Kickstart Dit Kamera 004 – Street Photography – podcast

Skærmbillede 2013-04-27 kl. 08.03.31Kickstart Dit kamera 004 handler om street photography eller – på dansk – gadefotografering.

Det er en disciplin inden for fotografering som overrasker mange fordi det er spændende og også kan være både udfordrende og grænseoverskridende.

I denne udsendelse starter vi i studiet med at snakke lidt om hvorfor streetfotografering “tænder” så mange fotografer og hopper så direkte derfra og ind på Strøget i Vejle.

Her monterer jeg dels et kamera i panden på mig selv, så du kan følge min tur, som jeg ser den og undervejs kommenterer jeg hvordan jeg sætter mit kamera, hvilket udstyr man skal bruge og hvordan man kan reagere, hvis en person pludselig bliver frustreret over at blive fotograferet uden at have givet sit samtykke.

Tilbage i studiet gennemgår jeg juraen på området, for hvis du overtræden loven, kan gadefotografering sende dig bag tremmer i spjældet.

I sidste del af udsendelsen viser jeg hvordan man både manuelt og med gode plugins til billedbehandlingsprogrammerne får det flotte, grove sort/hvide look, som mange street-billeder er i, hvis man ønsker den klassiske stil.