TEST: iPhone 6 Plus anmeldelse med fokus på de fordele du får i forhold til iPhone 5S

10
15886

iPhone 6 anmeldelse

I vores iPhone 6 anmeldelse har vi valgt at tage udgangspunkt i eksisterende iPhonebrugere, primært de der i forvejen havde en nyere iPhone.

Man kan derfor sige at denne anmeldelse i særdeleshed forsøger at svare på de 4-5 spørgsmål som vi har fået, om og om igen, fra iPhone 5S brugere, primært spørgsmålet: er der grund til at opgradere?

Fakta-præsentationen og de tekniske data på selve telefonen gør vi derfor ganske kort for helt nye brugere og derpå dykker vi ned i en konkret test af de 3 områder, hvor den nye iPhone 6 (og måske specielt den nye iPhone 6 Plus) gør sig specielt bemærket: skærm, batteri og kamera.

Til sidst summerer vi op og giver vores bud på, HVILKEN af de to nye størrelser, der så får vores endelige anbefaling.

iPhone 6 tekniske data

iPhone 6 består af 2 størrelser. En 4.7″ og en 5.5″ ved navn “plus”. Næsten alt er ens – de kan stort set det samme – og priserne er adskilt med kun 6-700 kr. så det vil kun for de allerfærreste være selve prisen, der afgør valget.

Den store model har en skarpere skærm i fuld HD-format hvor den lille holdes i Apples velkendte men lidt specielle skærmformat, dog større end den foregående topmodel, iPhone 5S.

Ligeledes har den store Plus-model også et kraftigere batteri, optisk billedstabilisering på det indbyggede kamera og så har den en række ekstrafunktioner i styresystemet, det spritnye iOS 8, som Apple lancerede samtidig med de nye telefonmodeller.

Priserne starter ved 5.199 kr. ude abonnement for den lille model i 16GB og går i trin på ca. 7-800 opad hvis du vil have den store model samt for hvert skridt du går op i lagerplads. Apple har valgt at udelade 32GB denne gang, så du kan vælge mellem 16, 64 og 128GB og farverne er de nu klassiske Applefarver, Spacegray, Silver og Gold.

iPhone 6 anmeldelse på dansk - hvilke fordele får du ud af at opgradere din gamle iPhone til den nye iPhone 6 Plus?
iPhone 6 anmeldelse på dansk – hvilke fordele får du ud af at opgradere din gamle iPhone til den nye iPhone 6 Plus?

3 grunde til at vælge den nye iPhone

Uanset om du er til den knapt så store, 4.7″ iPhone 6 eller du går all in på skærmstørrelse og vælger den 5.5″ store Plusmodel, så vil du i daglig, praktisk brug PRIMÆRT opleve 3 fordele, sammenlignet med iPhone 5S.

Dels er skærmen større og bedre, dels er kameraet bedre og dels er batteritiden forøget markant. Lad os prøve at dykke ned i de fem fordele.

iPhone 6 og skærmen

Forøgelsen af skærmstørrelsen har fået Apples stifter, Steve Jobs til at rotere i graven, mener mange – men markedet har efterspurgt de store mobiler, de såkaldte Phablets, i flere år nu, så det var på høje tid at Apple kom med deres bud.

De to nye skærme er forskellige og du kan sagtens se forskel også ud over størrelsen. Den store Plus-model har nemlig både en skarpere skærm og en mere traditionel skærmopløsning i fuld HD, og det gør at den passer perfekt til streaming af film og tv fordi det udnytter skærmarealet 100%

Går du op i fotografering, bemærker du straks at skærmen er meget farveægte og vi må tilstå at vi aldrig har set en så korrekt farvegengengivelse på nogen anden mobil før. Det er ganske enkelt professionel kvalitet, selvom det er henvendt til helt almindelige forbrugere.

