Sådan køber du iPhone i Applestore, Hamborg i Tyskland fredag nat

50
6215
iphone-tyskland
Læs her Living Smart TVs guide til at købe en iPhone i Tyskland – vi anbefaler Applestore i Alstertal, nord for Hamborg!

I forbindelse med at iPhone 6 og 6 Plus udgives i Tyskland FØR i Danmark, har mange af vores trofaste seere skrevet til os for at få gode råd om hvordan man køber en iPhone i Tyskland.

Lad mig lige samle op på det her!

Du bliver nødt til at møde personligt op og du kan kun købe 2 pr. mand – du kan ikke bestille over nettet ved Apple.de når du bor i Danmark. De virker fint i Danmark og kører dansk tastatur osv.

Dog er der pt. rygter om at Apple i Danmark ikke længere tager ipad og iPhone ind til garanti-rep. men det har jeg personligt aldrig selv oplevet, så jeg TROR det er et ubekræftet rygte.

Hvorfor køre helt derned for at få telefonen lidt før Danmark? For turens skyld og fordi det bare er sjovest at have det nyeste før vennerne – i Danmark får vi den først seenre. Det er ikke billigere at købe den i Tyskland, når du regner tid, transport og currypølser med i regnestykket men man gør det fordi dem der først har det nye legetøj, vinder – sådan er det bare 🙂

Sådan køber du iPhone i Tyskland

Jeg har været afsted mange gange og min erfaring er følgende:

 • Tag til Applestore i Alstertal nord for Hamborg – der er alt for mange tyskere der tager ind til den Applestore, der ligger i Hamborg city
 • Du kan ikke ringe til dem for at få reserveret telefoner eller lagt til side og de vil ikke svare dig på om du eventuelt vil køre forgæves.
 • Tag kontante euro med – jeg har flere gange erfaret at de ikke tager VisaDankort og du kan kun hæve op til 2.000 kr. i deres kontantautomater i centeret. Jeg har spurgt en dansk bank og de siger at det skyldes den måde vores visadankort er kodet på og at det betyder at det ikke fungerer helt som et traditionelt/”rent” Visakort
 • Priserne tjekker I på www.apple.de og I køber telefonerne uden kontrakt og de er ikke simlåst eller på anden måde begrænset. Det er “the real deal”.
 • Parkering foregår normalt i Alstertal indkøbscenter MEN hvis du kommer tidligt nok, er det ikke åbent og så må du finde alternative parkeringspladser uden for centeret
 • Vær der senest kl. 6 i køen – de har normalt telefoner nok til hele dagen MEN jo senere du kommer, desto længere tid kommer du til at vente i kø fordi for hver anden kunde der står foran dig i køen, er ventetiden 10-15 min. og er du bare 100 mennesker nede i køen, står du der stadig hen af eftermiddagen
 • Når du står i køen, bliver du kontaktet af fuskere, der spørger om de kan betale dig til at tage en iPhone med til dem fordi de ikke “lige har tid til at stå i kø” – don’t do it 🙂
 • Er du sulten, er der er sindssygt godt pizzaria der sælger sådan nogle kæmpe-slizes skråt over for Apple, lige under Starbucks
 • Vær vågen når de åbner dørene – det er mere reglen end undtagelsen at folk snyder af helv…. til i køen og vi har endnu ikke være dernede hvor den, der stod forrest i køen, rent faktisk kom først ind. Der er meget dårlig kø-kultur dernede.
 • Køen starter UDEN for centeret og på et tidspunkt åbner de, så I kommer ind i centeret i en mere struktureret kø, hvor ingen snyder.
 • Når I står i køen, kommer Apples personale rundt og spørger jer hvad I skal have og så får I en lille “billet” så I er sikre på at det I vil have, rent faktisk er der når det bliver jeres tur – det betyder også at I allerede dér kan være ude for at en model er udsolgt, så sørg for at have en “plan b” for hvad I så vil bestille i stedet (en anden farve, størrelse osv.) – det lader i forudbestillingerne til at være den gule 5C 16gb der blev udsolgt først og I kan forvente det samme her
 • Dørene åbnes typisk kl. 8 (en time før de andre butikker) med stor tumult fra Apples personale der løber rundt og råber og giver alle hi5’s – amerikansk når det er sjovest 🙂
 • Når I har købt jeres iPhones, bliver I spurgt af personalet om de lige skal sætte den op for jer og det BØR I sige ja til, for så er I sikre på at I ikke kommer til DK og oplever at noget ikke virker. Det betyder dog at dit køb strækker sig over 30-40 minutter (bare så du er obs. på det)
 • Telefonerne virker på vores sendenet i Danmark og du kan vælge dansk som sprog – der er mig bekendt ingen negative ting at sige om de telefoner vi køber dernede – de er identiske med de danske modeller. Jeg er blevet fortalt følgende: “For TDCs kunder er der ydermere den fordel at de nye iPhone 5-modeller har 800mhz LTE, så alle på TDC, Telmore og evt. andre der bruger TDCs net nu for første gang får 4G mobildata!” – Som jeg læser http://www.apple.com/de/iphone-5s/specs/ har alle iPhone 5S denne nyhed men følg evt. https://www.facebook.com/livingsmarttv/posts/584128578314256 for svaret……..

