Energiprodukter til dig på farten

0
668

Er du en af mange entusiastiske motionister som tilbringer mange timer på cyklen eller i løb, så ved du at kroppen bruger meget energi undervejs, og det kan være nødvendigt at fylde energidepoterne op midt i strabadserne.

Mange af de professionelle atleter benytter sig også af Energitilskud når de konkurrere, det kan være i from af energibarer eller energigel.

Hvorfor bruge energitilskud

Kort og godt så indtager diverse energiprodukter for at kroppen ikke skal gå sukkerkold, og vi kan bekræfte at det virker. Effekten er forskellig fra produkt til produkt, og der er altid nogle som er bedre end andre. For at få det optimal ud af et produkt, så kræver det også at man indtager dem på de korrekte tidspunkter. Det gælder ikke om at spise mange, men først når du har forbrændt mange kalorier og har brug for nyt brændstof.

Kroppens lagre kulhydrater kan normalt holde til 60-90 minutters arbejde, hvis de er fyldte inden din fysiske aktivitet starter. Er man aktiv i længere tid, så anbefales det at indtage kulhydrater, ellers vil ens præstationsevne falde.

Hvor meget skal man indtage er så det næste spørgsmål, og en god hovedregel er at kroppen kan optage 1,5 gram pr. kg du selv vejer for hver time der går. Hvis man sammensætter dine kulhydrater af flere forskellige typer af sukker, så er det muligt at optage op til 2,4 gram pr kg kropsvægt, og af denne grund varierer effektivitet af de enkelte produkter.

Det er ikke kun indenfor cykling at energitilskud bruges, men det kan benyttes i alle sportsgrene der varer mere end en time, det gælder f.eks. fodbold hvor mange spillere fra Superligaen benytter energiprodukter.

De forskellige varianter

Energigel:

I cykling er denne variant meget brugt, da gelen let og enkelt kan presses ud af tuben og ind i munden uden videre besvær. Det er meget vigtigt at man husker at tage ca. 3 dl vand efterfølgende, da gelen ellers er lang tid om at blive optaget i kroppen. Hvis du ikke er vant til at indtage energigel, så er der en risiko for at din mave kan få problemer, derfor anbefaler vi altid at man træner med energigels inden de bruges til løb/kamp. En anden fordel ved at benytte gels til træning, det er at du træner din krop til at indtage energi mens du træner.

Energibar:

Er ikke ideel til cykelturen, da den ofte består af nødder og forskellige slags korn. Det betyder at for at kroppen skal kunne fordøje den, så kræves den at der bliver tygget godt og grundigt, og det er ikke altid helt nemt hvis man okser afsted å cyklen. Energibaren kan dog være god lige efter en endt cykeltur.

Energidrik:

En af de mest populære energitilskud er energidrik. Normalt køber man noget pulver, som så blandes med vand og vupti, så har man en færdig energidrik. Ulempen er at drikken ikke optages ligeså godt som energigels. For at få den nødvendige energi kræver det store mængder, og det kan godt give lidt tung mave.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here