Sonos Play 1 anmeldelse – højttaler testvinder med fantastisk value for money til streaming!

2
5779

Sonos Play 1 er den mindste og billigste højttaler fra det amerikanske firma – se her hvor den overrasker positivt og hvor den skuffer!

Den mindste højttaler fra amerikanske Sonos hedder Play 1 og er faktisk bare på størrelse med en pose kaffe. Alene størrelsen medfører helt automatisk en række fordele og ulemper og i denne anmeldelse, vil vi viderebringe vores personlige erfaringer fra daglig brug i over et halvt år.

Sonos Play 1 design og teknik

Designet af Play 1 minder om en lille cylinder med en højttaler grill foran, som beskytter højttaleren, samtidig med at den lader lyden komme ud.

Bagpå er der et netværksstik så din højttaler kan styres trådløst samt en lille hul til montering at et vægbeslag hvis du vil hænge den op på væggen.

sonos play 1
Anmeldelse af Sonos Play 1

I bunden er der bare et strømstik og da det er en trådløs højttaler, skal du derfor ikke bekymre dig om montering af højttalerkabler.

Vi siger mange tak :)
Vi siger mange tak 🙂

Sonos Play 1 lydkvalitet

Det er svært ikke at blive både overrasket og begejstret over lydkvaliteten i den lille Play 1!

Man kan ikke bare nøjes med at sige, at den lyder godt til prisen eller at den lyder godt af sådan en lille højttaler. Den lyder bare godt, uanset hvad.

Den har en rigtig dejlig lyd med god bund i og hvis du kobler to sammen til stereo, får du en stor og lækker lyd som egner sig godt til eks. moderne musik.

Betjening af Play 1

Sonos Play 1 kan betjenes på to måder:

  1. Du kan fjernbetjene den enten med en app på din smartphone, tablet eller computer eller, naturligvis, Sonos egen fjernbetjening
  2. Du kan også starte og stoppe musikken samt skrue op og ned for lydstyrken på knapperne i toppen af højttaleren til hurtig betjening

Montering og placering

Play 1 er så lille at den egner sig at stå eks. i bogreoler, på køkkenskabet eller i hjørnet på badeværelset eller – via det indbyggede gevind, at blive hængt op på en væg.

Den fylder så lidt og spreder lyden så bredt, at den i praksis kan stå alle steder i din bolig med et tilfredsstillende resultat.

Hvad bruger man Sonos Play 1 til?

Når der nu er flere, også større, bedre og dyrere Play-højttalere fra Sonos og de kan flere ting end Play 1 kan, hvornår er det så Play 1 har sin berettigelse?

Vi oplever det her i vores familie sådan at Play 1 har 3 områder hvor den virkelig brillerer:

  1. Den egner sig rigtig godt til mindre rum og til at give “fyld lyd” i eks. de gangarealer eller værelser du ikke som sådan sidder og lytter musik i, men hvor du bare gerne vil have at musikken er til stede
  2. Den er mægtig god som baghøjttaler, hvis du vil lave surround med dit Sonosanlæg når du ser film
  3. Den egner sig godt som højttaler ved din kontor/hjemmearbejdsplads hvis du sidder meget ved din computer. Du kan ikke, som sådan, bruge den til computerhøjttaler i traditionel forstand fordi den ikke har stik til lydkabel fra din computer men du kan naturligvis høre musik via Sonos eget system

Fordele og ulemper ved Play 1

  • Fordelene er at den er den billigste model fra Sonos dermed en økonomisk overkommelig måde at komme i gang på – og så lyder den bare rigtig godt specielt hvis du koble 2 sammen i stereopar enten til musik eller som baghøjttalere til surroundlyd
  • Ulemperne er at den ikke spiller højt nok til at fylde store rum op – det er altså ikke en diskoteksbulder-basse og at den ikke har input for eksterne lydkilder, så du kan ikke sætte, eks. en CD-afspiller til den, for den fungerer kun trådløst

Sonos Play 1 anmeldelse

Sonos Play 1 er bare en supergod lille højttaler – den lyder først og fremmest bare kanon godt.

JA, du vil få skeptiske miner fra din nabo, som er HIFI-entusiast og som har anlæg for 180.000 kr. – for ham er en Play 1 noget legetøj.

Og NEJ, du kan ikke spille hele gildesalen op til byfest med en Play 1 – så meget får du heller ikke for 1.500 kr.

Til gengæld får du en utrolig brugervenlig betjening, dejlig lyd og masser af musik over hele huset.

I vores øjne er Play 1 det absolut bedste køb fra Sonos, når vi snakker value for money, men pas på…… når du først er bidt af Sonos, kommer det til at koste dig MANGE flere penge fordi du begynder at supplere op i flere rum, bare vent 🙂