Life hack – Sådan bliver du kattekonge til Fastelavn

0
2399

Fastelavn er altid en hyggelig begivenhed. Især for de små, der får lov til at klæde sig ud og slå katten af tønden. Når man slår løs på tønden i skolen eller børnehaven, er der altid én, der bliver kattekongen. Og hvordan bærer man sig ad med dette undrer nogle sig måske over. Det er faktisk en ganske simpel taktik. Det handler udelukkende om, hvor på tønden, du slår.

Slår man på toppen af tønden, vil den blot gynge en del. Slaget har altså ikke særlig stor effekt, rammer det toppen. Slår man i midten, vil slaget have en lidt større effekt. Tønden vil gynge mindre, fordi man rammer tættere på tøndens tyngdepunkt. Slår man i bunden af tønden vil det have størst effekt. Er tønden fyldt med diverse sager til børnene, vil den nemlig have sit tyngdepunkt i bunden. Ofte er der blandt andet appelsiner i, hvilket vejer en del i større mængder. Og netop derfor vil tønden ikke bevæge sig så meget, rammer man den i bunden. Slagets energi går derfor ind i tøndens struktur ved slag i bunden. Så vil man blive kattekongen, skal man sigte efter bunden. Så må man håbe, at tønden har fået nok slag før man selv slår. Køb en fastelavnstønde her.

Fastelavn er en gammel tradition

Fastelavn er i dag en flere hundrede år gammel tradition. Oprindeligt forberedte man sig til påske, ved blandt andet at faste. Det var først senere hen, efter reformationen, at fasten blev afskaffet. Der er igennem tiden sket mange ændringer. I dag er det en hyggelig fest for børnene. Der bages diverse fastelavnsboller hos bageren, og sælges utallige kostumer i forskellige butikker. Udover at det er sjovt for børnene, er det også en god indtægt for mange butikker og bagere.

Men butikker og bagere er ikke de eneste, som tjener penge. Børnene går også fra dør til dør for at synge, og tjene en skilling. Lidt ligesom børn i Amerika gør til Halloween. Her siger de typisk ”trick or treat” og får slik foræret. Til Halloween er børnene også klædt ud. At slå katten af tønden, minder faktisk også meget om traditionen med at slå en piñata i stykker. Disse er nemlig også fyldt med diverse goder som fastelavnstønden er. En piñata er typisk noget man forbinder med Mexico eller Amerika, men traditionen kommer faktisk fra Europa. Det var nemlig Spanien der tog traditionen med sig til Mexico mange år tilbage. I dag er traditionen stadig i brug, ligesom Fastelavn også er. Piñatas kommer i mange former og størrelser modsat fastelavnstønden. Som regel får man også bind for øjnene, når skal slå. I Danmark har børnene frit udsyn. Og dette er nok bedst for alle.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here