Forskellen på ny iPhone 5S og 5C mobiltelefoner

3
5474
Apple har nu løftet sløret for de nye modeller i iPhone 5-serien. Det blev dels en ny topmodel ved navn iPhone 5S og dels en billigere model i plastik med navnet iPhone 5C.

Ny iPhone 5S topmodel

Den nye topmodel i serien hedder nu iPhone 5S og byder på en række nyheder.

Set udefra, er telefonen så godt som identisk, ud over nu også at komme i en gylden champagne-farve.

Inden i er der dog sket ting og sager: bedre kamera (læs evt. den uddybende artikel om iPhone 5S kamera her), hurtigere cpu (den nye A7) og øget sikkerhed i form af en home-knap der genkender dit fingeraftryk (se videodemo af touch ID i funktion her).

Den nye A7 CPU er 64 bit og det giver ekstra hastighed i forhold til hvad vi tidligere har set og giver også mulighed for at håndtere større mængder ram.

En ny bevægelsessensor chip ved navn M7 blev omtalt meget i forhold til fitness og gaming og keynoten bød på det hidtil længste indslag om spil på iPhone med demoen af Infinity Blade 3.

iPhone 5C plastikmodel

Som noget nyt laver Apple nu igen en plastikmodel af iPhone – det skal vi adskillige år tilbage i tiden for at finde i form af iPhone 3Gs – men der hvor mange troede at det ville blive en markant billigere telefon, er der reelt ikke tale om meget mere end ca. 800 kr. i besparelse, sammenlignet med iPhone 5S.

Til gengæld er den lavet i flot, kulørt plastik og kan via nogle nye covers med huller, kombineres til et hav af farver.

Du kan læse mere om iPhone 5C her http://www.apple.com/dk/iphone-5c/

Pris og levering i Danmark

Priserne er ikke officielt bekræftet på dansk endnu men omregnet fra de andre landes Applestores på nettet, anslår vi iPhone 5C til at ligge på ca. 4.500 kr. for den lille 16gb hvor iPhone 5S, ligeledes med 16gb, ligger på ca. 5.250 kr. og dermed priser tæt på de nuværende iPhone 5-modeller.

Både iPhone 5S og iPhone 5C lanceres d. 20. september i USA, England, Tyskland osv. og først “later this year” i Danmark og det betyder – desværre – formentlig december.

Er du forhippet på at få en nye iPhone hurtigt, skal du altså en tur omkring den tyske Applestore i eks. Hamborg.

 • Dennis Perto

  Er det muligt at købe en iPhone 5C/5S i mStore i Tyskland fra den 20.?
  De er kun Premium Reseller, men ligger i Kiel.

 • Søren Dupont

  Vedr. udgivelses dato, så læste jeg tidligere i dag, at chefen for Humac, udtalte, at han regnede med, at iPhone 5s/c ville komme til DK omkring den 20 Oktober, og ikke først til December…. Jeg tror han har ret.

 • Morten Magni

  hvordan ser man umiddelbart forskel på en 5 og en 5S ?