Så gik der endnu et år i “cirkus tech” og vi fået en stribe spændende produkter, et par skandaler, helt nye regler for Samsungtelefoner på fly og en række spændende og medrivende udviklinger inden for moderne teknologi.

HUSK AT TILMELDE JER VORES ÅRET DER GIK LIVEUDSENDELSE SOM STUDIEPUBLIKUM HER !!

Lad os her prøve at give et kort, opsummererende overblik, fordelt med de vigtigste technyheder 2016, måned for måned.

Fik du set 1. kvartal og også 2. kvartal technyhederne her?

[Året der gik] Technyhederne 3. kvartal 2016

Juli

 1. Juli er en sjov måned i forhold til technyheder, for hvad der ikke ér, det finder vi selv på. Om dét var motivationen bag nyheden om at kildekoden til Apollo 11 blev lækket, det skal vi ikke kunne sige, men tilsyneladende vil man i dag kunne flyve et smut til månen hvis man udstyrer sin Raspberry Pie til 150 kr. med softwaren fra NASA.
 2. Af andre spændende nyheder, bragte juli også det med sig, at vi blev lovet et sekund ekstra i 2016 – ikke nok med at vi i forvejen har skudår, næh, nej, for at opveje jordens rotation, må vi i år trættes med et helt sekund mere inden vi kan skyde knaldperlerne af.
 3. Lige i tide til Tour De France, kunne TV2 melde ud med godt nyt. Streamingdelen af TV2 var nemlig klar til nu at udgive den længe, længe, længe, LÆNGE ventede app til Apple TV. Der var ikke et øje tørt og kilder oplyser at selv TV2 blev overraskede over, HVOR mange, der med det samme købte adgang.
 4. Ikke alle kunne dog grine HELE vejen til banken i juli måned og i særdeleshed måtte Huawei stå tilbage med røde ører. I deres iver efter at lancere den nye P9 kameratelefon med det anerkendte Leicabrand på, kom de til at vise nogle fotos ANGIVELIGT fra P9, men som rent faktisk var taget med langt bedre og markant dyrere kameraer.
 5. Ingen bruger det, så alle lyver om det, skulle man tro. Det viser sig nemlig at retrokonceptet Text-TV lever i bedste velgående. Inkl. undertegnede, tjekker hver 4. dansker stadig, den dag i dag, de gode, gamle nyheder på Text-TV. Hvorfor? Fordi det virker og specielt fordi ingen deler konkurrencer og spilanmodninger på dén platform !
 6. Nostalgien ville faktisk ingen ende tage i juli måned, da det også den 23. juli blev offentligt kendt, at vores elskede VHS videomaskiner ville stoppe den sidste produktion. Ære være dens minde – og pøj pøj i båndsalathimlen. Ps. Husk at spole tilbage !

August

 1. Sensommerens helt store mobil-dille, blev Pokemon Go. Under mottoet for den aldrende serie, Gotta catch’en all, løb dansken i alle aldre, børn som voksne, rundt på gader og marker for at fange Pikachu, Bulbasaur og Pidgeotto. Helt som forventet brændte dillen lige så hurtigt ud, som den opstod.
 2. Om agurketiden lige skulle overstås eller om B&O bare tænkte at sommer = behov for nye tv, så bragte hedebølgen også et nyt B&O TV med sig. Horizon er navnet og salgstallene er …… svære at få øje på. Det danske ikon befinder sig tilsyneladende i en slags koma, hvor man afventer at finde den fremtidige ejer af brandet.
 3. Og så fik vi et dødsfald, som alle kendte uden at vide det. R2D2 fra Star Wars døde nemlig – eller dvs. – det gjorde Kenny Baker, som var inde i maven på R2D2. Han var kun 112 cm. høj og passede derfor perfekt til at styre den lille robot – måske derfor var han fast mand på settet i alle de oprindelige 6 film.
 4. Til gengæld havde vi også en fødselsdag at fejre – det moderne internet, som vi kender det i dag, kunne fejre sine første 25 år – det er dog ingenting i forhold til “datidens internet”, Radioavisen på DR, som kunne fejre hele 90 års fødselsdag.

September

 1. Endnu en stor sensommermåned for Apple og nye telefoner. iPhone 7 blev lanceret og på trods af mange nyheder, virkede det som om den almene forbruger kun kunne rumme ét ting: at jackstikket var væk. Apples koreanske kolleger var hurtige til at melde ud, at de da bestemt ville beholde deres jackstik og alskens latterliggørelse og jokes i amerikanske talkshows, viste, at ikke alt, hvad far gør, er rigtigt.
 2. September er også den helt store måned for technyheder i messeforstand, hvor den tyske IFAmesse i Berlin altid trækker store overskrifter. I år var der massivt fokus på OLED-tv og bedre streaminglyd.
 3. HUE-folket fik også et par nyheder på IFA – blandt andet bevægelsessensoren, der også kan programmeres tidsmæssigt til tisselys om natten samt et par spændende nye lamper og den nye bridge, der kan håndtere flere lamper i den tilsyneladende evigt voksende HUEsamling hos den danske forbruger.
 4. Men ikke alt er fryd og gammen. Ligesom DRs engelske storebror, BBC, må den danske station sande, at ikke alle kanaler skal leve i flow-universet. BBC annoncerede tidligere, at deres unge satsning, BBC 3, skulle leve videre udelukkende som streaming og nu gør DR det samme med Ultra.
 5. Efter et års rygter, fik vi i øvrigt endelig den fulde iOS10-opdatering og til mange tech-interesserede store overraskelse, ja måske ligefrem frustration, valgte Apple at fokusere meget på mainstream-pjat, som flere smilies og en børnehavelignende opdatering af iMessage – nu med bordbomber, balloner og konfetti indbygget.
 6. Og så tager rygterne til om at salget af smartwatches styrtdykker. Pebble rygtes på randen af konkurs. Samsung udgiver kun sparsomt med nye ure og Apple har brugt et par år på et enkelt ur – der dog har fået i omegnen af 8.000 nye remme og smilies, som åbenbart er vigtigere end selve uret. Google hælder yderligere salt i såret ved at udskyde smartwatch-styresystemet Wear 2.0, til 2017.