Livet efter iPad – nu er min iPhone bare en huskeseddel (og en telefon)

11
642

Min iPad har reduceret min iPhone til en telefon med indkøbsseddel

Nu har jeg haft min iPad i ca. en måned og jeg må sige, at den har haft rigtig stor betydning for noget så uventet, som min iPhone.

De første 24 timer med iPad var spændende og den første uges praktiske erfaringer med iPad var også fantastiske – og så skulle man tro at interessen for iPad måske også stilnede lidt af.

Det man på engelsk mener, når man taler om at “the honeymoon is over” og man bliver sådan lidt mæt af et produkt.

Personligt havde jeg forventet at der ville komme et antiklimax over iPad efter nogle uger, når nyhedens interesse dalede, men det har ikke været tilfældet.

Desværre er det gået værre ud over min iPhone, end jeg havde forventet.
[poll id=”10″]

Sådan brugte jeg iPhone før iPad

Jeg brugte den hele tiden – punktum. Jeg ringer og sms’er ikke så meget, men jeg brugte min iPhone til facebook, email, twitter, spil osv. osv. osv.

Det samme gør min kone og når vi sidder sammen i stuen om aftenen, kører fjernsynet måske nok, men typisk sidder vi med hver vores iPhone og hygger med spil, mail osv.

Som nævnt i anmeldelsen af Things (læs min anmeldelse her), bruger vi iPhone rigtig meget til at “fange” ting, der skal på to do listen eller på SHOPPER, den indkøbsseddel vi bruger rigtig meget.

En ting jeg har brugt meget tid og penge på, er at suse rundt på Appstore og finde fede apps til iPhone – specielt spil, som jeg har det sjovt med at dele med min (snart) teenage datter, som også har iPhone.

Det hele vender så total på hovedet da jeg får min iPad…….

Nu bruger jeg nærmest ikke iPhone mere

Jeg har i forvejen aldrig ringet ret meget og sms-forbruget er næsten gået i stå efter at Facebook og twitter har “spist” mit behov for småbeskeder.

Derfor var mit hovedforbrug af iPhone i forvejen mere “minicomputer” end det var “telefon”. Efter jeg har fået min iPad, er 95% af mit behov for “minicomputer” rykket over på iPad.

Det er iPad jeg spiller på – det er den jeg redigerer mine Things to do lister på – det er den jeg bruger til Twitter, Facebook, mail, kalender osv. osv. osv.

Jeg ville på forhånd have sværget på, at iPad’en ikke ville blive brugt ret meget fordi man ikke lige har den med, modsat iPhone, som jeg altid lige har i lommen.

Nu må jeg modsat indrømme, at jeg hellere går op i stuen efter iPad’en, hvis den ligger dér, end bruge min iPhone, til de fleste ting. Det kan du jo have i tankerne næste gang nogle siger til dig, at fordelen ved iphone er, at du altid lige har den ved hånden………

Rent praktisk har iPad altså medført et styrtdyk i mit behov for iPhone – rent faktisk så meget at jeg (og jeg vil ikke citeres for det eller hænges op på det hahaahah) NÆSTEN vil sige, at sålænge min 3gS ikke hverken er slidt eller ikke fungerer, så har jeg svært ved at se hvorfor jeg skulle smide 5.000 kr. for den nye iPhone 4G når den dukker op. Så god er iPad og så lidt bruger jeg nu iPhone…….. seriøst, det er ikke mange dage siden jeg spurgte mine kammerater om, om jeg skulle prøve en HTC telefon…………. det ville have været 200% uvirkeligt for mig at tænke på før iPad………..!!!!

Anyway, overordnet set (efter iPad er landet) har jeg flere gange haft den her mærkelige fornemmelse af at sidde og kikke på den lille iPhone skærm og tænke “hmmmmmmmm det er uinteressant”! Hvorfor se Youtube video på iPhone, når iPad styrer for vildt til det? Jeg har ikke rigtig tjekket iPhone apps ud siden, jeg synes tastaturet er bøvlet (modsat før, hvor jeg synes det var super, men når man ser hvor meget bedre det er på iPad, så er iPhone sgu lidt…… træls).

Hovedårsagen til skiftet i fokus fra iPhone til iPad er bare, at det UDBYTTE jeg får fra iPad – specielt med de samme apps på begge platforme – simpelthen bare er så meget bedre, end forventet. Jeg havde forventet meget godt med ipad, men jeg havde IKKE forventet at jeg i dét omfang ville finde iPhone MINDRE brugerbar. Hvis der er nogen her, der har markedsført iPhone ud til alle venner og bekendte, så er det mig og bare fordi iPad er kommet, er iPhone jo ikke blevet DÅRLIGERE.

iPad er bare SÅ meget federe, at iPhone i 95% af mit brug er blevet uinteressant. Lige nu, er der faktisk kun én ting, som iPhone gør bedre: Shopper (indkøbsliste app der er i sync mellem min kones og min iPhone, så vi altid kan handle for hele familien uanset om det kun er den ene af os, der er afsted)……… nåh ja, og så kan den ringe, men er det ikke lidt oldschool efterhånden 🙂

Nu har jeg her skrevet lidt om hvad forskellen er fra “iPad og ned mod en iPhone” – men hvad med “op mod en laptop”? Prøv at se forskellen på en iPad og en bærbar computer her!

