Wii U: Præsentation og praktiske erfaringer

10
2700

Wii U er den bedste konsol på markedet.

Bum – så fik vi startet artiklen lidt kontroversielt. Ovenstående er selvfølgelig min subjektive mening. Og nedenstående er mine subjektive holdninger til Wii U. Skal vi subjektivt begynde? Godt så.

Da Wii U først kom på markedet vækkede den ikke min interesse. Rent faktisk skulle der gå 2 år, før jeg overhovedet overvejede en Wii U – og så købte jeg den efter et par timers overvejelse.

wiiu4

Jeg havde, som mange andre, misforstået præmissen omkring Wii U og ikke mindst den GamePad, der følger med. Hvorfor ville jeg have en konsol med en en controller, der har en touchpad?
Men glem lige alt det for en stund. Lad os snakke om, hvorfor Wii U fungerer så fantastisk godt som spillekonsol.

Først skal du glemme alt, du ved om Wii. Wii U er ikke en Wii, og bevægelsesdelen betyder langt mindre på denne konsol end på den tidligere.

Wii U er en social spillekonsol på en måde, som jeg ikke har oplevet siden Nintendo 64. Jeg har aldrig oplevet en spillekonsol der kan samle folk på den måde, som Wii U kan – eksempelvis holdt jeg nytårsfest i år, og da folk havde fået lidt at drikke, røg Mario Kart på i stuen og derfra blev der spillet af forskellige mennesker i et par timer – fantastisk.

Jojo, jeg ved da godt, at mange drenge spiller FIFA til forfesten og lignende, men jeg har aldrig rigtig været til fodboldspil, og jeg tvivler på, at mange piger til en fest ville være med i FIFA. De ville måske kigge på. Måske.

Mario Kart er et spil alle kan være med på. Det samme med Super Smash Bros. Det eneste, Wii U mangler nu, er Mario Party, så vi også kan skælde ud på hinanden (Advarsel: Mario Party ødelægger venskaber.).

wiiu6

Og modsat alle mine andre artikler om gadgets og spil, har jeg endnu ikke skrevet om hardwaren. Alene dét er et eksempel på, at den her konsol slet ikke handler om hardware. Den kører 1080p. Spillene kører 60fps. Det ser flot ud. Det er alt, du bør vide.

Hvad der modsat er vigtigt, når vi snakker hardware, er de controllers, du kan bruge. Nintendo har gjort det muligt at bruge ældre controllers, hvilket vil sige, at du har en masse at vælge imellem. Kan du nøjes med den medfølgende GamePad? Fint. Har du et par ældre Wii controllers liggende? De kan også bruges. Hvad med de helt gamle GameCube kontrollers, der er over 10 år gamle? Køb en lille adapter, og så har du fire indgange til disse.

Men hvis du spiller meget, så vil jeg anbefale at købe den “rigtige” controller: Pro Controlleren.

wiiu2

Pro Controlleren er så meget bedre end alle alternativerne af en række årsager. For det første er den noget rarere at holde på end GamePadden. For det andet holder den markant bedre strøm. Og for det tredje har den to analoge stik – “c”-stikket findes eksempelvis ikke på Wii controllerne, men findes på GamePadden.

Den sociale spillekonsol

Jeg har knap spillet 2 timer på Wii U selv, i de to uger jeg har haft den. Men jeg har spillet i hvad der svarer til dagevis sammen med andre. Det er dét, Wii U kan.

Hvis jeg bare sidder alene og har lyst til at game, så vælger jeg min PC hvor jeg så spiller online med andre. Det er måske den største ulempe der er ved Wii U. Jeg spiller ikke med andre online. Man kan godt, jovist, men der er ingen af mine venner der selv har en Wii U. Alle har en PC, så der gamer jeg bare online med dem.

Det har dog ikke været et problem, for Wii U er bare i sit es når du sidder i samme rum som dem, du spiller med, og jeg tror ikke jeg ville have benyttet online funktionaliteten ret meget mere selv hvis et par bekendte havde en Wii U, så jeg kunne spille med dem. Det er bare ikke her, at Wii U er stærk.

wiiu3

Hardware og specs

Nej vel?