Mød Living Smart TV om natten

Vi sender kamerahold fra Living Smart TV derned for at filme eventen og vil gerne snakke med de af jer, der står i kø og har lyst til at være med i vores udsendelse – det vil typisk være spørgsmål som “hvorfor køre helt herned ‘bare’ for en telefon”, “hvilken skal du have”, “hvordan har du valgt mellem 16, 32 og 64 gb”, “hvilken forbedring har du glædet dig mest over”, “hvad skifter du fra” osv. I kan tydeligt genkende os dernede, så kald på os hvis I ser os!

Hyggenørderi: du må ikke snyde dig selv for at købe et krus Starbucks kaffe når du er dernede for det ligger oppe i luften over Applestore og giver et fedt overblik over alle tumulterne i køen, og på vej hjem bør du slå et slag forbi nogle af grænsebutikkerne og købe nogle af de SchwipSchwap-sodavand, vi altid drikker i vores liveudsendelser (og en currywurst med pommes er næsten turen værd i sig selv) 🙂

Ps. Nej vi laver ikke en bustur på vegne af Living Smart TV og nej, vi kan desværre ikke tilbyde jer at køre med os eller at tage telefoner med til jer 🙂


Vis stort kort

 • Kaj Aage Holdt

  Jeg kan kun tilslutte mig ovenstående. Jeg ved nede samme sted og købe en iPhone 5 sidste år. Da jeg var der ved 23-tiden aftenen før var der 15 i kø og jeg var derved nummer 16. Køen voksede støt gennem hele natten og morgenen. Da dørene blev åbnet var køen helt ufattelig lang, så jo før man kommer jo bedre. Jeg havde en iPhone 5 20 minutter efter der var blevet åbnet.

  • Oplevede du også at der var dårlig køkultur udenfor ?

   • Kaj Aage Holdt

    Der var en del der prøvede at snyde sig til en plads foran, selvom de kom kl 7. Det blev der sat en stopper for og de blev pænt bedt om at gå ned bagerst i køen. Der opstod lidt kaos da dørene blev åbnet og nogle snød sig ind, men heldigvis ikke så mange at det gjorde noget.

  • Nanna Bott Nielsen

   Tror du at kl. 03.00 er tids nok, at komme derned hvis man gerne vil være sikker på og få en iphone 5s med hjem? 🙂

  • Nanna Bott Nielsen

   Ville du mene at man kan nå og få en, hvis man kommer i kø ved 3 tiden ?
   og hvordan er det med alternativ parkering nær centret? 🙂

 • Keld Daugaard

  Fatter ikke at nogen gider stå i kø i flere timer, bare for at få en tlf. Hvad er der gør at nogen har lyst til det, det er jo bare en tlf, en lettere tunet IPhone 5, som har samme styresystem, som den man muligvis har i forvejen.
  Jeg kan ikke forstå det, kan nogen forklare eller fortælle hvorfor man gør det.?

  • Det får du sikkert mange gode svar på i vores udsendelse fra eventen, Keld, for det er NETOP et af de spørgsmål vi vil stille 🙂 Mit gæt er at det for mange ganske enkelt bare er en sjov tur, det er fedt at have det nyeste og så ér Apples kunder typisk mere loyale end andre brands.

