En Apple nørds førstegangs erfaringer med Android

2
660

Bjarne Qwinten gæsteblogger på Living Smart TV og har stor erfaring med praktisk brug på tværs af “platformene” fra såvel Apple, som Google Android!Følgende er et indlæg fra en af Living Smart TVs seere, Bjarne Qwinten, som ligeledes deltog som gæst i udsendelsen om “phablets”.

Bjarne er en af de mange, der sideløbende har brugt smartphones med Apples og Google styresystemer og han skriver her lidt om de erfaringer, han har gjort sig – bestemt et “kik” værd!

Resten af denne artikel er skrevet af Bjarne Qwinten:

Efter at have anskaffet mig en Android smartphone er der ting der har imponeret mig og som jeg savner ved Iphone.

1.Navigation.

Turn-by-turn navigation med talt retning er blevet indbygget i Androids Maps for omkring to år nu. Jeg kan tilføje “lag” for for eksempel trafik, terrænet og hvor cykelstier er og jeg kan skifte til satellit View for at se bygninger fra oven. Navigation er en væsentlig grund til at vælge Android, især for dem, der kører meget.

2. Widgets.

En widget er en slags gadget, der kan installeres på min hjemmeskærm og udføre en specifik funktion. Forestil dig, at du i stedet for en række ikoner, har en “widget” til at til fortælle dig hvordan vejret er, eller en widget, hvor du kan søge på Google, eller checke din Gmail. Alt dette kan ske uden at åbne en app, og den størrelse, placering og identitet af widgets på din hjemmeskærm kan helt tilpasses.

3. Integration med Google-tjenester.

Er dit online liv bundet op i Google? Din bedste oplevelse med Gmail, Google Reader, Gchat, Google Talk, Google Kalender og alle andre Google-tjeneste kommer med en Android-telefon, især hvis du har flere Google-konti.

4. Integration med andre programmer.

Jeg kan godt lide den måde, jeg kan dele med andre programmer på Android-telefoner. Billeder kan sendes til Twitter, Facebook, Google +, Tumblr, uanset fra hvor. Jeg har også mulighed for at importere mine Facebook og Google-kontakter og telefonnumre i min Linkedin adressebog i mobilens kontakter.

5.’Back’ og ‘Menu’ knappen.

I modsætning til iPhone, som har en enkelt home knap, kommer Android-smartphones med en Home Knap flankeret af en Tilbage-knap (som tager dig til din tidligere skærm) og en App Switcher knappen (som viser dig apps du har brugt for nylig). Ikke alle kan lide dem, men jeg synes det er meget mere intuitiv end navigation på iPhone (især for første gang brugere). Windows-telefoner tilbyder også en tilbage-knap, en Søg-knappen for at starte Bing og et kamera startknap.

6. Text Input / Rettelse.

Af de tre operativsystemer, har Android min foretrukne metode til at indtaste og rette tekst. Android tastaturet er sindssygt hurtigt til en-hånds maskinskrivere.
Android viser mig en række af tre ord til forslag på det jeg er ved at skrive, i stedet for den boble pop-up på iOS.

Følg i øvrigt også Bjarnes blog på http://qwinten.com

  • Det er som om Bjarne har læst mine tanker for det her er virkelig tæt på MINE oplevelser – hvad med dig?

  • Pingback: En Apple nørds førstegangs erfaringer med Android. « Qwinten.com Min medie Blog()