Måske er min Apple-tid ved at være slut

10
6015
Mange af jer har fulgt med helt fra starten, som her d. 16. september faktisk er 6 år siden.

Det hele myldrede med Apple og jeg snakkede primært om Macs, iPhones og iPads i Living Smart-udsendelserne og i starten af udsendelserne var der ballade fordi mange troede alt lige fra at jeg var i lommen på Apple over at jeg var et “ikke selvstændigt tænkende iSheep” til at jeg ganske enkelt levede det fanatiske liv med skyklapper på.

I en af de første 8-10 udsendelser gjorde jeg derfor en del ud af at forklare, at jeg ikke brugte Apple FORDI det var Apple men fordi det var den løsning, jeg synes var smartest OG at jeg ville skifte til en smartere løsning, hvis den kom.

Som tiden går, har Apple – for mig – lige så stille mistet noget af det smarte …….. startende med at Steve Jobs døde til utroligt langtrukne produktudviklinger. Lad os her bare nøjes med at nævne Apple TV 4 som var 4-5 år undervejs eller den store Mac Pro, som nu har været baseret på den samme, 3-4 år gamle (!) hardware uden at så meget som en bit er ændret på den. Heller ikke prisen. For slet ikke at nævne Apple Watch, Apple Pay, Apple Music og HOME(kit), som ind til nu har været overvejende fusere for mit vedkommende. Jeg vil ikke kalde min iPad Pro 12.9″ for en fuser, men for dælen hvor er det en torn i øjet på mig, når A ) der nærmest ikke kommer nogen apps til den, der vitterlig udnytter den og B ) at der få måneder efter lancering kommer en lillebror, der tech og featuremæssigt er bedre til meget lavere pris. Jeg følte mig pisset på.

Alt imens suser udviklingen forbi og jeg har med jævne mellemrum orienteret mig derude. Jeg har prøvet en del Androids men er altid endt tilbage på iPhone fordi jeg ikke synes det var fedt. Jeg har også med jævne mellemrum testet Windows (og bruger det nu dagligt på min Microsoft Surface Pro 4) men igen……. det er ikke den fede oplevelse for mit vedkommende.

Desværre er Apple også gået hen og blevet en lunken oplevelse for mig og jeg er over de seneste 2-3 år blevet tiltagende ærgerlig over at jeg føler mig med på 2. holdet og det er slet ikke mig. Jeg er typen der, specielt når vi snakker teknologi, vil være med fremme.

Android som OS og de forskellige telefoner har været i en rivende udvikling de sidste par år. Jeg har prøvet alle Samsung Galaxy Note og den nye ser godt nok lækker ud. Jeg har prøvet et par Nexus, blandt andet 6P som også bare var en rigtig god oplevelse og nu står vi med Android Nutella Nougat (haha!) og kommende rå-telefoner, som virker rigtig interessante for mig.

Apple har aldrig fået knækket nøden omkring notifications i samme klasse, som Android og hvis der er noget jeg bruger på min telefon, så er det faktisk notifications. He-le-ti-den.

Ind til nu har Apple tætte økosystem holdt mig fra at skifte. Det er let at købe en Android, men svært at hele kæden så ryger. Jeg bruger iMessage. Jeg bruger iCloud. Jeg bruger Photos. Jeg bruger Facetime. Det samme gør min familie. Jeg kan ikke, uden ærgerlige konsekvenser, “bare lige” skifte.

Men jeg må indrømme, at iOS Photos kører så skidt, at det generer mig hver eneste dag. De mange fordele med Continuity (at sms’er kommer på alle enheder) er i stor stil overtaget af Facebook Messenger og lign. Sådan oplever jeg desværre at flere af Apple “native kronjuveler”, for mig at se er blevet forsømte af Apples udviklere.

Nu er det så dramatisk at skifte platform og jeg ved at uanset hvad jeg snakker om i dén retning, så sidder de første 800 af jer klar til at skrive “ja, ja, du snakker bare – vi kender dig – du skifter altid tilbage igen”………. men denne her gang vil jeg sige:

Vi får (snart at) se.

Når vi har set keynoten på tirsdag onsdag, beslutter jeg om jeg fortsætter i iPhone-linien eller køber den kommende Android Nexus.

RIP Steve Jobs.

 • Per K P

  Glæder mig meget Kenneth til i holder Apple Keynote igen , altid en god og fornøjelig aften ?. Glæder mig meget til at skal havde den nye iPhone 7 .

  Ville os lige give dig et tip , har gjort det før , men gør det lige igen ??. Bruger ud over Apples egen app til billeder , os Web Albums for picasa and Google photos , den er jeg rigtig glad for , det virker bare ??. Bruger os OneDrive til at opbevare mine billeder på ,for der følger et abonnement med over mit mobil abonnement hos Telenor på 130 GB , synes det virker helt okay .

  Glæder mig meget til at se hvad Apple kommer med på Onsdag , ud over iOS 10 og iPhone 7. Bliver godt at prøve iOS 10 og håber virkelig at den færdige udgave os indeholder darkmode . Ja RIP Steve Jobs.

  Men god artikel som altid Kenneth , godt engang imellem at få lidt luft Kenneth .

  Rigtig god weekend til dig og din familie og til resten på LSTV .
  Mvh Per .

 • Pingback: [VIDEO] Optateret mandag d. 5. sept.: SÅDAN dækker vi iPhone 7 keynoten - Living Smart TV()

 • Bent Seehagen

  Ærgerligt nok er jeg faktisk meget enig med dig Kenneth. Jeg holder mig til Apple for alternativet er værre for mig, men jeg synes Apple skyder med spredehagl og jeg er i tvivl om hvor de vil hen. Kommer der en iPhone 7 med tvangsindlagt skifte til Bluetooth headset er jeg nok stået af og bliver ved 6’eren og så må tiden vise hvor jeg skal hen.
  Men alt i alt – siden Jobs død er meget gået den forkerte vej… Efter min mening.

 • Henrik Friborg Madsen

  Ja du har jo så inderligt ret. Desværre…

 • Flemming Bøgelev
 • Nå – er Apple-tiden ved at være forbi? En opdatering kunne være sjov at læse her.