Hvordan man hænger julelys på en flagstang

0
494

Når det kommer til at dekorere din bolig til jul, er det ikke kun indendørs, at du skal have julelys. Du kan også hænge dem op udenfor på flagstangen. Dette giver helt sikkert noget ekstra festlighed til dit hjem. Men hvordan gør man lige det? Faktisk er det ret simpelt, og vi har lavet en vejledning, så du kan få sat dine egne julelys til flagstang.

 

Du skal bruge:

– Julelys

– Stearinlys

– Lighter eller tændstikker

– 2 stk. træplader der er ca. 2 cm tykke

– Tape (sort)

– Måleinstrument (lineal eller målestok)

– Klemmer (til at fastgøre ledningerne)

– Stofrest (til at pakke ledningerne ind i)

 

Fremgangsmåde:

  1. Først skal du finde ud af, hvor mange julelys du skal bruge. Du kan enten lave et mønster med lysene, eller du kan sætte dem helt tilfældigt. Husk at tage højde for, at der skal være en ledning mellem alle lysene, så der er god plads til dette.
  2. Når du ved, hvor mange lys der skal bruges, så begynder du med at tape de to træplader sammen på midten, så de danner et X. Dette er til at holde ledningerne på plads.
  3. Sæt ledningen rundt om X’et og start med at tænde for det første stykke af ledningen med lysene på. Herefter tager du den anden ende af denne ledning og tager den rundt om yderste del af flagstangen og tager den op til toppen af flagstangen og fastgør den med tape eller en klemme.

 

  1. Herefter tager du det næste stykke af ledningen med lysene på og gør det samme som før – altså rundt om yderste del af flagstangen og op til toppen af flagstangen – men fastgører denne gang i den modsatte side af flagstangen end første gang for at undgå snoede ledninger. Fortsæt sådan indtil alle dine julelys er sat op på flagstangen – husk altid at have en god afstand mellem de forskellige stykker ledning for at undgå overophedning (gerne mindst 10 cm).

 

  1. Til sidst kan du eventuelt pynte yderligere med stjerner eller andet i træet eller pakke stoffet rundt om ledningerne for et mere elegant look – men dette er selvfølgelig helt op til dig!

 

Opsummering:

Det kræver lidt forarbejde og tid at få sat dine egne julelys op på flagstangen, men resultatet er bestemt ventetiden værd! Husk altid at have god plads mellem de forskellige stykker ledning for at undgå overophedning – gerne mindst 10 cm – og pynt eventuelt yderligere med stjerner eller andet i træet eller pak stoffet rundt om ledningerne for et mere elegant look! Rigtig god fornøjelse!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here