Sonos Play 3 anmeldelse – et fantastisk tilbud eller en overflødig “mellemstørrelse” ?

10
8004

Sonos Play 3 ligger både prismæssigt og størrelsesmæssigt mellem den lille Play 1 og den store Play 5 og vi vil i denne anmeldelse gengive nogle af vores oplevelser med Play 3!

Play 3 er en bordhøjttaler i serien af streaminghøjttalere fra Sonos – den er lille nok til at den ikke fylder FOR meget at have stående på bordet men er også stor NOK til at den måske lige præcis bliver for uhandy at have hængende på en væg.

Sonos Play 3 design og teknik

Designet af Play 3 som en blanding af en kile og en cirkel. En buet trekant, kan man måske sige. Det betyder at den kan både stå og ligge på eks. et skrivebord, i en reol eller på en hylde.

Bagpå er der et netværksstik så din højttaler kan styres trådløst samt en lille hul til montering at et vægbeslag hvis du vil hænge den op på væggen – hertil kommer, naturligvis, også et strømstik.

Sonos Play 3 lydkvalitet

Vores første oplevelse med Play 3 var et radioprogram og vi bemærkede straks hvor tydelig og “luftig” talen kom ud – det var meget let at høre værterne snakke i programmet og den har en lyd der hverken maser sig på eller stresser ørerne over længere tids lytning.

sonos play 3 anmeldelse
Sonos Play 3 anmeldelse – et fantastisk tilbud eller en overflødig “mellemstørrelse” ?

Play 3 er ikke en lyttehøjttaler som sådan – det er ikke den man vil vælge til en flaske rødvin og et Pink Floyd album når der skal hygges. Ikke fordi den lyder dårligt, men fordi den bare ikke er lavet til dét. Til gengæld er den god til at fylde dine rum med lyd og da den er større end eks. Play 1, kan den også spille alle “sekundære” rum som køkken, badeværelse osv. op.

Betjening af Play 3

Sonos Play 3 kan betjenes på to måder:

 1. Du kan fjernbetjene den enten med en app på din smartphone, tablet eller computer eller, naturligvis, Sonos egen fjernbetjening
 2. Du kan også starte og stoppe musikken samt skrue op og ned for lydstyrken på knapperne i toppen af højttaleren til hurtig betjening

Montering og placering

Play 3 er stor nok til at den ikke egner sig til placering ALLE steder – de fleste vil nok afstå fra at placere den eks. i vindueskarmen eller lign. hvor den vil blive lidt for synlig.

Omvendt er den lille nok til at den fint kan stilles eks. i et hjørne af et bord, en væg eller eks. en reol.

Hvad bruger man Sonos Play 3 til?

Sonos Play 3 egner sig godt til mellemstørrelse rum – den kan ikke spille en alm. stue op men rum som køkken, badeværelse og børneværelser er den som skræddersyet til.

Vi oplevede at den lydmæssigt er afstemt rigtig godt til tale, så er du til radioprogrammer, KAN den være at foretrække over Play 1 og Play 5.

Fordele og ulemper ved Play 3

 • Fordelene er at den kan spille mediumstørrelse rum op og så lyder den mægtig godt hvis man sætter to sammen til stereo
 • Ulemperne er at virker som om den sætter sig mellem to stole – hvor Play 1 og Play 5 hver har nogle fordele, som 3eren ikke har.

Sonos Play 3 anmeldelse

Selvom Play 3 isoleret set er en rigtig god højttaler, så har den det en lille smule svært i sammenligningen med henholdsvis den lille 1er og den store 5e. 3eren er større og dyrere end 1eren men bliver overgået nok i lydkvalitet af 5eren og omvendt har den ikke de tilslutningsmuligheder, som 5eren har. Den er ca. 1.000 kr. dyrere end 1’eren men subjektivt vurderet, vil nogle have svært ved at høre forskel på 1eren og 3eren.

Play 3 er – også positivt ment – lidt som en teenager i overgangen hvor man hverken er barn eller voksen og det virker som om 1eren og 5eren står en lille smule stærkere.

 • AndersTR

  Hej Kenneth
  Du rammer meget præcist i dit spørgsmål. Play3 beslaget er for svagt dimensioneret til at holde den ordentligt. Den centrale kuglekobling kan kun holde hvis den strammes i overkanten af det acceptable med en meget kraftig unbraconøgle.
  Til gengæld er hylden til Play5 mekanisk veldimensioneret. Der er dog for kort afstand fra bagside af Play5 til væg, så netkablet sidder i en meget skarp vinkel.

 • Cliff Mortensen

  Hej Kenneth vil du foretrække play1 over play3 til køkkenet og badeværelset

 • Pingback: Sonos anmeldelse - test og sammenligning af Play 1, Play 3 og Play 5()