Caldigit AV Pro harddisk anmeldelse – arbejder du med video eller billedredigering?

5
2048
caldigit av pro anmeldelse
Caldigit AV Pro harddisk anmeldelse falder virkelig ud til fordel for denne eksterne disk hvis du vil have høj hastighed til billeder og video!

Amerikanske Caldigit er kendt i professionelle kredse for at lave “high end” harddiske som er lynhurtige og meget holdbare – nu har de lavet en harddisk “for alle os andre”.

Med Caldigit AV Pro har de nemlig lavet et supersmart harddisksystem til os der skal bruge en hurtig, sikker og stabil ekstern harddisk men uden at betalende svimlende priser for den.

Caldigit AV Pro

Det er ikke tilfældigt at der står “AV” eller “pro” i titlen – den er nemlig skræddersyet til dig, der arbejder med medier såsom billeder, musik og – måske i særdeleshed – video. I dag med højopløste fotos, flac-musikfiler og fuld HD (på kanten af 4K) videoklip, ja så fylder dataene mere og mere, samtidig med at vores forventninger til hvor lidt vi vil vente på at de “serveres”, stiger. AV Pro harddisken er en ekstern harddisk i metal, som virkelig giver et solidt indtryk – når man pakker den ud, signalerer både vægten og materialerne, at vi her har at gøre med harddiskenes svar på en kampvogn! Specielt to ting gør at Caldigit AV Pro lever op til navnet:

 1. Hastigheden
 2. Udskiftelige drev

Caldigit AV Pro hastighed

Hastigheden på denne harddisk er et kapitel for sig. For det første har den lynhurtig USB 3 eller Firewire 800 (ikke thunderbolt til Macfolket, dog). For det andet understøtter den UASP protokollen, som gør det muligt at sende og modtage data på samme tid, modsat en traditionel og meget langsommere, ekstern harddisk, der kun ENTEN kan læse ELLER skrive. Det gør en afgørende stor forskel i daglig brug, hvad enten du sidder med eks. din billeddatabase eller eks. sidder og redigerer videoklip. Det er mærkbart hurtigere. Iflg. Caldigit overfører den ca. 200MB/s data fra en traditionel HDD og mere end det DOBBELTE når det er en SSD der sidder i kabinettet. Vores egne tests her viste, at vi faktisk oversteg 230MB/s på USB3, men det kan være vores harddisk bare var lidt hurtigere end normalt eller at Caldigit er lidt konservative i deres oplysninger på pakken.

caldigit speedtest ssd
Caldigit speedtest – her måler jeg kabinettet på USB3 med 240gb SSD sat i.

Caldigit AV Pro disksystem

Det giver to fordele: 1) dels at vi kan sætte andre diske i både hurtigt og let og 2) at vi kan skifte diskTYPE. Har du brug for virkelig høj hastighed, sætter du bare den disk-ramme i, som indeholder en lynhurtig SSD mens du kan sætte en ramme med en større, traditionel harddisk i, hvis det er plads, du har brug for. Det betyder eks. at du kan putte en stor harddisk i, når du vil tage en sikkerhedskopi (og putte harddisken væk igen et sikkert sted) og “ploppe” din hurtige SSD tilbage i den når du skal arbejde. På grund at “slæde”-systemet, kan du benytte såvel 2.5″ som 3.5″ diske.

Caldigit AV Pro pris i Danmark

Du køber Caldigit AV Pro dels som selve basen og så det antal diskmoduler, du har brug for. Priserne starter på ca. 1.200 kr. med 1 stk. 1TB modul mens 240GB SSD startkit koster ca. 2.900 kr. Caldigit kan købes hos eks. Stjernholm Media

Fordele og ulemper ved Caldigit AV Pro

Hvad kan vi li?

 • Udskiftelige diske
 • Hastigheden
 • Fungerer med Timemachine
 • Prisen

Hvad kan vi ikke li?

 • For tung til at tage med
 • Har ikke thunderbolt
 • HDD kræver strøm (ikke kun USB power)

 

Se billeder af Caldigit AV Pro her:

 • Thomas Jensen

  Den har hvad jeg ser ingen Thundetbolt, og slet ikke Thunderbolt 2 porte, men den de forældede Fireware porte, dog 800 mbit/s, men… Thunderbold er 6000 mbit/s.

  • Thomas Jensen

   Tilføjelse… FW800 er et øgenavn, det heddet FW2 eller Fireware 2.
   Ligesom 4k også kun er et øgenavn, fra det jo hedder UHD, altså Ultra High Definetion.

   Kenneth, godt du er her og laver fede udsenelser om moderne forbruger tech 🙂

  • Det fremgår også af anmeldelsen – vi skriver flere steder at den ikke har thunderbolt 🙂

   • Thomas Jensen

    Jeps.
    Hvad jeg kan forstå, så er 6000 mere end 800, rigtigt? 🙂

    Hehe, men hvordan kan den så være “lynhurtig”?

 • Andreas Sahl

  Super anmeldelse. Det kunne være noget jeg skulle kigge nærmere på. Men jeg som har ca 10TB på forskellige harddiske herhjemme, vil jeg kunne bruge de diske, (som i mange andre harddiskkabinetter) eller SKAL jeg ud og købe nye diske specielt lavet til systemet?