AirPlay Windows: Sådan gør du på din PC og ældre Mac-computere

3
22101

airplay airparrot
Med Airparrot får du Airplay på computere der er ældre end dem Apple egentlig har lanceret Airplay på!

Hvad er Airplay?

Airplay er en af Apples bedste påfund – det gør det nemlig muligt for dig på en meget let måde at afspille indhold fra din iPhone, iPad eller Mac-computer og direkte til din fladskærm.

Personligt bruger jeg Airplay mange gange dagligt når jeg “beamer” eks. en YouTube video fra min iPad op på min fladskærm eller sender musik fra Spotify over til mit stueanlæg via Airplay.

Grunden til at Airplay er slået så godt an er ganske enkelt at det er….. ganske enkelt. Der er intet du skal pille, rode og justeri i: tænd og det virker.

Airplay er ganske enkelt bare Apples måde at sende musik, film, tv-serier, billeder osv. fra én enhed via dit trådløse wifi netværk og til en modtagerenhed – nu kan du så også få det til din Windows-computer!

I næsten alle tilfælde er modtageren et Apple TV, så du sender FRA eks. din iPhone TIL dit Apple TV som så via et helt alm. HDMI-kabel er sat til dit TV.

LÆS OGSÅ: Hvad er Chromecast

AirPlay Windows: Sådan gør du

Desværre har Apple valgt at det kun er nyere modeller af Mac computerne, der har Airplay indbygget. Det er ikke fordi de ikke kan men Apple har bare ikke “tændt” det på din computer hvis den er mere end et par år gammel.

Hertil kommer at AirParrot også giver din Windows PC Airplay !!!!

Men hvis du, ligesom jeg, har en Mac fra før eks. 2011, så kan du selv installere Airplay på din Mac ganske let.

Det kræver blot et lille program ved navn AirParrot til 10 dollar (ca. 50-55 kr.) og det er et éngangbeløb så jeg synes det er et røverkøb i forhold til hvad du får.

Når du installerer AirParrot, får du nemlig mulighed for at sende eks. film, tv-serier, billeder, musik og i det hele taget hele skærmbilledet fra din Mac computer op på dit TV. Det virker både på de stationære iMac og Mac Mini og de bærbare i MacBook serien.

Du finder AirParrot til download her.

 • Jens Jakob Mortensen

  Jeg har haft meget fornøjelse af airparrot på min Mac Book Pro fra 2009 og bruger det stadig.
  Men en dag ville min curser ikke give slip på de emner jeg tog fat i med drag and drop.(sticky mouse).
  Efter mange dages googlen fandt jeg ud af, at problemet kom fra Airparrot og altid efter at min Mac havde været slukket. Hvis man sætter mac´en i vågeblus og åbner igen forsvinder problemet, indtil man igen slukker for mac´en.

 • Thomas Jensen

  Udover min nye iMAC, har jeg også en gammel MAC mini u2009. Men jeg må sige Airparraot har noget svært ved at køre helt så glat, som Airplay, men Apple tillader ikke Airplay på MAC der kan, men efter deres mening er “for gamle” til vi må beholde dem, f.eks. Til deling af enheder som printer, andre centralt data og stream vie den som server (musik, film, podcast, install filer osv.)

 • Jesper Handskemager

  Har fulgt lstv lige siden den her video men har også selv brugt airparrot meget helt tilfreds godt i fortsatte med det gode arbejde og