Apple Airport Extreme – test og anmeldelse

41
17404
I går anmeldte Kenneth nogle WIFI hotspots kaldet Unifi. Disse var noget avanceret og dyre, så i dag er udsendelsen om det der måske er den direkte modsætning – nemlig Airport Extreme fra Apple.

Airport Extreme er en super simpel router – den er stort set Plug & Play, og når den først er sat op kan du glemme alt om den, og så “virker det bare” – den kan ikke så meget, men den leverer stabilt internet og gør det på den nemmest mulige måde.

Airport Airport Extreme test

Med det samme man pakker kassen ud, går det op for en at brugeroplevelsen er i højsædet – den er utrolig simpel og der er kun selve routeren og et 220v strømkabel i kassen.

Sæt strømkabel til, forbind dit modem eller anden router / switch til porten på Airport Extreme med et enkelt netkabel og du er kørende.

Men hvad med brugervenligheden?

Brugervenlighed

I det fleste tilfælde vil du automatisk blive spurgt om du vil sætte den op som nyt netværk eller udvide dit eksisterende, så du får bedre dækning i et stort hus.

Det tager ganske bogstaveligt 2 klik med musen og så er du kørende. INTET teknisk fnidder overhovedet.

Efter at have brugt Airport Extreme i nogle måneder, oplever vi et virkelig stabilt produkt med høj kvalitet AC WIFI, som kører rigtig godt med tablets, smartphones og bærbare computere.

Til privat brug, ligger Airport Extreme lige til højrebenet.

Living Smart TV tester og anmelder her Apples hjemmenetværks-router Airport Extreme - den er meget let at sætte op men leverer den så varen? Se svaret her!
Living Smart TV tester og anmelder her Apples hjemmenetværks-router Airport Extreme – den er meget let at sætte op men leverer den så varen? Se svaret her!
 • renejespersen

  Vil bare lige sige at man altså kan få en 2TB Time Capsule for ganske få hundrede kroner ekstra !.. Er værd at overveje..
  http://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/netvark-router/APPLEME177ZA/apple-airport-time-capsule-802-11ac-2-tb?scid=PRICECOMP_PRICERUNNERDK

  • Karl André Pedersen

   Noget billigere end den tidligere model, men stadigvæk en merpris på næsten 50% hvis man vil have harddisken oveni. Dog stadigvæk en god pris, ingen tvivl om det!

   Skiftede selv en last-gen 2TB Time Capsule ud med den nye Airport Extreme i går og er indtil videre ganske tilfreds. Droppede ligesom Kenneth harddisken denne gang, da jeg alligevel ikke bruger den indbyggede harddisk. Tager mine backups andre steder allerede.

 • Henrik

  Benytter LINKSYS E6700 router med rigtig god dækning her i huset. Har også YOUSEE og har også fravalgt deres router funktionen. Har en LG NAS med 2x1TB som Raid. Men overvejer påsigt Airport EXTREME

 • Kristian

  Skal de enheder, der skal bruge det trådløse netværk (ex. iphone og bærbar), have ac også for at man kan udnytte ac-teknologien? Pt. har jeg en time capsule med n og det har mine andre enheder også. Vil man få nogle fordele så ved at skifte til en airport extreme med ac?

 • Visky83

  Hvad med kode til netværket? Er det nemt at sætte op? Der bliver intet nævnt i videoen, men mange er vel ikke interesserede i at have et åbent netværk?

  • onetowatch

   Det er rigtig nemt og forklarer nærmest sig selv under opsætningen, såfremt den ikke som i Kenneths tilfælde blot skal erstatte en anden airport.

 • onetowatch

  Men hvilke produkter kan drage nytte af den “nye” AC standard? kan min 3 år gamle macbook air f.eks. eller er det “kun” det aller nyeste isenkram der kan udnytte det?

 • Lars Henrik Olsen

  super udsendelse, man skal naturligvis også huske at slå wi-fi fra på det modem eller ruter hvor man ikke længere ønsker at bruge den trådløse funktion, strøm er penge 🙂

 • Evil

  Hvordan kan man få adgang til de filer der ligger på USB/indbygget harddisk fra en iPad/iPhone ?

  • Det tror jeg du kan med mange af de apps, der fungerer som en “finder” / filsystem 🙂

 • onetowatch

  Er der overhovedet nogen fordel ved ac såfremt ens udstyr ikke er ac kompatibelt? Vil iPad, pc osv. med n standard også opnå en bedre hastighed selvom de ikke kører ac? Det er noget meget få der har alt det “nyeste” udstyr og dermed kan udnytte denne nye standard.

 • Per K P

  Rigtig god anmeldelse Kenneth , som altid

 • Kristian

  Ingen der kan oplyse om ac gør nogen forskel, hvis man kun har modtagere med n ?

