Utænkelig tanke: har jeg overhovedet brug for en iPad mere ?

0
2100
For mig er det næsten en utænkelig tanke – og den er faktisk kommet bag på mig – men jeg er begyndt at gå og overveje, om jeg ikke længere har brug for en iPad.

Når jeg skriver, at det er “utænkeligt”, er det fordi, at jeg føler mig utrolig godt tilpas med / på iPad og ikke mindst fordi den repræsenterer noget spændende, en nyudvikling, der virkelig begejstrede mig.

Jeg har haft ALLE iPads siden 1’eren og har jublet ved alle forbedringerne. Husker tydeligt da Smartcover kom til 2eren (det bedste smartcover med metalhængslerne) og da retina kom på 3’eren. Nu sidder jeg i dag med en iPad Pro 12.9″ og er glad for at bruge den med min Apple Pencil.

Men.

Jeg har fået den her snigende tanke omkring, at det iPad gør……. det var måske smartere og mere nødvendigt for 5-6 år siden end i dag. Prøv at se her:

iPad kom oprindeligt som “produktet MELLEM en telefon og en bærbar”. Smart at den var så meget større og bedre end vores dengang bittesmå telefoner og smart at den var så meget mindre og mere transportabel end vores bærbare.

Så hopper vi op til i dag. Min iPhone 6S Plus er blevet en minitablet og min Surface Pro 4 er en stor tablet. Hullet, som iPad udfyldte, er der ikke længere for mig. Telefonerne er blevet så fantastiske, at springet op til en iPad ikke er stort, ud over udgiften (tror jeg gav 10-12.000 kr. for min iPad Pro 12.9″ med Pencil og tastatur). Det får man altså RIGTIG meget computer for i dag. Prisforskellen på “smarthphone + bærbar” og “smartphone + tablet + bærbar” er jo betragtelig. Har vi virkelig brug for at pøse 5-7.000 kr. i at lukke det lille (og krympende) hul mellem det vi har i lommen og i tasken?

“Men Kenneth? Du plejer jo at sige, at du er SÅ glad for din iPad Pro, så hvorfor nu skifte mening?”. Jamen jeg siger faktisk ikke, at jeg IKKE er glad for iPad’en. Men jeg er oprigtigt kommet i tvivl om mit behov for dette “third device” der udfylder det mindre og mindre hul mellem smartphones og bærbare. Hell, når jeg skal skrive en artikel som her, vælger jeg min MacBook Pro fordi det er en bedre oplevelse end min ellers fuldt ud brugbare “komplette computer” (?) iPad Pro. Det MESTE af det jeg gør på min iPad, gør min iPhone lige så godt – forskellen er kun skærmstørrelsen.

Det er vigtigt at forstå, at jeg ikke siger, at jeg nu pludselig er blevet sur på min iPad.

Dråben for mig har faktisk være mine tanker om, om jeg skal prøve at skifte til Android-platformen. I den forbindelse er tablets jo stort set uopdrivelige, hvis man vil have en løsning, der er på omgangshøjde med iPad.

Og så slog det mig – ville jeg kunne skifte til Android, droppe min iPad og ganske enkelt være lidt så godt i stand til at udføre de opgaver (arbejde såvel som fritid) uden en iPad? En næsten utænkelig men pludselig realistisk mulighed.