Jeg er en specs-rytter. Jeg går rigtig meget op i at købe den effektivt bedste CPU til prisen, fylde min computer med RAM, have top-notch grafikkort osv – men når det kommer til Wii U må jeg indrømme, at jeg ikke har skænket indmaden i denne en tanke. Jeg ved simpelthen ikke, hvad der sidder inden i den. Og det er nok bedst sådan – det er slet ikke noget, du skal bekymre dig om, for spillene er lavet og optimeret til hardwaren så det ser super godt ud og kører flydende.

Hvis du vil læse om specifikationerne i Wii U har Nintendo lavet en (mangelfuld) side til det her.

Jeg skal også lige nævne, at Wii U kommer med 32GB plads hvis du køber Premium versionen, og kun 8GB plads hvis du køber Basic versionen.

Denne interne plads bruges til at lagre spil købt fra nettet på selve konsollen. Pladsen kan udvides “uendeligt”, hvis du sætter en ekstern harddisk til eksempelvis på 500GB eller endda en TB. Indtil videre har jeg dog købt mine spil fysisk.

WiiUMAIN

Sidste tanker

Wii U er det bedste køb, jeg har foretaget i 2014. Den gav mig lige præcis dét, jeg søgte i en spillekonsol, og den udfylder et behov som hverken min PC eller en anden spillekonsol vil kunne gøre. Jeg kan stærkt anbefale Wii U til alle, der har brug for timers sjov med venner og bekendte, og konsollen fungerer altid godt til at “bryde isen”, hvis nye gæster er hjemme i huset. Stort set alle kan være med, og selv voksne og børn elsker Mario Kart og er ofte med på at prøve det, blot fordi Mario er et ikon for fantastiske spil.

Der findes en masse spil til Wii U, og selvom jeg ikke har prøvet dem alle endnu, vil jeg altid anbefale Nintendos egne spil, som altid lever op til forventningerne.

Skriv gerne din kommentar til udsendelsen eller artiklen i kommentarfeltet herunder. Tak fordi du læste med.

 • kim christensen

  Kan ikke se video

  • brillemayn

   Kan du se den nu?

   • kim christensen

    Ja det kan jeg

 • Kunne ikke være mere enig med dig.. Jeg har solgt min ps4 og bruger min pc til “hardcore” grafiske games og elsker Nintendo da jeg føler at de fatter at lave sjove spil der ikke kræver at man skal igennem en laaaaang historie osv.

  • brillemayn

   Lige præcis min pointe. Nintendo forstår bare hvordan man laver mainstream og sjove spil 🙂

 • Johan Roug

  Har selv en wiiU og spiller hver aften med min kone. Har desuden købt en ps4 da den har nogle sindsygt sjove og meget flotte spil ( last of us, gtaV ). Jeg har tilgangens ikke nogen gamer computer, da jeg blev træt af at skulle opgradere konstant. Med ps4 og wiiU behøver man ikke tænke specs. Spillene laves så de virker optimalt.
  Du glemte at nævne at wiiU er fuld HD, og at den også kan spille de gamle spil. Har også haft en wii i sin tid, og en kort stund wii mini, som ikke er noget som helst værd. Lavere opløsning end en wii, ingen wifi, og hardware som minder om en madkasse med en lem til cd.

  • brillemayn

   Fedt – Wii U er nemlig fed. Jeg nævner i videoen at spillene kører fuld HD, men du har ret i, at jeg ikke siger, at den er bagudkompatibel. 🙂

 • René

  Vi købte også en Wii U (dumt navn i øvrigt, som forvirrer mere end det gavner imo) til jul og har været meget positivt overrasket over hvor fantastisk den fungerer til alle aldersgrupper. Lige fra den 5-årige, som elsker minispillene i Nintendo Land til faren, der bliver revet med af New Super Mario Bros og Mario Kart 8 🙂

  Overordnet er Nintendo-spillene bare nemme at gå til, men ikke simple eller kedelige. Og det sociale aspekt gør i mine øjne Wii Uen til den klart bedste konsol til børnefamilien.

  • Jeg er blevet overrasket over hvor mange der skriver at Wii U er en social konsol (ikke at jeg er uenig, jeg var blot ikke opmærksom på det) 🙂

 • Ulla Haahr

  halløj, hvad med weeu til piger i alderen 8-12 – jeg er fuldstændig blank, men pigerne ønsker sig konsollen til jul. Hvilke spil vil de mon spille, og er der et site, der anbefaler spil til børn?