   • Keld Daugaard

    Ja, tænkte at det måske også er den rus man måske får.Når man så får det man har stået i kø for, så er det ikke meget anderledes end det man har i forvejen.
    Generelt magter jeg ikke at stå i kø, for at opnå et eller andet.

   • Keld Daugaard

    Er forøvrigt spændt på hvad folk synes om den.. Jeg skal selv have Note 3, når de smider den på gaden. Jeg har aldrig været til Iphones, men ville dog overveje hvis de fik en skærm på min. 5″ og blev en smule mere åbne.

   • Peter Olsen

    Note 3 ( smidt på gaden ) Jah nogle skal jo samle det skidt op, men jeg ville sikkert bare gå forbi !

 • Niels Andersen

  De nye 5C iPhones produceres jo med regionale versioner A1453, A1457, A1530 mm. med understøttelse for forskellige sæt LTE frekvenser. Er det nogen der har styr på om den tysk-distribuerede version virker på TDCs LTE-frekvens?

  • Det fremgår (næsten) af sidste “bullet” punkt på ovenstående liste 🙂

 • Jannik Hansen

  Arhhh, så er der bare træls man er 15 og far synes det er noget pjat at køre så langt for en mobil, jeg tror ikke helt han kan følge mig, eller det fede i det. det er bare for træls at ikke kunne komme der ned..

 • Thomas Madsen

  Jeg skal til USA i oktober, kan jeg anvende 5s i dk uden problemer ??

  • Thomas Madsen

   Gav vist ikke helt mening, men jeg vil løbe en 5s i USA men virker den i Dk uden problemer ??

   • Kun hvis du køber den europæiske variant 🙂

   • Tommy Akstrup

    Hold da kæft hvor du vrøvler, læser du ikke din egen tekst før du sender?

   • Thomas Madsen

    Det må du meget undskylde Tommy, det skal aldrig ske igen. Håber du er 100% fejlfri, men det tror jeg næppe med det profilbillede.

   • Tommy Akstrup

    Nej ikke helt fejlfrit, men du kan faktisk rette i en tekst efter den er sendt, bare til en anden gang.
    Godt ord igen, det var ment med et glimt i øjet.
    Lad os nyde LSTV istedet, det er jo derfor vi er herinde.
    Go tur til USA
    ;-);-);-)

   • Thomas Madsen

    Det er ok Tommy, var bare ikke lige i humør til sådan en, så sorry mit lidt spidse svar.

 • Jannik Hansen

  er der nogle der tager derned fredag den 20, som har en ekstra plads i bilen ?

  • Per Jacobsen

   køre den 19 om aften

   • Jannik Hansen

    hvor henne i landet køre du fra ? og hvornår?

   • Per Jacobsen

    Jamen jeg er fra vojens af og havde planer om at køre om aften 🙂

   • Frederik Gravers Lindum

    Er der plads til en til? (:

   • Per Jacobsen

    Jeg har plads til 4 stk.
    – jeg køre kl 21.30 fra vejen af.
    – – Hvis nogen ved med eller vide mere så sms på 23294017

   • Nanna Bott Nielsen

    hvad tid er du så dernede? 🙂

   • Michael Schultz

    Er i Kolding. Har du evt. plads til en mere ?

 • Flemming Larsen

  Vi skulle have en minibus, og tage nogle stykker af sted, så det blev billigere.

  • Andreas Rosenberg

   Rigtig god idé!! 🙂

   • Flemming Larsen

    Er der ikke nogen, i KBH området, som har en minibus, og er der stemning for det?

   • Nanna Bott Nielsen

    Hvad tid regner i allesammen med og være dernede? 🙂
    jeg skal også derned fra falster af, men ved sku ikke hele hvor tidligt jeg skal køre, om det skal være inden midnat 😀

   • Flemming Larsen

    Der er ikke rigtig stemning, for en minibus og samkørsel.

