Den bedste robotstøvsuger? Duel mellem iRobot Roomba 780 og Neato XV Signature Pro

16
37004

Vi har i en måned haft to forskellige robotstøvsugere kørende i vores bolig for at gøre en masse praktiske erfaringer.

Ved at vælge to ikke bare forskellige mærker men to TYPER (altså forskellige teknologier) har vi fået et rigtig godt indtryk af hvornår en robotstøvsuger i det hele taget er en god ide og i hvilke situationer de forskellige typer er bedst.

Generelle erfaringer med robotstøvsugere

Overordnet set oplever vi at en robotstøvsuger kun er et supplement og ikke et alternativ til en rigtig støvsuger. De gjorde ikke vores hus (med 2 voksne, 3 børn, 5 kanariefugle og 2 hunde) rent nok til at vi på sigt ville kunne nøjes med dem, men med en baby kravlende rundt på gulvet er det med sikkerhed noget vi foretrækker at gøre fremover for at HOLDE snavset “nede” med den traditionelle støvsugning.

En anden ting vi oplevede, er at robotstøvsugere ikke er så automatiske og hjælpsomme, som man skulle tro. Det er MEKAnik og ikke ELEKtronik, der styrer dem, så de sidder fast på dørtrin, vikler sig ind i ledninger og påkalder sig i det hele taget næsten dagligt hjælp, som kræver at vi gør noget. Det er altså IKKE en “set and forget” løsning at købe en robotstøvsuger.

bedste robotstøvsuger
Den bedste robotstøvsuger – iRobot Roomba 780 vs Neato XV Signature Pro

 

Testen af de to modeller

Vi valgte to modeller ud til test som for begges vedkommende er topmodellerne fra henholdsvis firmaet iRobot og Neato, hvor iRobots Roomba-serie nok er den folkeligt mest kendte af dem med mange år på markedet.

Neato er lanceret efterfølgende, nærmest som et svar på de ulemper, iRobot har og her handler det primært om MÅDEN de støvsuger på og hvor GRUNDIGT de støvsuger.

Vi har valgt at dele testen op i en række punkter, hvor hvert punkt giver 2 point hvis der er en vinder eller 1 point til hver, hvis de er lige gode. Samlet kan vi til sidst vælge den med de fleste point som absolut vinder men vi vil også skrive lidt om hvilken af de to vi ville vælge at købe, uanset point.

Anmeldelse af iRobot Roomba 780

Til ca. 3.500 kr. er Roombas topmodel testens billigste. Det er det ældste design og en klassisk teknologi som er afprøvet og forbedret gennem mange år.

Det kan vi li’ ved Roomba 780

 • Den holder strøm længe og kan støvsuge i timevis af gangen
 • Den fordeler sin tid godt mellem boligens rum
 • Den støjer ikke ret meget

Det kan vi ikke li’ ved Roomba 780

 • Den er for dyr i forhold til hvor godt et resultat man får
 • Den “skovler” skidt ind med en rulle = den sidder ofte fast i ledninger (og ødelægger dem af og til)
 • Den er ikke “intelligent” med kører bare tilfældigt til den støder ind i noget, skifter retning osv.

Anmeldelse af Neato XV Signature Pro

Til ca. 4.500 kr. er Neato den dyreste i testen. Det er et forholdsvist nyt og mere high-tech bud på en støvsuger der er udstyret med intelligens (scanner rummet) og en teknik der bygger på at den suger, som en rigtig støvsuger.

Det kan vi li’ ved Neato XV Signature Pro

 • StøvSUGER og er meget effektiv
 • Den er “intelligent” og scanner rummet frem for at køre på må og få
 • Den sidder ikke fast i ledninger
 • Den er kantet, så den kommer ind i hjørnerne

Det kan vi ikke li’ ved Neato XV Signature Pro

 • Den bruger for meget tid (strøm) på det rum, den starter i
 • DEN STØJER MEGET (fordi den suger)
 • Den er alt, alt for dyr i forhold til resultatet

2 point for at vinde et punkt 1 point til hver ved uafgjortiRobot Roomba 780Neato XV Signature Pro
Første indtryk ved udpakning11
Hvor godt klarer den dørtrin og lign.?11
Hvor godt klarer den ledninger?02
Brugervenlighed20
Grundighed02
Tømning og rengøring02
Støjniveau20
Batteri20
Programmering11
Mekanisk kvalitet11
PrisSet til ca. 3.500 kr.Set til ca. 4.500 kr.
Samlet point1010
VinderBedste købBedste i test

Bedst i test

Vurderet alene på point, er det jo dødt løb – de er ganske enkelt begge lige gode til mange ting og skiller sig så ud på forskellige punkter.

Af de to er Neato den bedste støvsuger, så “bedst i test” prisen går til Neato.

Bedste køb

Roomba 780 er ikke så god til at støvsuge, men har en række andre fordele, såsom at den oftere kommer rundt i dine rum fordi den kører hurtigere og længere tid på en opladning og kommer mere sikkert rundt i ALLE rum.

Da den er testens billigste og scorer lige så mange point i tabellen som testvinderen, kårer vi iRobot Roomba 780 til testens bedste køb.

