Benq W1070 anmeldelse – billig hjemmebiograf projektor

3
8060
benq w1070 anmeldelse
Søger du en god og billig projektor til din hjemmebiograf, så se vores Benq W1070 anmeldelse her – vi blev både overraskede og lidt skuffede.

Benq W1070 har været en af de bedst sælgende hjemmebiograf-projektorer på markedet i 2013 og vi har prøvet den i en måned i praktisk, daglig brug.

Når man læser omtale af Benq W1070 på nettet, er der to ting der går igen: 1 ) den er støjsvag og 2 ) den har et godt billed til prisen. Det satte vi os for at teste og fik lov til at låne en af Komplett.dk i en måned.

Benq W1070 anmeldelse

Benq W1070 er en DLP baseret projektor i budgetklassen omkring 5-6.000 kr. Teknisk set oplever vi ikke at den har så mange vilde features men mere er det man på engelsk vil kalde for en “no nonsense” projektor der bare kan dét den skal og ikke så meget andet.

Den har 2 inputs for HDMI kilder så du kan sætte eks. en medieafspiller og en tv-boks til og den første opsætning er ganske let fordi der rent faktisk ikke er ret meget du behøver at justere før du er klar til at se film.

Billedet går op til 1080p Full HD og kan mange roser den for at være rigtig god til 3D. Lysstyrken er op til 2.000 lumen og kontrastforholdet ca. 10.000 : 1. Lampen holder i gennemsnit lige knap 5.000 timer og koster ca. 1.500 kr. at udskifte. Dvs. driftudgift på 30 øre i timen.

SE OGSÅ: 5 fordele ved at bruge en projektor i stedet for en fladskærm

Det er tæt på plug and play for når du har monteret din projektor eks. i loftet, og den medfølgende fjernbetjening er rigtig god fordi den ikke kræver at du sigter særlig præcis før den fanger signalet.

Justering af billedets vinkel og størrelse var også ganske let så selve ophænget i loftet er ikke helt så afgørende, som tidligere.

benq w1070 tilslutninger
Der er masser af tilslutningsmuligheder men hvis du vil kunne sende signaler trådlåst via Benq wifi, så skal du købe den dyrere model.

Vores erfaringer med BenQ W1070

I den lille måneds tid vi dagligt brugte Benq W1070, oplevede vi følgende:

1. Den har et rigtig fint billed. Man kan utvivlsomt finde projektorer med mere fyldige farver, sortere sort og flottere kontrast, men alt i alt var billedet fint tilfredsstillende og vi savnede på intet tidspunkt et bedre billed.

2. Den kunne ofte ikke skifte kilde uden at lave fejl i farverne. Hvis vi eks. så film på Apple TV og skiftede kilde til eks. vores YouSee TV-boks, blev hele billedet konsekvent misfarvet. Vi løste det ved at skifte kilde igen – frem og tilbage og vupti var farverne korrekte.

LÆS OGSÅ: Sådan monterede vi Benq W1070 i loftet

3. Den støjer meget lidt – faktisk er det den mest støjsvage projektor vi har prøvet og når ECO-funktionen slås til, støjer den mindre end en typisk bærbar computer.

4. Vi blev overraskede over hvor let den laver et godt billed i dagslys. Vi valgte at gå “all in” og bruge den i stedet for et fladskærms-TV en hel måned, bogstaveligt talt dag og nat, men selv under meget svingende lysforhold, leverer den et synligt og godt billed på lærredet.

5. Remoten har den mægtig gode fordel at den har lys i tasterne og specielt til mørkelagt hjemmebiograf brug er det bare super!

6. Når vi snakkede med folk der går op i hjemmebiograf og gode projektorer, kunne vi godt fornemme at de rynkede lidt på næsen over den – vi kunne godt fornemme at den ikke har den store anerkendelse blandt entusiasterne men det kan jo også være fordi den minder dem om at de har betalt mange gange mere for kun få gange bedre billedkvalitet.

Konklusion om Benq W1070

Det kan sagtens være at entusiaster ikke vil nøjes med Benq W1070 men for os er der ingen tvivl om at man får enormt meget for pengene – men det er netop det, man skal gøre op med sig selv: vil man have meget eller vil man have meget for pengene.

Går man op i en projektor til dobbelt pris, får man bedre billed og længere holdbarhed. Her få man en go’ begynderprojektor der er let at tage i brug og let at få et godt resultat med i hverdagen.

Du kan tjekke dagsprisen og eventuelt tilbud på Benq W1070 her.

 • Jens DK

  Fine udsendelser der har været om hjemmebiograf de seneste par dage – tak for det.
  Med hensyn til driftsomkostninger, skal man nok også tage i betragtning, at den bruger for ca. 70 øre strøm i timen – altså ca. 1 krone i timen med pære.
  Vi står snart til, at udskifte vores fladskærm her i huset og disse udsendelser har fået mig til, at overveje, at gå all in med en projektor og droppe fladskærmen.
  Vores tv køre i gennemsnit ca. 4 timer om dagen – altså ca. 1500 kr. om året til både pære og strøm. Det er da til, at overkomme – især når man kan få et setup for en tredjedel af hvad vi havde
  tænkt at give for en fladskærm.

 • Pingback: Hjemmebiograf tema - anmeldelser af udstyr()

 • Thomas

  Prøvede I den med en spillekonsol?