B&O højttalere kan nu bruges med andre fjernsyn og lydkilder

1
25220
B&O højttaler adapter
B&O højttalere kan nu ganske let bruges sammen med dit eksisterende anlæg, fladskærm, computer og Sonos med en billig adapter!

Hvordan sætter jeg mine B&O højttalere til andet udstyr end B&O?

Med et ganske billigt adapterstik kan du nu bruge din gode B&O højttalere med andet udstyr end Bang og Olufsen – de kan endda tænde og slukke automatisk.

I mit personlige tilfælde vil jeg gerne kunne sætte mine B&O højttalere til min fladskærm, som ikke er fra B & O ligesom jeg også gerne ville kunne bruge noget af det i mit surroundanlæg.

For nogle år siden havde jeg et komplet B&O anlæg med B&O TV, B&O højttalere, B&O radio osv. fordelt i huset men udviklingen på fladskærme går så hurtigt at jeg valgte at skifte til en anden og nyere fladskærm og troede så faktisk at det var slut med at bruge mine Bang og Olufsen højttalere fordi de jo kører med nogle lidt specielle stik og nogle gange kræver strøm og styrespænding fordi de har indbygget aktive forstærkere. Derfor endte et sæt af mine B O & højttalere faktisk i kælderen fordi jeg ikke troede jeg kunne bruge dem OG ikke synes jeg kunne sælge dem for en høj nok brugtpris til at jeg ville være bekendt at “forære” dem væk.

Jeg blev derfor rigtig glad da det viste sig at der nu er udkommet et sæt adapterkabler, som kan være bindeled mellem mine gamle B&O højttalersæt og eks. min computer, iPad, iPhone og fladskærmsTV så det valgte vi at lave en udsendelse om!

Denne løsning gør faktisk at B&O har mulighed for at sælge højttaler/subwoofer (især Beolab 2) til kunder der ellers ville have sprunget fra pga. integrationen med andre produkter end B&O!

At adapterne automatisk slukker dine højttalere igen når du ikke bruger dem, er bare prikken over i’et – super brugervenligt og helt B&O-agtigt!

Stikkene og kablerne har været længe undervejs og indeholder elektronik for at B&O højttalerne får den rigtige styrestrøm via en trigger osv. men nu er sættet komplet bestående af forskellige kabler, så de passer til stort set hvilket B&O højttalersæt du har.

bang-olufsen-trigger-kabler
Her ses trigger-kablerne hvor kablet fra B&O højttalerne (som kræver strøm for at tænde) bliver fjernstyret til at tænde og slukke automatisk når du tænder/slukker musikken)

Adapter og kabler til B&O højttalere

Faktisk betyder det at du kan:

 • Spille musik fra din computer, iPad og iPhone (eller anden tablet og smartphone med minijackstik)  – eks. Spotify – direkte til dine B&O højttalere (Dette kan kun lade sig gøre med en USB strømforsyning af en eller anden art, enten via enhedens USB udgang eller via en ekstern USB strømforsyning)
 • Bruge dit Sonos anlæg sammen med dine B & O højttalere
 • Sætte din B&O højttalere op til 5.1 surround anlæg eks. med din nuværende surroundreceiver (forudsat at den har pre out og trigger indbygget)
 • Fjernbetjene lyden direkte med din nuværende fjernbetjening som du kender det fra Bang og Olufsen hvis du bruger en surroundreceiver

Kablerne kræver INGEN teknisk snilde og monteres på få sekunder, én gang for alle og koster fra 249 kr. – se dem på denne oversigt over B&O kabler og adaptere

 • Millemissen

  Fint nok at AV-Connection er begyndt at fremstille disse adapter-kabler – til alle os, der ikke er så gode til det med loddekolben.
  Jeg savner bare en henvisning til Peter Pan’s B&O-tråde på hifi4all.dk.
  Her har det i flere år været muligt at hente alverdens DIY-tips og vejledninger til netop den slags adaptere – og herfra stammer faktisk en stor del af inspirationen til AV-Connection’s nye B&O-kabler.