Kan man bruge NemID på iPad ?

2
28605

NemID på iPad – kan man dét?

Iflg. Danmarks Statistik har touch-baserede smartphones og tablets, såsom iPad, i hænderne på mere end hver anden dansker men kan man bruge NemID på iPad ?

NemID er standarden i langt de fleste tilfælde hvor du på nettet skal kunne bevise overfor eks. en netbank, en offentlig myndighed eller lign. at du er den, du påstår.

De af os tager det derfor som en selvfølge, at man kan bruge NemID på sin iPad – men kan man nu også det?

Svaret er desværre nej, ikke 100% – og det kommer bag på de fleste! NemID på iPad er ikke bare noget man “lige gør”.

Allerede i 2012 meldte Nets og DanID – som står for NemID – officielt ud, at NemID nu var under udvikling til iPad så man ville kunne logge ind med NemID på iPad og det er derfor blot et spørgsmål om tid, inden det udkommer.

Desværre besvares dét spørgsmål – om tiden – så af Digitaliseringsstyrelsen med et lidt dystert udsyn: iPad og NemID kommer ikke til at fungere sammen før tidligst i 2014 og alle der kender til IT, ved desværre nok, at “tidligst” i den sætning nærmere er garant for at det først sker endnu senere.

Sidder du nu og tænker “jamen min netbank har en app til både smartphones og tablets, og dén bruger da NemID på iPad?” så kan du meget vel have ret. Nogle banker omgås nemlig NemIDs oprindelige sikkerhedssystem, så du kan logge ind med NemID i déres konkrete tilfælde men dette sker på en mindre sikker måde og derfor afviser offentlige myndigheders websider såsom Borger.dk, at gøre det samme.

Det har derfor ikke længere noget at gøre med at eks. iPad IKKE KAN bruges til NemID, men mere at NemIDs system ikke kan spille sammen med eks. den digitale signatur og generelt den offentlige IT-infrastruktur.

Living Smart TV har lavet en håndfuld videoklip med computerundervisning for specielt ældre – her er en del om NemID på iPad.

  • Abu Jannah

    hej er der noget nyt om nemid til ipads

  • Laila Seehagen

    Man må nok erkende at man her i DK er meget bange for at lave noget som ikke er rigtigt……men vi ved også alle, at inden for det offentlige går alting meget langsomt og derved bliver mange gode ting forhalet eller slet ikke brugt……. I dagens DK, vil man gerne have alt digitaliseret, moderniseret, men når det kommer til stykket så lad os bruge det gamle, det kender vi og det køre nogenlunde……..