  • Hej Kristian – for mig består AC af to fordele: højere hastighed og beamforming.

   Højere hastighed opnår du kun når enhederne også er AC – dvs. du vil opnå højere hastighed med en iPhone 6 (som har AC) end med en iPhone 4 (som ikke har).

   Beamforming er en fordel for alle, da det kun handler om hvordan og hvor “smart” signalet spredes ud i rummet.

   Derfor: Alle får glæde af AC i forskelligt omfang 🙂

   • Kristian

    Hej Kenneth,
    Mange tak for svaret. Det giver god mening.
    Og tak for nogle gode programmer…

   • brillemayn

    Fedt, tak 🙂

 • NielsenDK

  Som altid en god anmeldelse. Jeg har YouSee’s NetGear CG3700 EMR, hvor jeg desværre har oplevet dårlig kvalitet især omkring WiFi området. Købte en Airport Extreme for at bruge den som AccesPoint og må sige dette produkt både er nemt at sætte op og har en langt bedre stabilitet og række-evne end YouSee routeren. Dog kan man desværre ikke sætte AirPort’en op med gæstenetværk, når den fungerer som AP.

  • Bruger du det sammen med Apple-enheder som iPhone, iPad osv?

   • NielsenDK

    Ja – Airport’en bliver flittigt benyttet af 4 iPhones og 3 iPads 1 mac og 1 bærbar og den har altid det bedste signal.

 • Bent Fer

  Jeg har 2 airport extreme en i stuen og en på loftet, og har fået et hurtigere og stabilt netværk, jeg bruger stadig you see routeren til kablet netværk, men har slukket for wifi delen.

 • Viggo Helbo

  Hej Kenneth – fin anmeldelse – sådan en sag skal jeg have, hvis den kan forbedre mit Wi-Fi netværk, men anmeldelsen mangler lige lidt hvad test angår. Hvor god er den og kan den forbedre det gamle trådløse netværk? Jeg vil lige fortælle hvad jeg har gjort for at teste mit TreFor fibernetværk (40/40), routeren er en trådløs og hedder Tilgin HG230 / 802.11n, jeg har testet up- og download. Jeg startede på mit kontor hvor routeren står, min nye iMac viser med en kablet forbindelse en hastighed på 52/55. Jeg piller kablet ud og den er nu trådløs forbundet, hastigheden er den samme. Hastighedstesteren jeg bruger er – speedtest.net by Ookla. Ookla findes som en App, den har jeg installeret på min ca. 2-3 år gamle iPad, på kontoret viser hastigheden på iPadden 19/19. Jeg laver nu samme test i stuen (det sted der er længst væk fra routeren) iMac viser 52/42 (WiFi) og iPad viser 11/5. Dette signal/hastighed på iPadden er så dårlig at når jeg streamer musik fra Tunein til apple Tv, der er forbundet med mit surround anlæg har jeg alt for mange udfald. Jeg er forundret over at iPadden er så dårlig i hastighedstesten og har ringet til Apple support. Her var hjælpen ikke stor, de har ingen forklaring ej heller normer for hastigheder, men mener at der kan være noget galt med hardware eller antenne? De bad mig prøve at genstarte iPadden samt nulstille Wi-Fi netværket, men intet hjalp. De var dog sikker på at en ny iPad Air ville klare opgaven bedre. Er der nogle LSTV fans der har prøvet, at udføre disse test, og hvad er jeres resultater? Vil en Apple Airport Extreme 802.11AC Wi-Fi løse mine problemer?
  Med venlig hilsen – Viggo Helbo

 • Bo Kehlet Helweg

  Jeg har en 60/60 fiber fra Stofa hvor wi-fi er slået fra på routeren (det virker ikke sammen med fast ip). Jeg købte desværre ikke en Apple Airport Extreme til at smide bag fiber-routeren, hvilket jeg har fortrudt. Det blev til en ASUS router og ikke en af de store modeller, hvilket har gjort mit wi-fi ustabil til tider. Så har jeg en 3 ports powerline kit, dvs. TV og Apple TV kører på kabel.

 • Tommy Jeppesen

  Hej. Har Apple capsule ny model, som er sat op som netværk. Har TDC bredbånd- skal jeg kontakte dem og sige deres router skal ” i bridge mode ” hvad hjælper dette ?
  Mvh Tommy

 • Lene Nordby Villumsen

  Kære Kenneth

  Jeg har nu købt en AirPort Express 🙂 og vil have den til at være trådløs router, den skal derfor erstatte den router der er i vores WAOO fiberboks.

