Gode tips til at gøre din bolig mere intelligent

0
486

Smarte løsninger i hjemmet, vinder indpas i stadigt flere hjem. Det er blevet langt nemmere at anvende, og mere overkommeligt at anskaffe denne type produkter. Fordelene ved at integrere smarte løsninger i hjemmet, er klare for de fleste. Når man først har prøvet kræfter med eks. smart home belysning, er det svært at undvære.

 

Det er nemt at anvende disse intelligente enheder via smarte apps, som udvikles til næsten alle typer smartphones. Det kræver blot en internetforbindelse, og i nogle tilfælde blot bluetooth, at styre denne slags smarte enheder. Det afhænger som oftest af funktionerne, samt i hvilket miljø, smart home enheden skal anvendes.

 

Hvis enhederne skal bruges i et område uden WiFi, er det smart at man også har mulighed for bluetooth styring. Dog er langt de fleste kompatible med WiFi eller Zigbee, som begge er trådløse net forbindelser der anvendes i det intelligente hjem.

Hvordan virker et smart home produkt?

Produkter indenfor smart home, fungerer på forskellige måder alt efter anvendelsesformål. Nogle enheder har stor værdi for brugeren, mens andre måske blot er gadgets. De fleste enheder i private hjem er tilkoblet til internettet. Enten direkte via WiFi, eller via et mesh netværk som Zigbee. Zigbee systemet fungerer på den måde, at en bridge opsættes og tilkobles dit netværk.

 

Denne bridge fungerer som hjernen i dit zigbee smart home system, og samler helt automatisk alle signalerne fra de zigbee enheder som opsættes i hjemmet. Denne bridge sender så signalet videre til din smartphone app, via internetforbindelsen som bridgen er tilkoblet.

 

Ved at anvende en løsning som denne, sikrer man at det almindelig WiFi netværk ikke overbelastes. Samtidigt sikrer man at enhederne i det mest netværk, som Zigbee er, altid kan komme i kontakt med hinanden. Selvom den regulære internetforbindelse er ude af drift.

Find den løsning som passer bedst til dit behov

Når du kortlagt dit behov, er det tid til at finde produkter som kan opfylde dine ønsker. Der er mange muligheder indenfor Smart Home teknologi, og hvis man er lidt kreativ, kan man komme langt for relativt få midler. Særligt hvis du undgår de store pakkeløsninger, men selv sammensætter produkter, kan man få meget værdi for pengene.

 

Hvis man ikke er så teknisk, kan det være en god idé at starte med WiFi smart home. Er du derimod i gang med et større projekt, er det en klar fordel at anvende Zigbee baserede systemer. På den måde er du sikret et system som hurtigt kan udvides, og som har flere muligheder end WiFi løsninger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here