Et punkt, som altid har fyldt meget blandt Applebrugere, er en udbredt opfattelse af at en smartphone skal kunne betjenes med én hånd. Jeg synes ikke det er nødvendigt og har aldrig helt forstået hvorfor så mange har det ønske og jeg bruger faktisk ofte to hænder selv til min iPhone 5S. De store modeller har medført meget diskussion om hvorvidt man nu kan betjene dem med en hånd og om Apple er gået på kompromis med deres værdier men jeg oplever at iPhone 6 SAGTENS kan betjenes med én hånd og selvom jeg ikke har lange alien-fingre, så kan jeg altså også godt betjene 6 Plus med en hånd hvis jeg vil, så større er de altså heller ikke.

Og ja, de kan sagtens være i en helt almindelig bukselomme og ja, de kan bøjes, hvis du VIRKELIG maser til…….

Kamera

I vores iPhone 6 anmeldelse skal vi udover skærmstørrelsen se på kameraet, som faktisk er den største forskel – og SIKKE en forskel. Sammenlignet med iPhone 5S, er der et kæmpe kvalitetsløft.

iPhone 6 har en ny billedchip der er langt hurtigere og mere sikker til både lysmåling og autofokus. Det betyder at du får flere pletskud. Ganske enkelt – du får flere, bedre billeder end med nogen anden, tidligere iPhone model og skal jeg være ærlig, har jeg ikke set en eneste af Apple konkurrenter levere noget der er lige så godt. Ikke engang tæt på.

Kameraet stikker en smule ud fra bagsiden og gør at iPhone ligger “hævet” ca. 1 mm. fra bordet men for det første er det et fiktivt problem, mange har blæst helt ud af proportioner og for det andet ser du det på ingen måde når du har et cover på, som langt de fleste har i forvejen. Det demonstrerer vi i denne video om det originale iPhone 6 lædercover!

I forhold til fotografering er der en vigtig forskel på 6 og 6 Plus: den store har nemlig optisk billedstabilisering, ofte forkortet OIS når du læser om det, og det betyder at den tager skarpere fotos end den lille 6er, specielt i situationer hvor lyset er lidt vanskereligere eller du er i bevægelse.

Videofilmning er måske den største forskel på kameraet i forhold til iPhone 5S – 6’erne er både skarpere, levere flottere farver og så har de live autofokus, som betyder at kameraet hele tiden stiller skarpt for dig – det gør iPhone 5S IKKE og forskellen i slutresultatet er som nat og dag. En af årsagerne til den øgede skarphed er i øvrigt at iPhone 6-modellerne filmer med 60fps, altså 60 billeder i sekundet, hvor iPhone 5S kun filmer med det halve. Det er meget tydeligt og en stor forbedring. Vi demonstrerer forskellen på kameraerne her, så du kan se det!

Til lidt mere specielle opgaver som slowmotion har iPhone 6 også det dobbelte krudt at skyde med – hele 240 billeder i superslow, hvor iPhone 5S også her kun har det halve.

Batteri og strømforbrug

I forhold til det nye batteri, ja så handler denne del af anmeldelsen faktisk om et regnestykke. Den nye iPhone har nemlig et større batteri (to forskellige størrelser, faktisk) så på den ene side kan den rumme mere strøm pr. opladning.

Til gengæld BRUGER den også mere strøm på grund af den større skærm og MINDRE strøm på grund af forbedret teknologi.

Regnestykket falder ud til begges fordel, hvor både iPhone 6 og iPhone 6 Plus ved helt almindeligt brug holder helt op til det dobbelte af en iPhone 5S på en fuld opladning. Det tyder på at det ekstra store batteri i 6 Plus giver den ca. 15-20% ekstra levetid på en opladning ved samme brug som på den lille 6er.

