Optimering af antennesignal og netværk til film og tv-streaming

5
2799

Den røde tråd i Living Smart TVs “Kickstart Din Hjemmebiograf”-udsendelser fra nu og til sommer bliver optimering og distribution af antennesignal og streaming i hjemmet.

Umiddelbart lyder det jo en kende teknisk, men frygt ej – det er NETOP pointen med de kommende udsendelser: at få teknikken trukket ned på jorden så vi ALLE kan være med.

Sammen med et par dygtige eksperter fra henholdsvis AV-Connection (Tommy Braasch) og Triax (Jørn Sørensen), vil jeg gennemgå hele mit eget hus fra top til tå i forhold til:

1. Hvordan får jeg det bedst mulige antenne-signal rundt på husets fjernsyn og

2. Hvordan sikrer jeg mig at mit netværk “spiller”

Problemer med tv-signalet når LTE tænder

Hvis vi lige tager den med antennesignalet først, så er det bare blevet mægtig indviklet, synes jeg. I takt med at vi er gået over til digital, bruger et hav af bokse, har fjernsyn i øst og vest i huset og samtidig nu også får indstrålingsproblemer når de nye LTE-master tændes, så er der bare så mange variable, at det kan være hulens svært som alm. forbruger at få det bedst mulige signal i alle rum.

Som jeg tidligere har nævnt, så har vi her i huset det problem, at når kanalerne står skarpt i stuen, så er der nogle af dem der ikke dur i børneværelset nede i den anden ende af huset – og justerer vi det så det virker nede på børneværelserne, siger vores YouSee-box i stuen at signalet ikke er godt nok. Når man – som almindelig forbruger – ikke har hverken erfaring eller avanceret måleudstyr, er man lidt på herrens mark.

Flaskehals i vores lokale netværk

Det er ikke kun antennesignalet, der driller – det gør vores netværk også.

Både fordi det er indviklet at finde ud af op det overhovedet kører optimalt (jeg når eks. slet ikke de hastigheder på 50/5 min internetudbyder lover mig) og dels også fordi vi efterhånden bruger netværket så meget, at det en gang i mellem bliver en flaskehals.

Vi streamer mere og mere og modsat alm. download af filer, ja så skal streaming jo foregå hurtigt og stabilt for at det ikke hakker – og da vi bor i et område hvor vi ikke kan få en vildt hurtig forbindelse, er der nogle gange sure miner rundt på værelserne når den ene streamer en film og den anden pludselig downloader noget der så “bomber” vores netværk. Det kan man så justere med det, der hedder Quality Of Service, men det er nyt for mig og vi har det ikke på den router vi bruger nu.

Fra nu og til sommer vil vi derfor snakke med forskellige fagfolk og med udgangspunkt i vores private hus, tager vi simpelthen hver eneste ting for sig og gennemgår det til en udsendelse.

AV-Connection og Triax filmes på fredag

På fredag tager Brille og jeg ud til Triax, hvor vis skal filme et arrangement med AV-Connection og Triaxs produktekspert, hvor vi bla. skal snakke om LTE og hvordan man undgår at blive de 30-40% (iflg. YouSee) der bliver negativt påvirket af når de 240 LTE-sendemaster tændes om kort tid.

Hvis I har spørgsmål, forslag osv. så vil jeg meget gerne tage dem med – blot skriv herunder.

 • Det lyder som en super god og spændende idé, glæder mig til at følge det. Og tak for gode råd og vejledninger!

 • Millemissen

  Yes – det er der rigtigt meget brug for rundt omkring i de små hjem 🙂

 • Henrik Andersen

  Hej Har lige set dit inslag om optimering af antenne signal m.m.
  Da jeg skiftede mit gamle B&O avant ud med Beovision 10 46″ og glædede mig til at se knivskarpe tv i fuld HD, blev glæden kort, billede lavede digital flimmer frøs og knitrede, jeg ringede fluks til Yousee for at brokke mig over deres signaler- da jeg fik lagt kablet ind til huset havde jeg sikret mig det tykke kabel samt kontrolleret db måling var i orden- så jeg var skrå sikker på at det var deres signal der var noget galt med.
  Det første spørgsmål jeg blev mødt med hos Yousee var om jeg havde yousee godkendt kabel mv. jeg måtte svare nej, men troede ikke på at det kunne skabe alle de problemer. jeg startede fra en ende af med Comega abbonenforstærker ( 8 udgange) hf tætte stik, slutdåser og mellem kabel fra slutdåse og til tv. Alt Yousee godkendte produkter . Vupti knivskarpe billeder om kablet er 1 meter eller 25 meter.

 • Pingback: Se hvor meget bedre signal du får med et godt antennekabelLiving Smart TV()

 • Torben Etzerodt

  Jeg har lige set jeres 2 dejlige udsendelser om antenneproblemer.
  Jeg skal forny min antenne, kabler og fjernsyn, men venter på at de nye LTE sendere tages i brug.
  Er der en plan for hvor og hvornår dette sker?