Det er stadig op af bakke for Android tablets i forhold til iPad

0
6207
Er den anden generation af Android tablets ved at ånde Apple iPad i nakken ?

Android tablet situationen lige nu er at Samsung, Asus og lign. sender deres anden generation ud på markedet og mens vi venter på Google Nexus 7, altså Google eget bud på en ren Android-baseret tablet, har jeg været ved at teste forskellige alternativer.

En Android tablet er en enhed ligesom mange i dag kender Apples iPad – dog er det så med Googles Android styrestem og jeg har blandet andet prøvet både Samsungs nye Tab 2 i både 7″ og 10″ og jeg har også prøvet Asus Padphone.

Fælles for oplevelserne er at Android-tablets stadig er noget af et “lunkent” bekendtskab på grund af hardwaren.

Når man sidder men en iPad og en Android-tablet, er der primært to forskelle: hardwaren, altså selve “maskinen” og så naturligvis styresystemerne, henholdsvis Apples iOS og Googles Android.

Om man bruger det ene eller andet styresystem gør naturligvis en meget stor forskel men jeg må sige at Android det seneste års tid er kommet så godt med, at det ikke er dér, jeg som sådan savner noget.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich – og specielt den kommende 4.1 Jelly Bean – kører faktisk rigtig godt og er ved at blive brugervenlig og gennemtænkt nok til at det ikke er noget, jeg oplever problemer med at bruge. Tvært imod har Android efterhånden en stribe lækre fordele over iOS, men det er en helt anden snak.

Men – lad os se på hardwaren.

Apple definerede tablet-kategorien med iPad i 2010, i 2011 gav de konkurrenterne så meget baghjul med iPad 2, at iPad 3 blev dødsstødet for mange tablet-producenter i 2012, såsom Motorla Xoom og HTC Flyer.

Til gengæld er der kommet en ny generation af tablets fra Samsung, Asus og flere andre, som lover at have lært lektion fra deres første generationer, som både prismæssigt, ydelsesmæssigt og designmæssigt var skudt så meget forbi, at iPad bare løb med nærmest alt salget de første par år.

Samsung har for nyligt sendt deres nye Tab 2 i 7″ og i 10″ til Living Smart TVs mobilredaktion og vi har i et par uger også haft en Asus PadPhone til låns.

Fælles er desværre stadig den her mavefornemmelse, som bare ikke er i orden. Produkterne føles ikke “rigtige”. I forhold til iPad er de på papiret nogle seje maskiner med data og specifikationer der lyder helt vildt, men i praksis er oplevelsen ikke på højde med iPad.

For nyligt testede en af de danske aviser iPad 3 imod en stribe alternativer fra andre mærker og nåede til samme konklusion, som jeg er her: der er iPad …… og så er der ikke rigtig noget……. og SÅ er der en stribe konkurrenter, men det er bestemt ikke nogen der bør holde Apples salgsafdeling vågen om natten.

Personligt er min oplevelse at de er kluntede på den ufede måde – lavet i plastik og materialer der nok er mere praktiske og billige end det er noget, der tænder vores gadgethjerter.

Hvis du skal købe en Android-tablet i dag, vil jeg sige at du kun skal gøre det i en kombination af pris og Android styresystemet. Android-tablets KAN fås lidt billigere end iPad og som nævnt oplever jeg en mængde fordele i Android, som bare ikke kan opnås med Apples iOS endnu.

Slutteligt vil jeg dog sige, at det nok er mere sandsynligt at Apple hurtigere indhenter de fordele i softwaren, end Samsung, Asus osv. indhenter Apples hardware-mæssige forspring.

Jeg kan sagtens følge producenterne i at de mener, der må være et marked for iPad-alternativer. De skal altså bare være bedre end de er nu, før de virkelig rykker – og her er det så Google Nexus 7 kommer ind i billedet, for den har på kort tid skabt enorm interesse og mange rosende anmeldelser, så den glæder jeg mig til at se, selvom jeg synes 7″ er for lille til en tablet.

Misforstå mig ikke – det her indlæg handler ikke bare om at skælde Android ud – jeg ville faktisk rigtig, rigtig gerne have en fed Android tablet!

Ville du ?

  • Mht. apps, så er der flere apps, jeg foretrækker på Android – eks. er Google egne apps altså bare bedre på Android end på iOS. 

    Eks. er Google Navigation virkelig et fedt – gratis – og meget velfungerende navigationssystem og det findes slet ikke på Apples platform. 

    Hertil kommer så en række special-apps, såsom Google Analytics, som kun findes på Android.

    Det bliver virkelig spændende at se om Nexus 7 kan komme op i gear i forhold til den “lunkne” hardware, vi har set hidtil 🙂