Hent skriveprogram til iPad her (opdateret med download-links)

6
43269

Skriveprogram til iPad – hvilket er bedst?

Hvis du skriver på din iPad har du brug for et godt skriveprogram – men hvilket?

Opdatering 28. marts 2014: Efter vi oprindeligt skrev denne guide, er Microsoft Office iPad version udkommet så du kan få det velkendte Word tekstbehandlingsprogram til din tablet.

Jeg møder flere og flere mennesker på min vej, som har droppet deres bærbare computer til fordel for en iPad – de mangler så bare et godt forslag til et skriveprogram til iPad!

Sidder man i toget eller på en café, kan man ved selvsyn konstatere, at mange – rigtig mange – skriver meget på deres iPad. Mails, noter osv.

Grundlæggende skal du beslutte om du har brug for et decideret tekstbehandlingsprogram, hvor du kan gøre det du kender eks. fra Word på din computer eller om du kun vil skrive simpel, uformateret og ukompliceret tekst.

Apple har selv lavet et skriveprogram til iPad ved navn Pages men der er et par andre alternativer, du bør kende til, men lad os først lige runde Pages.

Niveau 1 – Pages – tekstbehandling

Apple Pages er et af de populæreste og nok det mest downloadede  skriveprogram til iPad overhovedet – hent Apples Skriveprogram Til iPad ved navn “Pages” ved at klikke her.

Fordelene ved at vælge Pages som skriveprogram til iPad træder mest frem hvis du går “all in” på Apple. Dvs. også bruger Pages på din computer og din iPhone, for så hænger det hele sammen og alt du skriver, lægges automatisk på alle 3 enheder via iCloud.

Pages er rigtig tekstbehandling hvor du kan formattere din tekst, skifte farver, indsætte billeder osv. så på dén måde er det ret avanceret, men bibeholder Apples lette og brugervenlige tilgang.

Ulempen ved Pages er at det for nogle faktisk er “for meget af det gode”. Det giver sig eks. til udtryk ved at der er meget på skærmen, som fylder og dermed ikke levner ret meget plads til koncentration om at se teksten og til en hurtig note tager det for lang tid at starte Pages op og de mange muligheder for at indsætte fotos og lign., er i mange tilfælde ikke noget man har behov for.

Faktisk oplever jeg det personligt sådan, at hvis jeg har en skriveopgave der løses bedst af Pages, så er det ikke på iPad jeg har lyst til at skrive den fordi det er langt hurtigere at skrive på et rigtigt tastatur på en computer – men her er fordelen ved Pages så netop at jeg kan skrive det på min computer og stadig har det med i lommen på iPhone og iPad.

Den altoverskyggende ulempe ved Pages er at iWorks-pakken, som Pages består af sammen med regnearket Numbers og præsentationsprogrammet Keynote, aldrig har vundet indpas i eks. uddannelsesinstitutioner, hvor langt de fleste bruger Microsoft Word og selvom Apple gerne vil give udtryk for at Pages er 100% brugbart sammen med Office, så oplever de fleste ikke-tekniske brugere at man står lidt på sin egen øde ø ved at vælge iWorks.

Niveau 2 – iA Writer – skriveprogram

I den modsatte ende af skalaen i forhold til tekstbehandlingsprogrammet Pages, har vi iAWriter, som også et et skriveprogram til iPad.

Ideen med iA Writer er allerede omtalt i den uddybende anmeldelse af skriveprogrammet her men pointen er kort sagt, at hvor Pages er et tekstbehandlingsprogram, er iA Writer et SKRIVEprogram.

iA Writer bruger hele skærmen til teksten – der er ingen menuer, knapper eller andet, der tager din fokus. Bare skriv. Færdig.

Også i tilfældet med iA Writer er du synkroniseret på kryds og tværs, så det du skriver på din iPad, er også automatisk tilgængelig på din Mac-computer og din iPhone.

Du kan nok bedst karakterisere iA Writer som en gammeldags skrivemaskine. I toppen af din iPad er “papiret” og i bunden er så tastaturet. Intet andet – og det er enormt effektivt og hurtigt.

Køb iA Writer app til iPad her

Niveau 3 – Evernote – notesprogram

Evernote er som sådan ikke et skriveprogram til iPad – det er et notesprogram som OGSÅ kan bruges som skriveprogram til iPad – men vi tager det med her fordi mange netop også bruger som skriveprogram.

Fordelen ved Evernote findes faktisk i kombinationen af Pages-ideen og iA Writer-ideen da Evernote er hurtigt og let at skrive i og har mulighed for lidt formattering.

Dybest set er den største fordel ved at vælge Evernote at du får et komplet system til at håndtere dine noter med. Du kan samle dem i “notesbøger” efter emne, du kan dele med andre, du kan gemme billeder og lyd sammen med osv.

Hent Evernote skriveprogram til iPad her

Hvad gør jeg selv?

Personligt skriver jeg stort set alt i Evernote – jeg har ikke brug for tekstbehandling som Pages, da det er at skyde gråspurve med kanoner til mit behov, men jeg forstår og anerkender gerne at nogle af jer vitterlig har brug for det, Pages kan.

Skriveprogrammer som iA Writer lever lidt for meget i sin egen verden for mit vedkommende. Både fordi det kun er på Mac, iPhone og iPad men også fordi det ikke “snakker sammen” med andre og på en måde føler jeg, at det kun er en midlertidig platform hvor jeg så bliver nødt til at kopiere teksten over i eks. Evernote eller Pages for at komme videre med det når det er skrevet. Enten for at gøre det pænere eller for at dele det med andre samt organisere det efter emne.

Evernote er for mig det bedste kompromis, fordi det er let og hurtigt at bruge, jeg kan sende mine noter til andre men for nyligt er Google Drive (eller “Google Drev” på dansk) også blevet meget interessant, idet det er genialt hvis du A ) bruger Googles produkter i forvejen og B ) specielt genialt hvis du skal arbejde sammen med andre (såsom klassekammerater og kolleger) om fælles opgaver/tekster.

 • Tommy Harbo

  Du kommer kun kort ind på Google Dreve, men App’en Google Drev er jo også en helt kontor pakke. Jeg er ikke klar over om den virker offline. Men til de 3 breve jeg skriver om året er den jo rigtig god til prisen (GRATIS)

 • Morten Dyrebjerg Lystlund

  Jeg bruger app’en cloudon til tekst behandling, den har en lidt skrabet, men god/brugbar udgave af word, excel, powerpoint… Man kan så gemme det på sin cloud, enten dropbox eller googledrev, måske også flere, og derved kan man komme til sine filer på alle platforme.. Prøv det..

 • Jeppe Bakkensen

  er en windos 7 berder en windos 8

 • Daniel Nyrup

  Hvorfor nævner du ikke google drev

 • ole

  hej