En af de tests jeg selv blevet meget overrasket over, var en løbetur med GPS til tracking af min rute, streaming af musik på Spotify via bluetooth og ligeledes trådløs måling af min puls. En rigtig strøm-tyv, som på min iPhone 5S koster ca. 20% point. Dvs. hvis jeg løber min typiske 6 km. rute og starter på 80% strøm, kommer jeg typisk hjem med 60% strøm tilbage på en iPhone 5S.

iPhone 6 Plus, derimod, koster kun 3% point strøm for samme tur. Det er immervæk en voldsom forbedring og betyder, at iPhone 6 alt i alt den første iPhonemodel der næsten kan holde strøm i 2 dage ved moderat brug. Slut med at klatlade i løbet af dagen for at have en brugbar telefon til aftensmadstid. Det er ikke udsædvanligt at jeg lader op den ene nat og dagen efter, altså over et døgn senere, stadig har 30-40% strøm tilbage.

Antenneforbindelse og signalkvalitet

Men hvad så? Kan den ringe?

Ja, kvaliteten af mobilantenner har jo længe været under beskydning for at stå i skyggen af vores krav til flot design, men på iPhone 6 har Apple endelig fået vendt udviklingen så forbindelsen er mærkbart bedre end tidligere.

Vi kørte en tur rundt i Danmark og målte både antennesignalSTYRKE og datahastighed ved up- og download på nettet (se vores video om iPhone 6 antennekvalitet). Konsekvent var iPhone 6 bedre end iPhone 5S og her er ingen forskel at spore på 6 og 6 Plus.

6erne fangede ved hver af vores 8 målinger både bedre signalkvalitet til tale og data. Faktisk oplevede vi at iPhone 6 klippestabilt fangede 4G signal selv i områder hvor iPhone 5s kun fangede 3G og endda i et enkelt tilfælde kun Edge – det er altså forskellen på brugbart og ubrugelig adgang til internet.

Forskel i softwaren

Som ekstra bonus er der nogle softwaremæssige forskelle – eller nærmere forDELE der taler for at vælge iPhone 6 Plus.

iOS 8, som udkom samtidig med telefonen, er nemlig lavet sådan at visse ekstrafunktioner er låst op i 6 Plus-modellen. Den har blandt andet flere funktionstaster på keyboardet, så du har knapper til kopiering og indsættelse af tekster men også piletaster. Alt sammen noget du skal gøre lidt langsommere og mere omstændigt på touchskærmen med fingrene på iPhone 6.

Kalender, email, huskeliste og flere andre apps udnytter også en ny type splitskærm, hvor du får delt dit indhold op i to spalter når du lægger telefonen ned på tværs. Det gør eks. mailhåndtering markant mere effektiv end på lillebror 6 og virker helt som du måske allerede kender det fra iPad.

Skal du opgradere til den nye iPhone ?

Spørgsmålet er så……….. skal du ha’ den?

Ja, naturligvis skal du det – iPhone 6 giver på alle måder en bedre oplevelse. Bedre skærm, bedre batteri, bedre kamera, bedre antenne, bedre alting.

Men HVILKEN skal du så vælge? Ja ser her kommer så det svære valg og efter at have brugt begge telefoner sideløbende, nonstop i daglig, praktisk brug, vil jeg give MIT personlige bud på, hvilken der kan være den helt rigtig for dig.

Pas på med at gå ind i en butik og vurdér størrelsen ud fra 2 minutters prøvetid og pas specielt på at høre alle brokkehovederne beklage sig over den uden så meget som at have holdt den i hånden selv – det giver i mange tilfælde et forkert og desværre negativt indtryk af iPhone 6 Plus, som den ikke fortjener. Den ekstra størrelse vinder faktisk først efter nogle dage i brug men den er til en bestemt type af os.

Den lille iPhone 6 er mest henvendt til den mere casual bruger, der har brug for mere smart end phone, hvis man kan sige det sådan, og det er nok 90% af os alle.

Omvendt er iPhone 6 Plus mest egnet til os der virkelig bruger vores smartphones mere som en lommecomputer til produktive ting – mails, kalender, fotos, video men også underholdning fordi film og spil gør sig bedre på den større skærm.

Det er MIN oplevelse at de fleste ville blive lige så tilfredse med udbyttet, uanset hvilken de vælger, og havde Apple kun lanceret den ene af dem, havde vi nok ikke vidst at vi savnede den anden.

