Guide: Den elegante TV-stue

0
1061

Guide: Den elegante TV-stue

Når man skal indrette sin stue, som også kan kaldes TV-stuen, så er der flere faktorer, der spiller ind. Det er nok det rum i boligen, hvor man bruger mest tid. For det er her, at man slapper af om morgenen, i løbet af dagen, men også om aftenen. Vi bruger faktisk meget tid i ens stue, og derfor er et også vigtigt, at der er rart at være. Her er 5 ting, som du bør være opmærksom på, hvis du ønsker en elegant og hyggelig TV-stue.

Sofa

I en tv-stue skal der absolut være en sofa. En sofa, som kan rumme alle i boligen. Er i mange i husstanden, så skal sofaen være stor. Men selvom i kun er to, eller måske en enkel i huset, så kan man også sagtens have en stor sofa. En, der er tilpas perfekt at ligge i. Sørg for, at der ikke alt for mange lyder i sofaen, ellers kan det godt komme til at se rodet ud.

Billeder på vægge

En god måde, at gøre rummet hyggeligt på, er ved at hænge noget op på væggene. Det kan være lysestager, billeder af ens børn, familie, dyr i familien, eller blot abstrakt kunst. Mangler du inspiration til kunst, så kan du kigge på denne hjemmeside. Det vigtige er, at man finder en tilpas balance, i forhold til hvor meget man hænger op på væggen. Bliver der for meget, skaber det uro, så 2-3 stykker i samme felt, er passende i en Tv-stue.

Nøje udvalg interiør

Hvis man ønsker en elegant tv-stue, så er det vigtig, at der ikke er for mange møbler og nip-naps ting i rummet. Er der for mange ting i rummet, så skaber det uro, ligesom hvis der er for meget på væggene. Sørg for, at det interiør, der er i rummet, består af få ting, men også gerne nøje udvalgte ting, som har en betydning for dig og jer i hjemmet. Det samme gælder med farverne i rummet. Prøv at holde farverne nogenlunde indenfor samme skala, så der ikke opstår for meget spræl, medmindre man elsker det naturligvis.

Grønne planter

Indret din TV-stue med grønne planter. Planter er ikke kun flotte og skaber liv, men det forbedrer også indeklimaet i huset. Derfor en det en god ide, at have nogle planter i sin stue, som kan pryde øjet. Det kan være en stor plante på gulvet i hjørnet, men det kan også være de små, fine planter, på sofabordet, på kommoden ved siden af TV’et. Det vigtigste er, at man kan se dem fra, hvor man sidder i sofaen.

Hyggelig belysning

Det absolut vigtigste, udover sofa og fjernsyn, så er det belysningen. Det kræver nemlig den helt perfekte lysning, for at skabe hygge i et rum. Her kommer balancen ind i billedet igen, for man skal finde balancen mellem det lyse og det mørke. Er der for lyst, er der ikke meget hygge, og er de for mørkt, så bliver det mere uhyggeligt, end hyggeligt, Den perfekte belysning skaber stemning, og så betyder det ikke noget, om det er lys fra en lampe, eller om det er fra levende lys.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here