Hovedtelefoner til hjemmebiografen – B&O H6 Green

1
1297

Hvis man godt kan li’ at bruge sin hjemmebiograf MEN også har små børn med kritiske sovetider, ja så konflikter ønsket om lyd bare nogle gange.

En stor del af oplevelsen i en film – eller en fodboldkamp for den sags skyld – ligger i lyde, synes mange – og det synes B&O også og har i årevis lært os at man godt kan have go’ lyd på sine tv-udsendelser.

B&O H6 headset

I den forbindelse har vi over en periode lånt et sæt af B&O H6 Green special edition headset som faktisk netop, i hvert fald i vores tilfælde, har været brugt til hjemmebiografen når “guldklumperne” sover.

Naturligvis kan de bruge til alle mulige andre formål også, men det vi har oplevet med B&O H6 er noget, som gør dem specielt velegnede til hjemmebiograf-lyd.

De er lette og varmer ikke ørerne

B&O H6 vejer ikke ret meget og selvom de er skålformede og slutter godt til rundt om ører, så indkapsler de dem ikke 100%. Vi oplever at B&O har ramt et rigtig godt kompromis mellem at lukke ørerne helt inde for at få god bas og på den anden side have dem åbne nok til at ørerne ikke får hedeslag. Det gør at du godt kan se en film uden at få “røde ører”, modsat eks. Dr Beats som mange må tage af efter bare 15 – 20 min. “sauna” på ørerne.

Man kan stadig høre eks. babyalarm

Da de er forholdsvist åbne, giver det den fordel at man ikke er helt afskåret fra omverdenen. De dæmper ikke aktivt lyden fra rummet eller andre i rummet ligesom eks. Bose QC-15 (læs anmeldelse her) som er gode til at fjerne støj med men som også gør at du ikke hører eks. en babyalarm eller hvis ungerne falder og slår sig i baggrunden.

Man får ikke “trætte” ører pga. den gode lyd

De første par gange jeg brugte H6, synes jeg de var lidt “tunge” i lyden. Lidt for meget bas og lidt for lidt top/diskant. Efter længe tids brug har jeg faktisk fundet ud af, at det gør mine ører mindre trætte. De er måske en smule mere muflede i lyden end de behøvede, men det betyder omvendt at du kan have dem på længe, uden at dine ører får “lyttetræthed”.

Prisen

Prisen på B&O udstyr ser ud til ofte at blive genstand for stor diskussion – er det for dyrt eller får man netop det man betaler for.

Jeg synes personligt prisen på ca. 2.500 kr. for de her er en anelse – bare en anelse – for høje. For mit dankort ville det være lettere at acceptere 1.950 kr. som en psykologisk god pris under 2.000 kr. – jeg skal arbejde en del for at stå med 2.500 kr. i hånden efter skat som kan prioriteres på headset.

Omvendt er jeg måske bare ikke i målgruppen, for en ægte B&Oer ville slet ikke tænke over det, bare trykke “Godkend” på dankortkortterminalen og glæde sig over endnu et kanongodt produkt fra Struer.

B&O H6 anmeldelse

Ingen tvivl om at B&O H6 viser hvorfor der er forskel på at være dygtig til at lave produkter, der virkelig fungerer i den virkelige verden, selvom de måske ikke vinder “på papiret”.

Det er et sæt solide hovedtelefoner med rigtig god lyd – eneste minus er prisen der måske lige er en “snas” for høj når man sammenligner med hvad andre har på markedet.