Praktisk erfaringer med Sonys økosystem smartphone + tablet + smartwatch

0
1541
Praktisk erfaringer med Sonys økosystem smartphone + tablet + smartwatch
Praktisk erfaringer med Sonys økosystem smartphone + tablet + smartwatch

Anmeldelse af Sony Xperia Z1 Compact med Sony Smartwatch 2 samt lidt om Sony Xperia tablet. Af Bjarne Qwinten, mobilanmelder.

Trenden med Android smartphones har i længere tid gået mod større skærme, nok fordi brugerne anvender deres smartphone mere og mere som deres adgang til Internettet og ikke så meget til telefonsamtaler.

Apple har holdt fast i at en Iphone skal kunne bruges med en hånd og har kun valgt at gøre deres Iphone 5 en smule større, men stadig ikke større end at den stadig kan betjenes med en hånd.

Ønsker man større skærm tilbyder Apple som bekendt flere størrelser Ipads med Ipad mini som den mindste.

Skærmstørrelserne på Android smartphones (og også Windows smartphones) tilbydes nu så store at man har opfundet et nyt begreb som kaldes phablets som er betegnelsen for smartphones hvor skærmstørrelsen ligget mellem smartphone og tablets.

Her snakker vi skærmstørrelser op til 6 tommer.

Men selvom de store Android smartphones har og er en kæmpe succes, har producenterne øjnet at der stadig er et marked for smartphones i Iphone størrelse.

Mange især kvinder foretrækker små smarte smartphones i stedet for, hvad de mener er, store og klodsede smartphones.

Men disse mini smartphone udgaver af de store populære smartphones er, selvom de kan det samme som deres “storebrødre” udgaver, fremstillet med ringere specifikationer. Enten fordi det ikke er nødvendigt med så meget power når skærmstørrelserne er mindre eller fordi de skal gøres billigere.

Sony har nu for nylig også lanceret en mini udgave af deres flagskib Sony Xperia Z1 men har modsat de andre producenter valg at deres bud på en mini udgave skal have samme specifikationer som topmodellen.

Anmeldelse af Xperia Z smartphone, tablet og smartwatch

Konklusion

Sonys mobile produkter har for mig været lidt overset. Efter selv at have prøvet disse i en periode må jeg konkludere at der her er tale om produkter der ligger helt i toppen hvad angår værdi for pengene. Alle de nævnte mobile enheder føles som perfekte enheder uden hovsa løsninger.

En af de store fordele ved Android styresystemet er at man, modsat Apple ios, kan tilpasse og lave om på næsten alt. Men med Sony Xperia x linien finder jeg brugeroplevelsen så god at jeg ikke får lyst til at ændre og tilpasse noget som helst. Det hele virker bare “out of the box”.

Ser frem til den kommende Sony event hvor vi får se om Sony igen kan byde på value for money.

På en skala fra 1 til 10 hvor 10 er bedst vurderer jeg

  1. Sony Xperia Z1 Compact 10
  2. Sony Xperia Z tablet 10
  3. Sony Smartwatch 7 (scorer ikke så højt grundet designet)