Køber vi selv en?

Jeg har virkelig været splittet om det spørgsmål. Det ER en fordel med små børn og det aktivitetsniveau af børn, fugle og gravhunde med hundehår og beskidte poter vi har i huset. Faktisk har jeg været forbavset over HVOR meget de to har støvsuget op i testperioden.

Omvendt er jeg bare slet, slet ikke vild med prisen. Selv den billigste, Roomba, koster 3.500 kr. og det får man altså en RIGTIG god støvsuger for, der giver et MARKANT bedre resultat.

Det hele står og falder bare på: får man selv støvsuget nok?

Jeg er i tvivl – så vi returnerer begge maskiner til Komplett.dk med tak for lån og ser tiden an …….. jeg ville nok være lettere at friste pengene ud af, hvis det var 1.500 – 2.000 kr. og ikke 4-5.000 kr. som de to her koster.

 • Morten Storm Solheim

  skal I så ikke teste nogle billigere robotstøvsuger? 🙂

  • Ikke i denne omgang, Morten – det er et ganske lille emne i forhold til hvad vi ellers skal dække, så det er ikke noget vi vil bruge flere resourcer på nu her – men der kommer mange andre “LSTV @HOME” udsendelser om lign. udstyr i stedet 🙂

  • Tommy Lindegaard

   Jeg har selv en billig robotstøvsuger til 1500 som jeg købte på tilbud. Og jeg er meget enig i konkulsionen. Jeg har til tider en travl hverdag og der kan rengøringen nok godt blive skippet en gang i mellem, så der er en robotstøvsuger fantastik, da man så alligevel får gjort nogenlunde rent.
   Jeg er enig i kritikpunkterne, man skal nemlig lige organiserer ledninger etc den første dag, men det finder man hurtigt ud af. Pt støvsuger vi primært før vi skal have gæster, da støvsugeren i nogle hjørner ikke er god nok. Vores støvsuger har også et problem med lange hår fra min kæreste på den ene tæppe, der mangler simpelthen sugeevne.

   • “Fra min kæreste på det ene tæppe” ? Sig mig, hvor mange kærester HAR du, Tommy…. ligger der flere kærester spredt rundt på andre tæpper? 😀 (weekendhumor)

   • Tommy Lindegaard

    Det er kun ulovligt at være gift med mere end 1. Loven siger intet om kærester 😉

    pt har jeg kun to tæpper…

 • NielsenDK

  Jeg synes faktisk denne korte udsendelse lige præcis dækkede de spørgsmål, jeg selv ville stille. Så thumbs up!
  Fedt I laver de her udsendelser.

 • Michael Troelsen

  Jeg synes det var det rigtige format på en udsendelse, så mere af det. Det har dog ikke afklaret min egen situation omkring at købe en robot støvsuger eller ej. Jeg er klar over at en robot støvsuger ikke kan erstatte en manuel støvsugning, men er den god nok? Jeg må vel købe en også sælge den igen eller måske købe en brugt.

 • Mathias Egekvist

  Elsker den sidste animation af jeres logo

 • Tommy Harbo

  Det behøver ikke være den dyreste roomba man køber, hvis man kan undvære f.eks fjernbetjening. Roomba har fuldt reservedelsprogram og tilbehør. Vores tandhjul blev ødelagt/slidt af hundehår, så vi har købt nye tandhjul, næsehjul og batteri.

  Den lever et hårdt liv, den stakkels lille støvsuger…

  Og som Kenneth skriver, tager den ikke alt, men man forbløffes over hvor meget den alligevel har taget, når den tømmes.

 • Pingback: Anmeldelser af LG VR62701LVMB Robotstøvsuger | Anmeldelser-nu.dk – Anmeldelser af produkter()

 • Hans Henrik

  Jeg kan se, at Neato XV Signature Pro nu kan fås til omkring 2.500,-, altså nærmest halvdelen af den pris, I vurderer den ud fra. Gør det maskinen mere attraktiv, set med jeres øjne?

  • Ja bestemt – vi endte med selv at købe sådan en efter testen (dog noget højere pris for et år siden) men er glade for den 🙂

 • Dennis

  1. Roomba’en støvSUGER jo altså også! 2. Roomba ER intelligent. Den starter med at lave nogle cirkulære bevægelse på gulvet hvorfra den vurderer rummet størrelse. 3. Den kører ikke bare på må og få. Den kører efter en håndfuld algoritmer, afhængig af forskellige situationer og senarier. 4. Den sidder faktisk meget lidt fast i ledninger og gulvtæpper da den netop har indbygget funktioner til at forhindre dette – jeg har heller aldrig set et lignende ledningskaos i en stue før. Hørt om kabelbakker?? 5. Den behøver ikke være firkantet for at komme ind i hjørnerne – det gør den faktisk glimrende med sin sidebørster. Jeg er idet hele taget ca. uenig i alle jeres dårlige punkter om Roomba, pånær det generelle om at en robot ikke kan gøre det 100% ud for en rigtig støvsuger. Jeg har trods alt haft Roomba i huset i ca. 5 år og prøver 3 forskellige modeller! I må have det hele med når i laver sådan en test.