Life hack – Crosstraineren giver den bedste forbrænding

1
2765

Hvis du er træt af, at du ikke ser resultater hurtigt nok, når du træner, eller bare ikke rigtigt orker at bruge oceaner af timer i træningscenteret hver uge, for at holde bare en nogenlunde form, så er crosstraineren helt sikkert vejen frem.

En crosstrainer er en maskine, der er blevet yderst populær i de senere år. Det er en kombination af motionscyklen, stepmaskinen og løbebåndet, så man kan virkelig opnå en god forbrændingseffekt, når man stiller sig op på den.

Den er samtidig god at bruge, hvis du ofte får skader, fordi den er skånsom ligesom motionscyklen, da du undgår at få stød op igennem benene, men du bærer alligevel din egen kropsvægt, ligesom når du løber.

Få den optimale effekt ud af træningen

Med en god crosstrainer kan man komme rigtig langt og opnå store resultater. Men det kræver at man bruger den rigtigt.

Hvis du står overfor at skulle anskaffe sig en crosstrainer, kan det anbefales at læse en crosstrainer test, så du kan finde ud af, hvilken type der passer bedst til dig.

For at få den optimale effekt af træningen skal du både bruge arme og ben. Du får derved aktiveret flere muskelgrupper, og får på den måde pulsen højere op.

Og netop pulsen er jo den essentielle del af en træning, hvis du gerne vil forbrænde. Der findes derfor to træningstyper, som er værd at anvende på en crosstrainer: Intervaltræning og tempotræning.

De to træningstyper

Intervaltræning går ud på, at du giver den maks gas i et begrænset antal minutter, slapper af igen, og dernæst giver den fuld skrue igen.

Du skal varme op ved stille og roligt at øge intensiteten i 5-10 minutter, hvorefter du kører intervaller. Her skal du skiftevis presse dig selv til det yderste og tage det stille og roligt, mens du får pulsen ned igen.

I pauserne kan du skrue et-tre niveauer ned for din belastning, mens du fortsætter med den samme bevægelse,

Du afslutter intervaltræningen med tre til fem minutters rolig træning for at køle ned.
Den anden træningstype er tempotræning. Her varmer du op i cirka fem minutter, så du får pulsen op på et niveau, hvor træningen bliver tilpas god. Når du har nået et godt niveau stabiliserer du dig der i 20-40 minutter.

Reglen er, at jo højere intensitet du kører med, jo kortere tid behøver du at træne. Målet for dig er derfor at holde så høj en gennemsnitspuls og gennemsnitseffekt som muligt.

Forskningen viser, at ovenstående træningstyper øger din forbrænding i op til 24 timer efter træningen er afsluttet, så man får en enormt god effekt ved at træne

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here