Her er min samlede reaktion på iPhone 7 keynoten

4
2262
Forud for keynoten var jeg utålmodig og irriteret på samme måde, som jeg har været forud for årets iPhone-lancering siden iPhone 4S.

I løbet af året kommer Android software og hardware, som på mange måder er teknologisk foran og jeg begynder at overveje, om jeg skal være Steve Jobs utro og skifte platform.

Ikke fordi Apple IKKE virker for mig men fordi min techinteresse gør, at det betyder noget for mig, at jeg er med fremme. Når man så bliver viftet om ørerne med Android Nougat og Samsung Galaxy Note 7……..

Da det så samtidig så ud til at Apple ville lancere en iPhone 6 S S (!) – altså en telefon der igen bare var en lille opdatering af en eksisterende model – var jeg i ugerne op til keynoten noget skeptisk.

Det kunne mange af jer ikke forstå og det gav en del ballade.

Nu har vi overstået keynoten – vi har fået mulighed for at snakke om det, sove på det og se en del holdninger fra andre på nettet – og her er mine overordnede tanker:

iPhone 7

Jeg synes vi landede “midt imellem” forhåbningerne og frygten. iPhone 7 ér grundlæggende en opdateret iPhone 6. Det er ikke en ny telefon, som 4’eren var over 3’eren, 5’eren over 4’eren og 6’eren over 5’eren. Men opdateringerne er vigtige.

Væk er headphone stik – fint med mig – den har markant bedre kamera – RIGTIG fint med mig – og så lidt småtteri som ny home-knap, vandtæt og et par nye farver. Fint nok.

Og det er lige præcis hvad det er: fint nok. Min kone, ældste datter og jeg har bestilt 7Plus og afventer nu at få dem med posten.

AirPods

Når man møder folk for øjeblikket, så virker det som om alle har en mening om AirPods. De er for dyre. De falder ud af ørerne. Man mister dem.

Jeg tror ikke på det. Jeg er overbevist om at Apple ville have løst disse problemer, hvis de overhovedet var det. Jeg tror vi er vant til at ørepropper falder ud PÅ GRUND af ledningerne. Nu er de væk og dermed er der ikke noget der trækker og “nøkker” dem løse i ørerne.

I mine øjne er der her tale om en begyndelse på noget nyt: “(w)EARables” – hvor vi skal til at kommunikere med vores device ikke bare via smartphone, men også headset. Siri osv. og så har de jo lavet en klassisk Apple, hvor useability er i højsæde: holderen lader ørepropperne, når man ikke bruger dem – og beskytter dem samtidig. På sigt får vi helt sikkert apps med noise-cancelling, retningsbestemt hørelse (!) så man eks. kan “zoome ind” på en lydkilde hvor der er masser af baggrundsstøj (det gør de vildeste høreapperater i dag) og tracking a la “Find My iPhone” – bare vent. Det bliver stort.

Watch 2

Opdateringen af Apples smartwatch var nok den mest undervældende del af keynoten for mit vedkommende. Det er første gang jeg ikke engang “slås” med englen og djævlen på min skulder om, om jeg skal opgradere. Der er så lidt værdi (jeg siger ikke at det er værdiLØST) men der er så lidt værdi for mig i mit nuværende Apple Watch, at det ikke ændres ved at det får en hurtigere CPU og GPS. Jeg forstår de, der er glade for GPS’en – det er perfekt til motionister og med GPS i uret og trådløse AirPods, har man nu en en motions-kombo, der kan efterlade den tunge (!) telefon hjemme, frem for at have den med på løbeturen. Jeg er ligeglad – og det er fint. For mig ville det være en klar opgraderingsmulighed hvis uret kunne holde strøm så længe, at vi kunne bruge det til søvntracking om natten eller at samtalekvaliteten blev så god, at vi rent faktisk KUNNE tale i det, når telefonen ikke lige er ved hånden.

iOS10

Efter at have brugt iOS10 siden WWDC op gennem alle betaerne er jeg også her bare på “fint nok”-stadiet og det ér fint nok.

Widgets, fint nok…… mulighed for TO browservinduer på iPad, fint nok……. men …… ja faktisk kan jeg ikke på stående fod, efter have brugt iOS10 i 3-4 måneder, lige pege på nogle konkrete nyheder, der for mig er virkelig gode.

iOS10 er bare “nice to have”. Det er fint nok. Ikke de store armbevægelser og ikke så mange, der danser på bordene.

For mig at se var keynoten her en konsolidering af Apples retning. De hopper ikke med og lader sig styre men sætter sig omvendt ved rattet og siger: “vi skal i dén retning, kunder, kom med os” – og det gør jeg. Igen. stadig.

 • Omg66

  Det synes jeg var en god opsummering .. og er helt enig.

  Det er svært at jump ship fra Apple til Android. Især når ens økosystem er båret af ens iPhone – og ens familie har iPhones.
  Og som tiden går bliver det nok bare sværere og sværere vil jeg tro.

 • Toivo Henrik Mustonen

  Dit ærlige indlæg gør en forskel i junglen af anmeldelser. Rigtig mange andre har netop KUN fokus på en-til-en sammenligningen Samsung/Apple. For mig handler det ikke altid kun om Specs. men i højere grad om mere om helheden og troværdigheden til Brandet Apple.
  Konkret afventer jeg selv og Iphone 6s en IPhone 8 og kan i mellemtiden fristes til AirPod og Watch +Nike.
  Og naturligvis din anmeldelse af IPhone 7 plus.

 • Per K P

  God artikel som altid Kenneth , thumbs up ?.
  Jeg skal havde en iPhone 7 , glæder mig meget til at få den ( har os været glad for min iPhone 6 S ) .
  Glæder mig til at prøve iOS 10 og så må vi håbe ,der os snart kommer darkmode wuhu .

  Hvis man skal tro rygterne , kommer der nok ny design af iPhone næste år og bedre skærm osv . Men Indtil da må man da sige at iPhone 7 lover godt , bliver dejligt at prøve den og se om den sparker røv , som Apple siger ?. Men en rigtig god Keynote fra Apple i år , især deres intro . I gjorde det os super godt alle sammen til Apple Keynote Kenneth , det var bare top dollars.

  Glæder mig til at høre mere om din iPhone 7 plus Kenneth .

  Rigtig god weekend til dig og din familie Kenneth og resten på LSTV .

  Mvh Per .

  P.S. Håber os snart du får tid til at lave den udsendelse om iPad Pro Kenneth ??.

 • Per K P

  Hej Kenneth ville lige vise dig og alle jer andre den her artikel
  http://www.computerworld.dk/art/238081/iphone-7-er-mere-kraftfuld-end-den-bedste-macbook-air?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_campaign=dispatch+15891

  Rigtig god Lørdag aften Kenneth .

  Mvh Per .

  P.S.Stort tillykke med LSTV 6 år’s fødselsdag Kenneth .