LSTV VLOG 19-12-17 | Smarthome kontra julegæster

1
263
Hvad gør I for at tilpasse jeres smarthome til julegæsterne? Aldrig før har vores hjem været så “smart” men heller aldrig før har vi forhindret familie og julegæster i at tænde lys, skrue ned for lyden, ændre på varmen eller starte en film.

Her er scenariet i vores hus: I dag kan vi programmere og fjernstyre vores lyd (Sonos), lys (HUE), videoovervågning (Synology), varme (Danfoss Living) samt en række mindre, enkeltstående produkter. Når vi får gæster til overnatning i julen, har de ikke en chance for at styre det. De kan ikke ændre på musikken, ved lige at skrue ned på forstærkeren, som tidligere. De kan ikke lige tænde TV’et. De kan ikke lige skrue ned for varmen på gæsteværelset. Osv.

 • Kimosan

  Smarthome er koben opbygning af mange ting og adgang til feature for gæster er lidt svært fænomen.
  Vi har IHC lys så alt lys kan tændes ved kontakter – men jeg er den eneste der har app til den det er jo fordi det er mit legetøj.
  Vi har også HUE LYS nogle steder – det er dog mest mig der leger med det ellers styres det af lystænding og IHC.
  Så er der vores Brandalarm der er bygget op over alarmanlæg med lysstyring, den styre udelys især her til jul da det kan køre Zigbit mm. Fruen har app til den men bruger den ikke.
  Vores TV overvågning er mig der bruger den, men fruen har adgang til den.
  Vores tyv er pt analog og er uden app, men når den bliver opdateret vil fruen og jeg have app til den, børnene vil have kode som i dag. årsag til den ikke er sammen med brandalarm er at tyvinstallation er kabelført, brandalarm har små fine røgmeldere der kan hyle i serie.

  Sonos er lyden og den har alle i familien adgang til og hvis gæsterne vil styre den, så må de låne vores.

  Varme styring den har jeg adgang til og det er mig der styre den, dels tvinger jeg fruen til at bruge brændeovnen mere, og så sker dig ikke det der kvinde ting når de er gæster, at de lige skruer op fordi de lige kommer ind og små fryser for så at glemme at skrue ned i gen. Ligesom småbørn på besøg ingen adgang har til at pille ved varmen.

  Ellers er der alm flow tv endnu og der er Apple tv og det kan gæsterne stadigvæk styre.

  Ellers går det nok alt sammen, men fruen og børnene har lært at leve med at faderen lige skal teste ting af både ude og hjemme samt at selv på camping så er teltvognen lidt mere teknologisk end normalt.

  Men jeg er også elektriker og arbejder med sikring idag så derfor er teknologisk nørderi helt normalt hjemme hos os.