Hvad er SEO?

0
776

I denne artikel ser vi nærmere på disciplinen SEO. Hvad er SEO og hvorfor er det vigtigt for dig, der har din egen hjemmeside eller virksomhed?

SEO står for “Search engine optimization”. På dansk kan vi også kalde det “søgemaskineoptimering”.

Det er en række teknikker, man bruger for at sikre, at ens hjemmeside eller virksomhed dukker op i søgeresultaterne højst muligt, når man søger på relevante søgeord. Med andre ord: Jo højere ens side ligger på Googles første side af søgeresultater, desto flere besøgende vil ens hjemmeside få.

“SEO kan være den vigtigste og bedst-konverterende trafikkilde” – SEO Kris.

Det er selvfølgelig ikke kun Google, der er relevant her. Der findes mange andre søgemaskiner som f.eks. Bing og Yahoo. Men i de fleste tilfælde vil en hjemmeside, der ligger højt på Google, også ligge højt på de andre søgemaskiner.

Så selv om vi i denne artikel primært taler om Google, gælder det meste af det også for de andre søgemaskiner.

Indgående links til dit website

Nogle af de mest effektive måder at forbedre ens placering i søgeresultaterne er ved at gøre brug af relevante søgeord i teksten på ens hjemmeside og ved at have andre hjemmesider, der linker til ens egen. Det kaldes også linkbuilding.

Det er selvfølgelig ikke nok bare at have en hjemmeside. Den skal også være brugervenlig og indholdet skal være relevant for dem, der besøger den. Men selv den bedste hjemmeside kan ikke nå langt, hvis den ikke dukker op højt i søgeresultaterne. Og det er her, SEO kommer ind i billedet.

Der er selvfølgelig mange andre faktorer, der også har betydning for, hvor godt ens hjemmeside klarer sig i søgemaskinerne. Men gode søgeord og links fra andre hjemmesider er to af de vigtigste faktorer.

Hvorfor er SEO så vigtigt?

Jo bedre ens hjemmeside klarer sig i søgemaskinerne, desto flere besøgende vil den få. Og selv om man ikke kan købe sig til at ligge først i søgeresultaterne, er der alligevel en række ting, man selv kan gøre for at forbedre ens placering.

God fornøjelse med artiklen.

Håber I kunne bruge den 🙂

Opsummering:

– seo og linkbuilding er to af de vigtigste faktorer for en hjemmesides placering i søgemaskinerne.

– seo handler om at optimere sin hjemmeside, så den dukker op højere i søgeresultaterne. Dette kan man gøre ved at bruge relevante søgeord i sin tekst og ved at have andre hjemmesider, der linker til ens egen.

– god seo og linkbuilding er med til at give en hjemmeside flere besøgende.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here