CES 2014 snydeguide: de 3 eneste ting du skal holde øje med

1
914
wearables
Wearables bliver en af de tre megatrends på CES 2014 – se her hvilke to andre emner du bør holde øje med!

Med over 3.000 udstillere kan vi forvente tusindvis af nyheder fra CES 2014 – men hvad nu hvis man bare vil følge det vigtigste?

Så følger man bare vores snydeguide til de aller, ALLER VIGTIGSTE emner på CES messen her på Living Smart TV!

1. Folkeligt gennembrug for 4K ultraHD

Allerede på CES messen 2013 så vi, at 4K skærme – altså den nye, “dobbelte” / UltraHD skærmopløsning, blev lanceret. Nok havde vi snakket om den i årene op til men i 2013, så dem dem for første gang i udgaver, der rent faktisk kunne købes.

Prisen var høj, standardarderne for skærmopløsning og teknologi var endnu ikke helt faste og generelt gjorde at manglen på 4K indhold fik den brede befolkning til at overse 4K.

Nu er – om vi så må sige – billedet anderledes. Prisen er kommet ned hvor den entusiastiske, men dog almene forbruger godt kan være med. Vi forventer at 4K-skærme i løbet af foråret kan fås for under 10.000 kr. i Danmark og ligeledes begynder flere (hvem sagde Living Smart TV?) at producere udsendelser i 4K.

Vi tror derfor at den ene af de 3 megatrends på CES 2014 bliver det folkelige gennembrud for 4K. Kombineret med at vi på NAB messen om et par måneder vil se den nye h.265 komprimering lanceret for alvor samt at Netflix har oplyst at de gi’r den gas med 4K streaming fra og med januar, ja så ser det bestemt ud til at det bliver 2014k 🙂

2. Helbreds-gadgets og wearables

Mange siger at 2014 bliver “the year of the wearables” – altså året hvor vi iklæder os teknologi for alvor.

De sidste par år er kategorien begyndt at røre på sig. Fitnetss-armbånd der tracker bevægelse og søvn, kost- og træningsapps på smartphones og nu også smartwatch på armen er for alvor begyndt at røre på sig.

Vi tror derfor at den 2. “bølge” af produkter inden for wearables kommer på CES messen 2014. Specielt tror vi på de to kategorier med smartwatches og armbånd.

3. Den intelligente bil og bolig

Helt fra 1970erne har vi se TV-udsendelser om “det intelligente” hjem med køleskabe, der selv siger til inden man løber tør for mælk og stuetemperatuen, som selv justerer sig optimalt ind efter vores behov.

Endnu har det bare været så som så med udbredelsen af produkterne til det – produkterne har været der, men det har primært været “first movers” og teknologiinteresserede pioner-købere, der har investeret i det – men i takt med at alt bliver “connected” via internet, smartphones, tablets, wearables osv., ja så tror vi også på at forbrugerne vil tage dem til sig.

Man kan sige at vi nu begynder at se anden bølge af det “intelligente hjem” – ind til nu har vi eks. haft robotstøvsugere, som automatisk støvsuger vores hjem eller vaskemaskiner, som analyserer og vasker tøjet afhængigt at hvad man putter i. Næste omgang bliver at vi får en besked på vores smartphone, når robotstøvsugeren sidder fast i ledningerne under sengen eller fra vaskemaskinen når tøjet er klar til at blive læsset over i tørretumbleren.

Ud over boligen, vil vi også se bilerne blive “connected”. Hvorfor nøjes med at have en “offline” GPS når vi har teknologi, der kan meget mere? Bilerne bliver forbundet til nettet, til hinanden, til os, til benzinpriserne, vejrudsigten osv. og vi vil på CES messen se et hav af bilproducenter komme ud med ideer om den “opkoblede bil”.