Bliver man alkoholiker på grund af arv eller miljø?

0
1127

Bliver man alkoholiker på grund af arv eller miljø?

Der er meget debat om, hvad der forårsager alkoholisme – genetik eller miljø. Nogle mennesker mener, at man er født alkoholiker, og at det ligger i generne, mens andre mener, at det skyldes det miljø, man vokser op i. Ingen af de to sider kan virkelig bevises, men der er argumenter for begge sider. I dette blogindlæg vil vi undersøge begge sider af argumentet og lade dig beslutte, hvilken du mener er den rigtige!

Hvad mener du? Tror du, at alkoholisme er forårsaget af genetik eller miljø

Arv – Genetik.

Hvis du er født ind i en familie med en fortid med alkoholisme, er der større sandsynlighed for, at du selv bliver alkoholiker. Det skyldes, at du har arvet de gener, der gør dig disponeret for alkoholisme. Det betyder dog ikke, at du helt sikkert bliver alkoholiker – det betyder bare, at du har større sandsynlighed for at blive det. Hvis du ikke vokser op i en familie med en fortid med alkoholisme, er dine chancer for at blive alkoholiker meget mindre. Det betyder dog ikke, at det er umuligt for dig at blive alkoholiker – hvis du drikker meget og ofte, øges dine risiko for at udvikle alkoholisme.

Hvad synes du så? Tror du, at alkoholisme skyldes genetik eller miljø?

Nogle mennesker vil måske hævde, at alkoholisme udelukkende skyldes arv, fordi det kan gives videre gennem generne.

Miljøet indvirkning.

Andre vil dog måske sige, at miljøet har en større indflydelse på, om nogen bliver alkoholiker eller ej. Hvis en person f.eks. vokser op i en familie, hvor alkohol er konstant til stede, og misbrug er almindeligt, er der større sandsynlighed for, at vedkommende selv udvikler alkoholisme. Der er gyldige argumenter på begge sider, men det kommer i sidste ende an på, hvordan din egen tilgang til alkohol er.

Faktum er at hvis du over en længere periode har et oveforbrug af alkohol, så vil der være en risiko for at du kan udvikle alkoholafhængighed og alkoholisme.

Hjælp og behandling.

 Hvis du en gang er blevet alkoholafhængig det vil sige udviklet sygdommen alkoholisme, så er professionel behandling nødvendigt. Har du spørgsmål vedrørende alkoholmisbrug og alkoholisme så kan du kontakte alkohollinjen på 70205501. Alkohollinjen tilbyder gratis alkoholrådgivning og vejledning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here