 • Jeg har det på samme måde. Iphonen virker så ufattelig lille nu og dens apps relativ ubrugbare hjemme. Men der er positive ting ved dette:
  Min iphone 3g strømforbrug er nu dejlig tåleligt.
  Den benyttes reelt kun når jeg er ude af hjemmet og derfor skal den ikke lade 2-3 gange om dagen. Nu kan der godt gå 2 dage imellem hver opladning.

  Iphone bliver nu brugt til udenafhjemmet checkning af facebook, twiiter, mails og normal telefoni.
  Indlægget iøvrigt skrevet på iPad.

 • Kenneth WedMore Lund

  Helt enig, Jens, det med strømmen er en dejlig “bivirkning” hahaha 🙂

 • Rasmus

  Puha det er farligt at læse herinde… Man bliver meget hurtig meget god til at overtale sig selv om at man skal have det nye vidunder…

  Jeg pønser på at nøjes med 16 GB modellen, da jeg nok mest skal surfe/maile. Men vil selvfølgelig gerne have nogle spil og lidt ebooks også. Regner ikke med at skule have en masse musik liggende – der er jeg stadig for hi-fi nørdet.

  Så jeg vil egentlig spørge:

  Hvad fylder sådan et spil ca – bilspil, pinball, Labyrint. Monkey Island f.eks, og hvad fylder en ebook sådan i gennemsnittet?

  Mvh
  Rasmus

 • Kenneth WedMore Lund

  Åh jeg beklager, Rasmus hahahahahaha 🙂

  Har du evt set http://www.kennethlund.dk/2010/04/hvilken-ipad-v%c3%a6lger-du-skal-man-tage-16-32-eller-64-gb-og-med-wifi-eller-3g/ hvor jeg netop skriver lidt om, hvordan man vælger størrelse? 😉

 • Rasmus:
  Jeg har kun 16 gb versionen og jeg synes selv det er rimelig med plads. Jeg bruger air video app til at streame mine video så de ikke fylder på ipadden. Dermed har jeg stadigvæk 7 gb fri og jeg har en masse spil installeret.
  Ang spillene så fylder de imellem 25 – 250 mb per spil alt efter hvor grafiske de er. Eks supermonkey ball 2 og brothers in arms fylder begge omkring de 230 mb.
  3g version eller wifi så kan jeg bare sige at jeg benytter mywi på min jailbroken iphone så jeg altid har en 3g forbindelse ved min side.
  Jeg vil anbefale dig at opliste hvad du evt vil bruge ipadden til før du køber den. Så kan du afgøre om du virkelig har brug for den. Jeg kan sige at det udslagsgivende for mig var mulighed for at benytte den som ebookreader og pdf læser. Det gør den fantastisk iøvrigt.

 • Kenneth WedMore Lund

  De to ting, der på min iPhone fylder LANGT mest – måske 90% af pladsen – er landkort i GPS som Navigon og TomTom og videofiler.

  Min iPad er 32 gb – jeg bruger den ikke til GPS og jeg streamer, som Jens, film med AirVideo.

  Til gengæld har jeg en del musik, så alt i alt har jeg med spil, ebøger (som jeg også har en del af) og musik, brugt ca. 14 ud af mine 32 gb lige nu.

 • Kenneth WedMore Lund

  Hvilken af HTC modellerne er den bedste?

 • Brian Haagh

  Jeg valgt HTC Legend, da jeg synes at den har den perfekte størrelse som mobil, og den er rigtig lækkert udført, HTC Desire har en lidt større skærm, og hurtigere processor, min anbefaling vil være Legend, men det er jo ikke andet at gøre end en tur ned i en mobil forretning, og røre ved sagerne 🙂

 • Brian Haagh

  Hej Kenneth,
  Du nævner at du måske ville teste HTC telefon – kan kun sige Do It!
  Jeg har nu haft en HTC Legend i en uge, og den er en fornøjelse at bruge, min 3GS virker nu gammeldags, og stor / klodset og ikke nær så sexet som før Legend kom ind i mit liv 🙂

  Jeg går og venter på at få min iPad fra US, og jeg tro at vi er meget ens på det punkt når det kommer til brugen af iPad’en, jeg vil nok bruge iPad’en til 90 % af alle de ting jeg før har brugt iPhonen til, og så er det faktisk rart at have fået en telefon, som er god til at være telefon *S*

  Så iPad kom nu hjem til mig 🙂

  /Brian

 • Pingback: iPhone4 | praktisk erfaringer fra hverdagen()

 • Pingback: Du har en iPhone og en iPad – hvilken vælger du og til hvad? - LIVING SMART BLOG - med Kenneth WedMore Lund !()