Video: Smartphones til fitness – krav du bør stille til din mobiltelefon til motion

0
1253smartphones til fitness
Man kan benytte en masse forskelligt udstyr til træningen; blandt andet pulsbælter og -ure samt smartwatches, som her er et Galaxy Gear

Mange bruger i dag deres helt almindelige smartphones til fitness – et par gode apps og løbeturen er tracket og kan deles med andre.

Men hvad nu hvis man vil købe en smartphone, som decideret egner sig til fitness-brug – hvilke krav skal man så stille til den og hvad er det mon man går glip af, hvis man bare bruger sin normale smartphone på løbeturen?

Holdbarhed

Når du bruger din smartphone til træning, uanset om du har den i en lomme eller på et cykelstyr, ja så vil det på et eller andet tidspunkt med sikkerhed blive udsat for fugt. Enten i form af regn eller fugt fordi du svede og damper.

Det samme er gældende for stød og slag – det er næsten umuligt at bruge sin smartphone på en løbetur eller cykeltur uden at den få stød, vibrationer eller måske tabes.

En smartphone der er beregnet til motion er derfor kendetegnet ved både at være vandtæt og stødabsorberede.

Signalstyrke

En af de funktioner som mange er glade for, er GPS sporing. Det gør det muligt for dig at registrere dine træningsture, så ruten ses på et landkort og forskellige oplysninger såsom fart, afstand osv. kan beregnes. GPS tager meget strøm og kræver god forbindelse til de satellitter, der leverer signalet. Mange vil gerne dyrke motion i smukke skovområder og netop der er der ofte “skygge” for GPS signalet.

En smartphone der er beregnet til motion er derfor kendetegnet ved at have en kraftig og stabil GPS-modtager.

Strøm og batteri

Hvis du bruger din cykel til motion, kører du måske en træningstur på 3 timer. Skærmen er måske tændt for at du kan se din rute. Du hører måske musik undervejs og dit pulsbælte og GPS indsamler data. Alt det kræver meget strøm og du vil hurtigt opleve at almindelige smartphones sjældent har så holdbare batterier og derfor løber tør inden din træning er færdig.

En smartphone der er beregnet til motion er derfor kendetegnet ved du kan skifte batteri undervejs eller at der i det mindste er et markant kraftigere batteri.

Fysiske knapper

Over de seneste år har Trenden været at smartphones har fået færre fysiske knapper og til gengæld mere og mere betjenes med “soft-touch” knapper der bare vises på skærmen. Når du træner, kan det være meget upraktisk at skulle røre ved skærmen for at betjene den – ikke mindst hvis din smartphone er pakket ind i eks. et beskyttende cover.

En smartphone der er beregnet til motion er derfor kendetegnet ved at du kan betjene den med knapper, du kan mærke.

Og ps: husk at sluk for opkald og data på din mobiltelefon, når du træner – der er ikke noget så mentalt forstyrrende som at blive overdynget med mails, facebookopdateringer og sms’er mens man skal fokusere på at slappe af med en løbetur.

Smartphones til træning

Der findes ikke ret mange smartphones der decideret er lavet til fitness og motion og hånden på hjertet, så ER der nok heller ikke mange der ville vælge smartphone alene ud fra de krav.

Dog er der smartphones som opfylder flere af ovenstående krav, såsom Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z.

Køber du en smartphone der ikke har mulighed for at skifte batteri på turen, så kan du alternativt medbringe en såkaldt “batterypack” som kan sættes til din smartphone på turen og lade den. Der findes også covers med indbygget ekstra batteri.

Køber du en smartphone uden fysiske knapper til betjening, så kan – om ikke andet – i det mindste din musik fjernbetjenes via dine hovedtelefoner som i mange tilfælde har en lille knap til starte/stoppe, springe til næste nummer samt skrue lyden op og ned.