Living Smart TV 075 – HUE vækkeur, Apple TV, Hackintosh og Fuji X100T

11
2607
Living Smart TV 075 handler i dag om morgenvækning på den smarte måde med Philips HUE – se med når vi programmerer en fed solopgang til børneværelserne og far / mors soveværelse – inkl. “knaldelys” 😉 !

Vi kikker også på hvad en hackintosh er og kan – og hvem den er egnet til (eller måske lige så meget hvem den IKKE er egnet til). Kort fortalt er en hackingtosh en computer, bygget af billig PC-hardware med henblik på at skabe samme ydelse som en meget dyrere Mac. Der er bare nogle store ulemper, der spænder ben for de fleste men for nogle vil den ligge lige til “højrebenet”.

Apple TV 4 har “modnet” på os i nogle uger og jeg summerer op i en kort anmeldelse – reelt er der kun 1-2 vigtig forskelle på det nye Apple TV 4 og den gamle model 3, men dé forskelle kan så i sig selv være grund nok til opgradering – se om du er i målgruppen.

Fujifilm laver nogle af mine all-time-favorites, når vi taler om kameraer. Se min gennemgang af retro-kameraet Fuji X100T og storebror X-T1 samt en masse billedeksempler, som er helt unikke.

 • Torben Ibsen

  Hos os har vi brugt Apple TV 4 dagligt i et par uger. Det er DR’s app, vi bruger hele tiden. Indtil nu har vi brugt en UHF antenne til DR, for vi har ingen TV pakker. Så for os har skiftet ATV4 haft stor praktisk effekt. Bedre billedkvalitet og helt nyt interface til DR. Vi bruger TV2 Play og glæder os til, at det kommer på Apple TV. For så kan de vel ikke længere tillade sig kun at ville sende lyden ud gennem fjernsynet men påstå, at de ikke har retten til også at sende billedet. Vi ser også udenlandske nyhedsprogrammer, så det er godt, at vi kan se CBSN Live og den slags ting. Nu, hvor det er apps, så kan vi selv bestemme, hvilke ikoner, vi skal kunne vælge imellem. – Der er fire ting, vi ikke ser hjemme hos os: Fodbold, Animal Planet, Discovery og købefilm. Men er man afhængig af disse ting, så hjælper ATV4 ikke. Man må blive ved med sin TV pakke. Men kan man klare sig med Netflix, HBO, ViaPlay, så er ATV4 fint. – Kenneth har noget mere bøvl med at ramme bogstaverne end jeg har. For jeg synes, at det er nemmere end på ATV3 med piletasterne. Selv om begge ting er dårlige løsninger. – Men konen med gigt i tommelutten er ikke så glad for det med at swipe. – Vi brugte ikke ATV3 til ret meget, især ikke efter, at vi fik iPad. Men ATV4 er blevet en succes hjemme hos os på grund af DR’s app. Uden den havde vi nok levet videre med ATV3. –
  Facit: For os har skiftet været alle pengene værd.

  • JUBI! Tak for tippet om at “hoppe” !!!!!!!

  • Morten Borg

   Det stemmer meget overens med mine erfaringer og TV-behov. Har heller ikke ville betale for kabel TV i flere år da jeg alligevel kun ser DR og TV2 – som jeg så har set via antenne, når det ikke er for dårligt vejr 😉 Nu har jeg stabil og god billedkvalitet og kan modtage alle DR’s kanaler hvilket det kneb med før via antenne.
   Har netop opsagt mit Boxer TV2 abonnement, så håber jeg bare TV2 når at kommer med en app inden abonnementsperioden udløber… 🙂

 • Det er faktisk muligt at “skifte” optik på Fujifilm X100T. Der findes to: tele og vidvinkel.
  Det foregår dog ved at sætte optikken på det eksisterende.
  Jeg har ikke prøvet nogle af dem selv, så her er et par links til anmeldelser af de to muligheder:

  http://www.imaging-resource.com/news/2014/06/19/fujifilm-wcl-x100-review-we-test-the-wide-angle-conversion-lens-x100s

  http://alikgriffin.com/feb/25/fujifilm-tcl-x100-tele-conversion-lens-review

  Bedste hilsener Helge

 • Kim Norman

  Kenneth, jeg interesseret i dit hue setup, men er dog lidt bekymret for strømregningen. Kan du oplyse hvor meget ekstra bør man regne med i øget strømforbrug. Dels i forbindelse med mere strøm og dels i forbindelse med selve pærerne, da jeg ikke har indtryk af det er sparepærer.

  • Kirsten Christensen

   Hej Kim
   Hue pærer er LED pærer, altså sparepærer. Sådan forstår jeg det

 • Kirsten Christensen

  Hej Kenneth
  Kan rigtig godt lide hue, men er ved at miste besindelsen over de apps der er – de fungerer bare ikke, eller måske jeg ikke forstår at indstille dem korrekt !
  Jeg har ikke den runde “kontakt” du har. Bruger du ikke hue aps til indstilling?
  Dejligt at høre lidt om Apple tv 4
  Mange hilsner
  Kirsten

 • Per K P

  Hej Kenneth .

  Top dollars udsendelse som altid, thumbs up .

  Rigtig gode og forskellige emner Kenneth .

  Dejligt at høre lidt mere om Apple tv 4 , efter du har brugt det noget mere –

  Så jeres udsendelse nr 75 på min iPad Pro , det var bare super nice den har bare en god skærm ,og en kanon lyd?.

  Rigtig go weekend til dig Kenneth og din familie og os til dig Brille?.

  Os rigtig god weekend til alle jer andre.

  Mvh Per .

  • JEG HAR FÅET DEN !!! DEN ER FED !!!!!

   • Per K P

    Nice Kenneth, stort tillykke med din nye iPad Pro ?.Ja den er så fed?!!!!!!

    Mvh Per .