Livet efter iPad – nu er min iPhone bare en huskeseddel (og en telefon)

Min iPad har reduceret min iPhone til en telefon med indkøbsseddel

Nu har jeg haft min iPad i ca. en måned og jeg må sige, at den har haft rigtig stor betydning for noget så uventet, som min iPhone.

De første 24 timer med iPad var spændende og den første uges praktiske erfaringer med iPad var også fantastiske – og så skulle man tro at interessen for iPad måske også stilnede lidt af.

Det man på engelsk mener, når man taler om at “the honeymoon is over” og man bliver sådan lidt mæt af et produkt.

Personligt havde jeg forventet at der ville komme et antiklimax over iPad efter nogle uger, når nyhedens interesse dalede, men det har ikke været tilfældet.

Desværre er det gået værre ud over min iPhone, end jeg havde forventet.
[poll id="10"]

Sådan brugte jeg iPhone før iPad

Jeg brugte den hele tiden – punktum. Jeg ringer og sms’er ikke så meget, men jeg brugte min iPhone til facebook, email, twitter, spil osv. osv. osv.

Det samme gør min kone og når vi sidder sammen i stuen om aftenen, kører fjernsynet måske nok, men typisk sidder vi med hver vores iPhone og hygger med spil, mail osv.

Som nævnt i anmeldelsen af Things (læs min anmeldelse her), bruger vi iPhone rigtig meget til at “fange” ting, der skal på to do listen eller på SHOPPER, den indkøbsseddel vi bruger rigtig meget.

En ting jeg har brugt meget tid og penge på, er at suse rundt på Appstore og finde fede apps til iPhone – specielt spil, som jeg har det sjovt med at dele med min (snart) teenage datter, som også har iPhone.

Det hele vender så total på hovedet da jeg får min iPad…….

Nu bruger jeg nærmest ikke iPhone mere

Jeg har i forvejen aldrig ringet ret meget og sms-forbruget er næsten gået i stå efter at Facebook og twitter har “spist” mit behov for småbeskeder.

Derfor var mit hovedforbrug af iPhone i forvejen mere “minicomputer” end det var “telefon”. Efter jeg har fået min iPad, er 95% af mit behov for “minicomputer” rykket over på iPad.

Det er iPad jeg spiller på – det er den jeg redigerer mine Things to do lister på – det er den jeg bruger til Twitter, Facebook, mail, kalender osv. osv. osv.

Jeg ville på forhånd have sværget på, at iPad’en ikke ville blive brugt ret meget fordi man ikke lige har den med, modsat iPhone, som jeg altid lige har i lommen.

Nu må jeg modsat indrømme, at jeg hellere går op i stuen efter iPad’en, hvis den ligger dér, end bruge min iPhone, til de fleste ting. Det kan du jo have i tankerne næste gang nogle siger til dig, at fordelen ved iphone er, at du altid lige har den ved hånden………

Rent praktisk har iPad altså medført et styrtdyk i mit behov for iPhone – rent faktisk så meget at jeg (og jeg vil ikke citeres for det eller hænges op på det hahaahah) NÆSTEN vil sige, at sålænge min 3gS ikke hverken er slidt eller ikke fungerer, så har jeg svært ved at se hvorfor jeg skulle smide 5.000 kr. for den nye iPhone 4G når den dukker op. Så god er iPad og så lidt bruger jeg nu iPhone…….. seriøst, det er ikke mange dage siden jeg spurgte mine kammerater om, om jeg skulle prøve en HTC telefon…………. det ville have været 200% uvirkeligt for mig at tænke på før iPad………..!!!!

Anyway, overordnet set (efter iPad er landet) har jeg flere gange haft den her mærkelige fornemmelse af at sidde og kikke på den lille iPhone skærm og tænke “hmmmmmmmm det er uinteressant”! Hvorfor se Youtube video på iPhone, når iPad styrer for vildt til det? Jeg har ikke rigtig tjekket iPhone apps ud siden, jeg synes tastaturet er bøvlet (modsat før, hvor jeg synes det var super, men når man ser hvor meget bedre det er på iPad, så er iPhone sgu lidt…… træls).

Hovedårsagen til skiftet i fokus fra iPhone til iPad er bare, at det UDBYTTE jeg får fra iPad – specielt med de samme apps på begge platforme – simpelthen bare er så meget bedre, end forventet. Jeg havde forventet meget godt med ipad, men jeg havde IKKE forventet at jeg i dét omfang ville finde iPhone MINDRE brugerbar. Hvis der er nogen her, der har markedsført iPhone ud til alle venner og bekendte, så er det mig og bare fordi iPad er kommet, er iPhone jo ikke blevet DÅRLIGERE.

iPad er bare SÅ meget federe, at iPhone i 95% af mit brug er blevet uinteressant. Lige nu, er der faktisk kun én ting, som iPhone gør bedre: Shopper (indkøbsliste app der er i sync mellem min kones og min iPhone, så vi altid kan handle for hele familien uanset om det kun er den ene af os, der er afsted)……… nåh ja, og så kan den ringe, men er det ikke lidt oldschool efterhånden :)

Nu har jeg her skrevet lidt om hvad forskellen er fra “iPad og ned mod en iPhone” – men hvad med “op mod en laptop”? Prøv at se forskellen på en iPad og en bærbar computer her!