   • Per Jacobsen

    Jeg tænker på at være der ved en 12-01 tiden
    Og har stadig plads til 2 mere

   • Flemming Larsen

    Der desværre lidt langt fra Storkøbenhavn over til dig. Ellers ærgerligt. Øv:-(

   • Michael Holmsteen

    Jeg vil også gerne med fra Kbh.. er der andre som måske vil lægge bil til?, betaler selvfølgelig min del…

 • Jesper Svendsen

  Hej, jeg er en uvidende ung fyr, der om ikke så lang tid tager til Usa, og jeg tænkte på at købe en telefon med hjem der over fra, men når jeg kigger forskellige side igennem, så advare de alle sammen om at LTE og frekvenserne ikke virker, men når jeg kigger specs i gennem på apples hjemme side, så kan alle modeller bruges uden for usa!! og der er kun en model der bliver solgt uden binding, den hedder A1533 og er “kun” med GSM og ikke CDMA, hvilket jeg ikke forstår da den med CDMA er bedre udstyret???

  Model A1533 (GSM)*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900,
  1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE
  (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)

  Model A1533 (CDMA)*: CDMA EV-DO Rev. A and Rev. B (800,
  1700/2100, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100,
  1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 2,
  3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)

  også forresten er der nogen andre ting jeg skal være opmærksom på hvis jeg køber den der over i us bluff

 • Kevan Emil Singleton

  Hvis man vil være sikker på at man for den i sort, Hvornår skal man så køre derned? Altså hvorlænge gå der for at de har nok på lager efter den 20/9? ;D

 • Frederik Gravers Lindum

  Har lige snakket med Apple Denmark, og de kunne ikke rigtig svare på om hvis jeg købte en 5s i tyskland hvad jeg så skulle gøre hvis den gik i stykker? Om jeg kunne sende den ind til Apple eller om jeg skal helt ned i butikken i Hamborg med den? Det bedste svare han kunne komme med var at jeg skulle købe Apple Care til den, og så vil de i hvert fald tage imod den hos Apple Danmark? 🙂

  Men har ellers hørt/læst at man bare kan sende den ind til Apple Danmark hvis der sker noget som garantien dækker?

  Mvh Frederik

  • Nanna Bott Nielsen

   Jeg har idag snakket med Apple Danmark og han ringede videre til teknisk support og det hele. Vi kom frem til at man også er dækket i Danmark, selvfølgelig skal den sendes til Apple store i forbindelse med reparation, fordi der ikke ligger en fysisk apple store i Danmark 🙂 Og jeg spurgte om det kun dækkede hvis man havde apple care, og det sagde han nej til, det dækker også uden apple care.

   Håber det hjalp lidt og måske ses vi i morgen i kø i Tyskland? 😀

 • Patrick Aagaard Andersen

  Har vi en kilde der bekræfter at udgivelser første er november/december i DK?

 • David Buch

  Jeg vil rigtig gerne med til Tyskland natten til fredag. Har først fri kl. 24 fra mit job i Odense. Nogen, der har en ledig plads??? Skal selvfølgelig nok smide noget i benzinen.

  • Ses vi dernede igen til iPhone 6, Hr. Buch? 🙂

   • David Buch

    Jep, det er planen… Følges derned med Guldager 🙂

 • Rasmus Gram

  hvad koster den der nede? 🙂

 • Katrine

  Kommer din test af iPhone 5s snart? 🙂
  Super god “Tysklands-vlog”!

 • Pingback: Living Smart TV bustur til Tyskland efter iPhone 6 og iWatch - Living Smart TV()

 • Jeg har talt med min bank (Sparekassen Sjælland) og spurgt om hvorfor man ikke kan bruge Visa i Tyskland. De siger, at det er fordi, at man kun kan bruge Kr. 20.000,- pr. md. på Visa.
  De siger, at man sagtens kan bruge MasterCard og MasterDebit. Så længe der er dækning på kontoen, så kan man bruge det.
  Jeg tager nu selv kontanter med for, at være helt sikker. Så kan det jo prøves af der nede.

 • Mark Hummeluhr

  Jeg var selv nede og hente to stk. iphone 6 da salget startede. Og følte mig lettere røvrendt af apple, da jeg fandt ud af at tyskerne bare kunne forudbestille dem og gå ind og hente dem mens vi andre lå i køen.
  Jeg regner derfor med at forsøge at bestille Apple Watch til afhentning i Hamborg, ligesom andre danskere gjorde da iphone 6 salget startede.
  Er der nogle af jer der kan huske hvorledes, man som dansker, kunne gøre dette?