkerne og købe nogle af de SchwipSchwap-sodavand, vi altid drikker i vores liveudsendelser (og en currywurst med pommes er næsten turen værd i sig selv) :)

Ps. Nej vi laver ikke en bustur på vegne af Living Smart TV og nej, vi kan desværre ikke tilbyde jer at køre med os eller at tage telefoner med til jer :)


Vis stort kort