Fitness-gadgets: 5 fitnessarmbånd og smartwatches

5
848

Vi har altid været fascineret af fitness-gadgets. Alene den motiverende faktor, som gadgets kan have på dét at komme igang med at være mere aktiv, er for nogle købsmotiv nok til at anskaffe sig en eller anden form for fitness gadget.

Men hvilken skal man så vælge? Tjah, der er nogle forskellige løsninger.

I den ene ende er der fitnessARMBÅND, som langt fra har lige så mange “smarte” funktioner som din smartphone har og i den helt anden ende af skalaen har vi smartwatches såsom Pebble. Men alt det kan du se meget mere om i udsendelsen lige herover!

Konkret har vi testet :

  • Polar Loop
  • Garmin Vivofit
  • Jawbone Up24
  • Withings Pulse
  • Pebble smartwatch

Vigtigt info

Er du mere til “bare” at bruge din eksisterende smartphone, så tjek lige denne video inden du ødelægger din kostbare telefon !

 • Sonny Schultz

  Kan vi ikke få en gennemgang af “Sundhedsappen” og “Healthkit” fra Apple. Jeg har netop købt en iPhone-6, og her dukker en app op ved navnet “Sundhed”

  • Der er ikke så meget at gennemgå endnu, da den stort set ikke er funktionel på nuværende tidspunkt. Det er kun ganske få apps, der snakker sammen med Helbred (appen) endnu og de der gør, udveksler kun dele af de data, du i forvejen har i de forskellige, oprindelige apps. Såsom hvis du bruger Withings skridttæller og badevægt, så kommer din vægt med over mens skridt ikke gør (endnu).

 • Jacob Riis

  Jeg har en TomTom Cardio Runner. Det er et pulsur, hvor der ikke er et pulsbælte men hvor der i selve uret er noget lys der kan måle pulsen. Tænkte også lidt på at købe en Motorola Moto 360 der bruger en lign. teknologi. Apple Watch der kommer i starten af 2015 kan også måle puls uden pulsbælte.

  Men jeg valgte altså et pulsur fra TomTom. Jeg tror at at betjening er lidt nemmere i forhold til et smartwatch. Jeg har brug for noget der er nemt at betjene og jeg er ikke helt sikker på at et smartwatch er ligeså godt som et pulsur.

 • Sonny Schultz

  Tak for svaret, Kenneth. Når denne nye “sundhedsapp” bliver mere “mainstream” og funktionel, så kommer du sikkert med en lille gennemgang ;-))

 • Kaj Bonfils

  Min erfaring med Jawbone Up er følgende: Det er en superfed device, som har en fantastisk app tilknyttet… MEN kvaliteten af båndet %”!€!$§ elendig. Jeg er nu på det 4 eller 5 armbånd på garantien (Jeg har faktisk ikke tal på det længere). Til Jawbone’s fordel skal det siges, at de altid er meget venlige til at bytte armbåndet – ingen ballade der, men det er dog lidt “træls” at have data i 3 måneder ad gangen for derefter at have 1 måneds pause hvor man venter på et nyt bånd, for igen at køre i ca. 3 måneder.

  Jeg har dog haft den gamle version af Jawbone UP, som ikke kørte trådløst. Jawbone har nu sendt mig den nye version (Jawbone up 24) som kører trådløst – og den har foreløbig kørt i en måneds tid. Jeg kan jo håbe på at den holder lidt længere, men jeg må indrømme, at hvis den går kold ligesom de gamle bånd, så er det nok det sidste Jawbone ur jeg har haft.