Derfor trak Apples stikket til det nye Health Kit i iOS8 i sekunderne før udgivelsen til iPhone

0
2669
En af hovedrollerne i det nye iOS8 på iPhone, spilles af Health Kit, som gør det muligt at indsamle og strukturere fitness-data om kost, motion og helbred men i sidste sekund trak Apple stikket for dén del af iOS8.

En del udviklere af apps, som skulle gøre brug af det nye Health Kit, nåede at konstatere, at deres apps var livløse og netop som udrulningen af iOS8 startede, bekræftede Apple at man havde fundet en så alvorlig fejl i det såkaldte Health-Kit framework, at man indefrøs dén del.

På dansk hedder selve app’en for Sundhed og dén virker fint – det er blot samarbejdet mellem de mange apps fra eks. Jawbone, Withings, Fitness Pal, Runkeeper, Endomondo osv. der ikke fungerer.

Dine sundheds- og fitness-apps kan give dig information om dit helbred og lave statistik over f.eks. hjerterytme, forbrændte kalorier, blodsukker, kolesteroltal m.m. Appen Sundhed samler disse oplysninger på ét sted og kan ses med et enkelt tryk, så du får et klart og aktuelt overblik over din helbredstilstand. Du kan også lave et akut-kort med vigtige helbredsoplysninger som f.eks. din blodtype eller dine allergier. Akut-kortet kan åbnes direkte fra låseskærmen. (Kilde: Apple.dk)

Når det kommer op at køre uden fejlen, vil alle disse app’s kunne dele deres data med Apples sundheds-app og på den måde blive et centralt punkt for at følge med i din sundhed (eller mangel på samme) og Apple oplyser at man forventer at have fejlen udbedret inden for de nærmeste uger.

Alle de data, din iPhone opsamler (skridt etc.) virker allerede fint nu, ligesom du sagtens kan opdatere din vægt, blodtryk mv. manuelt.

Du kan læse mere om Health Kit og sundheds-app’en her.