  Kan jeg på den nye AirPort Express vælge det samme (gamle) >SSIDEncryption keyStatus<: Enabled eller Disabled.
  Er det nok at vælge Disabled i indstillingerne for WIFI, og så vil fiberbredbåndsboksen ikke længere være den trådløse router? (se billedet)

  Mange hilsner fra
  Lene Nordby Villumsen

  • Hej Lene

   Ja, det du kan sagtens vælge dit eget SSID osv. så ingen skal opdatere logins osv 🙂

   Mht. til at slå wifi fra på din router, bør du gøre det, så de ikke konflikter men du bør også sætte din gamle router til kun at være i “bridge mode” så din ne Apple-router overtager dén rolle.

   • Lene Nordby Villumsen

    Tusinde tak for hurtigt svar Kenneth
    Jeg kontakter Waoo support og hører om de kan stille fiberboksens router i “bridge mode”, skal jeg gøre det inden den sættes til Fiberboksen, og lige et dumt spørgsmål, vil “bridge-mode” stadig “tillade” at jeg benytter kablet internet?
    Mange hilsner fra Lene
    🙂

   • Viggo Helbo

    Hej Lene, fik du TREFOR/WAOO til at stille fiberboksens router i “bridge mode”? Jeg har også et dårligt Wi-Fi signal og vil investere i en Apple Airport Capsule som jeg ville tilslutte min Tilgin HG2301 router fra TREFOR/WAOO, men har fået at vide at det ikke kan lade sig gøre? Med venlig hilsen – Viggo Helbo

   • Lene Nordby Villumsen

    Hej Viggo, nej desværre, de sagde at det kunne man ikke. Min fiberboks med router er en: ICOTERA IGW2000.
    Ærgerligt, nu bruges min Airport Extreme blot til at udvide nettet.
    Skriv mere hvis det lykkes for dig.
    Mange hilsner fra Lene

   • Viggo Helbo

    Hej Lene, jeg har talt med WAOO support igen. Der er 2 muligheder, erstatte Waoo`s ruter med Airport Extreme/Airport Capsule, som så medfører at ip-telefoni ikke er mulig samt at der ikke ydes support på routerproblemer. Anden mulighed er at udvide nettet med et access point f.eks. Linksys WAP 300N, det må være det du har benyttet dig af.
    Med venlig hilsen – Viggo Helbo

   • Viggo Helbo

    Hej Lene.
    Har talt med Apple som foreslår at jeg sætter Airport Extreme/Time Capsule i “bridge mode” og forbinder den med et LAN kabel til WAOO routeren. Er det sådan du har gjort? Og er dit wi-fi signal blevet forbedret? Med venlig hilsen – Viggo Helbo

   • Lene Nordby Villumsen

    Hej Viggo.

    Min Airport Extreme står i “bridge mode”, så nu udvider den blot mit netværk, og nej mit wi-fi signal er ikke blevet bedre 🙁 ærgerligt at Waoo leverer sådan noget skrammel. Vi har også mange problemer med vore TV bokse, de skal re-settes her dag 🙁 øv. Vi kan desværre ikke lige skifte udbyder, da vi bor lidt uden for byen, og det er Waoo der var så “flinke” at lægge lyslederkabler. TDC tilbød koberledning med modem… Det havde nok været endnu mere sløvt.
    Mange hilsner fra Lene

 • Pierre Nummelin

  Hej Kenneth. Først tak for nogle super fede programmer i laver. Jeg har idag en Airport Express, som jeg aldrig rigtig har kunnet få gæstenetværket til at virke på, kan det passe at Wan forbindelsen skal sidde direkte i Expressen, for at få det til at virke! Jeg håber at det er nemmere på en Extreme, har købt en og den er på vej. Jeg har en Fiberboks fra Waoo uden Wifi, bag den sidder der en Zyxel firewall også uden Wifi, men den styrer DHCP og på min Zyxel har jeg min Airport til at sidde. Jeg håber du kender svaret eller kan hjælpe, så jeg kan få mit gæstenetværk op at køre. Mvh Pierre Nummelin

 • Sally Vuf

  Nu har jeg søgt næsten i årevis på en enkelt metode til at måle den samlede hastighed “ud af huset”. Altså hvad ens faktiske forbrug af ens bredbånd egentlig er? Er der nogen løsninger?

  Jeg er ligeglad med de utalige hastighedestests som kan måle forbindelsen. Jeg vil meget hellere holde øje med om jeg rent faktisk udnytter den bredbåndsforbindelse jeg har…eller om der evt skal op eller nedgradering til.

  • Ja, der findes faktisk en del routere i dag, der kan, så det afhænger lidt af hvor gerne du vil måle det. ASUS routernes software laver fine forbrugsoversigter, så køb sådan en og “indskyd” den som “yderste” del i dit netværk – så har du målingen.

 • Nicolai

  Er der nogen der har erfaring med opsætning af flere extreme boxe sammen med tdc homebox?

  Hvad er bedst i et stort hus?

 • Jack TOPP

  Den vil jeg købe