Alt om de store nyheder i iOS 9.3 til iPhone, Apple TV, Watch og iPad

0
2223
I løbet af de sidste 23-36 timer har Apple pumpet nogle af de vildeste opdateringer ud til de kommende versioner af iOS, WatchOS, tvOS osv.

Tidligere i dag udgav jeg en artikel om Apples nye skridt i retning af at flere brugere kan dele den samme iPad (tænk familie, undervisning osv.) – dén artikel kan du læse her: iPad får flerbruger-login i iOS 9.3

Her er alt du skal vide på 2 minutter om de mange andre opdateringer, der er trillet ud fra Cupertino i nat:

Her ser I Nightshift-funktionen i opsætningen af iPhone og iPad!
Her ser I Nightshift-funktionen i opsætningen af iPhone og iPad!

Opdatering til iPhone & iPad

  • Nightshift er en ny funktion, der nedtoner de blå lystoner fra skærmen om aftenen – ligesom du måske allerede kender fra F.Lux (omtalt på Living Smart TV her og der). Værdien for dig ligger i at din hjerne skruer ned for produktionen af de stoffer i hjernen, der holder dig vågen, så du lettere falder i søvn, når du skal i seng.
  • 3Dtouch får nu en række genveje til eks. hurtigt skift af wifi, bluetooth, batteri osv. som vi har savnet.
  • NEWS app’en bliver opdateret væsentligt men desværre stadig ikke tilgængelig i Danmark (officielt).
  • HEALTH app’en, som i manges øjne har stået alt for stille de sidste par år, får nu endelig bedre grafisk visning af den træning, mange logger med Apple Watch.

Opdatering til Apple TV

  • Den første store opdatering til det nye Apple TV 4 er på vej i form af tvOS 9.2 (sjovt nok, når alle de andre er 9.3)
  • Podcast app’en er tilbage ! YAY!!!!
  • Vi får nu mulighed for at benytte bluetooth-keyboards, frem for den (synes jeg) tåbelige måde vi skal inputte bogstaver og tal på nu – det er alt for omstændigt og man rammer forkert for ofte
  • Vi får også folders nu, så vi ikke skal se på en “kilometerlang” skærm med apps, men kan lægge alle streaming-apps i én mappe, alle spil i en anden mappe osv.
  • Siri på dansk blev desværre sprunget over i denne omgang
HEALTH app'en, som i manges øjne har stået alt for stille de sidste par år, får nu endelig bedre grafisk visning af den træning, mange logger med Apple Watch.
HEALTH app’en, som i manges øjne har stået alt for stille de sidste par år, får nu endelig bedre grafisk visning af den træning, mange logger med Apple Watch.

Opdatering til Apple Watch

Der er meget stille på Apple Watch fronten i forhold til app-udviklere og 3. parts understøttelse. Mit ur – og de apps jeg bruger – har stadig ikke én eneste af de spændende “complications”, Apple lovede os i sommers til WWDC.

Apple har dog selv en enkelt opdatering klar, så forhåbentlig er der ved at blive varmet op til Watch 2:

  • Én iPhone kan nu parres med flere ure. Det kan du så tænke over årsagen til……

Umiddelbart betyder det at Apple tror mange brugere vil have mere end 1 ur. Måske fordi de snart udgiver en variant, målrettet sport mere end Watch Sport er, så de ved at vi kommer til at skifte mellem flere. Måske et sportsarmbånd fra Nike.

De fleste af os havde nok set frem til performance-forbedringer?