Hvordan vælger jeg det perfekte slips?

0
1520

Slipset er prikken over I’et i din beklædning. Det er derfor vigtigt at vælge det helt rigtige slips. Slipset karakteriserer dig som en stilfuld person med styr på tingene. Der findes mange forskellige typer af slips i forskellige materialer. Det kan gøre det forvirrende når du skal finde det perfekte slips. Det er der råd for her hvor du kan finde gode råd til valg af det rigtige slips. Det kan være en god ide at have en del forskellige slips at vælge mellem, så du har noget til enhver lejlighed.

Udformningen, farver og mønster på slipset

Lige som mange andre ting kommer slips til mænd i mange forskellige former og størrelser. Det er et vigtigt punkt når du skal finde et slips, der passer til din kropsbygning og din beklædning. Bredden på dit slips skal bestemmes ud fra din jakke eller blazer. Hvis det ikke tages i mængde, vil hele udseendet være ud af balance. Det er derfor yderst vigtigt at målene på slipset passer med resten af dit outfit.

Det er en god ide at have et slips der kun har en farve. Det virker formelt. Det går det også nemmere at kombinere med forskellige outfits. Gode farver at vælge kan være vinrød, sort, marineblå eller mørkebrun.

Et stribet slips er en nødvendighed. Diagonale striber er klassiske og danner rammen for et af de mest almindelige slips. Hvis du skal til bryllup i England, er det en god ide at undersøge om dit slips har et mønster med tilknytning til et regiment.

Et prikket slips kan gå med både ternede og stribede skjorter eller blazere. Et godt mønster kan være små hvide prikker. Slips af den type kan både anvendes formelt eller afslappet. Primærfarven kan vælges efter samme princip som ved ensfarvede slips.

Hvilken type stof skal jeg vælge?

Stoffet slipset er lavet af er en vigtig faktor at tage i betragtning. Ofte får du det du betaler for når det kommer til slips. Silke er et af de mest holdbare materialer. Det er et blødt materiale, men samtidig har det en høj trækstyrke. Det skyldes elasticiteten i materialet. Silke er også et godt materiale til at bevare formen. Det er moderat når det kommer til at undgå rynker.

Du kan også vælge et slips i en blanding af silke og polyester. Det gør at du får et lækkert materiale som er flot at se på og rart at røre ved. Materialet gør at du får mulighed for at vælge slips med mange forskellige farver og mønstre.

Der findes også slips i Bomuld, kashmir, uld eller hør. Alle materialer har deres egenskaber og ulemper. Uld og bomuld kan give slipset et mere afslappet udtryk. Når du vælger materiale til dit slips, er det en god ide at se på årstider og klima. I norden kan det i nogle tilfælde være en god ide at gå med uld eller kashmir. Om sommeren vil det dog passe bedre med et slips i et let materiale som f.eks. silke eller polyester.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here