Konklusion af iPhone 6 anmeldelse

iPhone 6 er helt naturligt den bedste iPhone, Apple nogensinde har lavet – alt går bare op i en højere enhed og vi kan vil på det kraftigste anbefale alle eksisterende iPhonebrugere at opgradere til den nye. Se evt. vores skema med iPhone 5S og iPhone 6 sammenligning her og bliv klogere på forskellene.

Så kan det da godt være Steve Jobs aldrig ville have tilladt en større skærm men mens du venter på at få DIN nye iPhone 6, kan du hygge dig med Brilles unboxing af vores 6 og 6 Plus her i studiet:

 • Per K P

  Rigtig god anmeldelse Kenneth ,flot video, godt lavet , thumbs up for det

 • Kurt Poulsen

  Det er en sååååååå flot produktion. Det er når Kenneth er allerbedst med et gennemarbejdet script i hånden og speaker flydende nam nam stort tillykke med både produktion og indhold SUPER.

 • Jesper Klindt Okholm

  Jeg har lighe bestilt Iphone 6 Space Grey 128gb hos telenor til en pris på 5400,- + plus mit sædvanlige abonnement ……Men op tile 3 ugers leveringstid øv.

  Super fed anmeldelse.
  Go weekend

 • Ib Pico

  Førsteklasses anmeldelse.

 • Jakob Krogh

  En rigtig god og informativ anmeldelse. Jeg er helt enig i at frontvendte højttalere mangler. Jeg havde en HTC One før jeg købte en iPhone 6 plus, og jeg må sige, at lyden fra en iphone 6 er en total skuffelse for en så dyr og ellers lækker telefon.

 • Congruent Thoughts

  En så super anmeldelse for en Smartphone har jeg aldrig hørt. Det gav mig lyst og tillid til og købe 6+ med det samme. To grunder: Du nævner fordeler og ulemper, nævner hvad dem som ikke forstår Apples koncept og som hopper altid frem og tilbage for og har en lille fidus mer her eller der de kan prale af til andre. Syns Apple holder stilen og leverer. Det er vigtigst for mig. Går det ned af bakken og de løber efter de andre, i stedet for beholde deres egen koncept og udvikle det konsekvent, først da vil jeg begynde og overveje en anden mærke. Apple er en del af en økologisk og smart, modern livsstil som dem som var i California måske bedre forstår. Der er du til Apple eller så er du til Aldi, eller Lidl mobiler som er en helt anden livsstil. Det er det samme som og vælge den dybe lyd af en Harley, eller en japansk riskoger som lyder som en grasslåmaskin.
  Tak for en flott og brugbart anmeldelse Kenneth.

 • Steffen Andersen

  Flot anmeldelse. Jeg er enig i det meste, men synes egentligt bedre om designet af 5S. Den nye virker lidt billigere udført i designet. Skærmen og bagsiden ser næsten plastikagtigt ud. Men den nye størrelse og det bedre kamera er super fedt. Det er også som om den er blevet væsentlig lettere. Salgstallene taler vel også for sig selv. Iphone 6 er en telefon de fleste gerne vil have.

 • Mads Larsen

  Jeg fik for en uge siden min iPhone 6 Plus hjem, og til at starte med fortrød jeg faktisk at jeg havde valgt den store model, den var simpelthen for stor!
  Men nu har jeg brugt telefonen i en uge og er faktisk blevet rigtig glad for den og har vennet mig til den store størrelse og er begyndt at kunne bruge den i en hånd. Jeg fortryder ikke længere at have valgt den store model, og vil anbefale den til alle der spørg mig om hvilken størrelse ens iPhone 6 skal have!
  Super god anmeldelse, men er lidt uforstående over for punktet med at der mangler en 32 GB model? En 64 GB rammer flere personer, og det er vel aldrig dårligt at have for meget plads?

 • Hej LSTV,

  Det skal lige siges at Apple iPad Air 1 og 2 også har metal-funktionen. Alle med en A7 eller A8 chip kan bruge metal. 🙂