Sådan får du mest muligt ud af din have

0
1373

I disse tider er der mange, der tilbringer rigtig meget tid hjemme på matriklen. Det kan dog hurtigt blive lidt kedeligt og klaustrofobisk at bruge så mange timer i husets få rum. Derfor er der helt sikkert mange haveejere, der er glade for muligheden for at kunne få noget frisk luft i haven. Der er meget, der tyder på, at vi kommer til at tilbringe endnu en sommer i Danmark og dermed i haven. Så hvorfor ikke gøre haven til et rigtig dejligt sted at være? Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din have.

Plant frugttræer og bærbuske i haven

I sommervarmen er det skønt at kunne snacke lidt på frisk frugt. Vi slæber derfor massevis af ananas, vandmelon og ferskner med hjem fra supermarkederne om sommeren. Det er dog endnu bedre at kunne snacke på helt frisk frugt fra egen have. Der er faktisk ikke meget, der smager bedre end friskplukkede kirsebær, jordbær, hindbær eller blommer fra havens skatkammer. Hvis du ikke allerede har frugttræer og bærbuske i haven, skal du bare se at komme i gang. Plant f.eks. et Amarena kirsebær træ eller en hindbærbusk i haven. Det vil du helt sikkert ikke fortryde.

Indret en hyggelig terrasse

Når du har plantet dine nye frugttræer, skal du også have et sted, hvor du kan nyde din friskplukkede frugt. Intet sted er mere oplagt end en indbydende terrasse med bløde møbler. Indret et rigtigt loungeområde på terrassen med hjørnesofa, liggestole og et lille køleskab til kolde drinks. Så kan du invitere venner og familie forbi til sommerhygge på terrassen. Hvis det skal være helt gennemført, bør du også opsætte et højtalersystem udenfor, så der kan spilles op til fest eller hygge. Mangler du inspiration til musik, kan du finde det online eller på streamingtjenesternes hitlister.

Værn om havens privatliv

Nu har du fået indrettet din have, så den er et sted, hvor du har lyst til at tilbringe mange timer. Men hvad med privatlivet? Der er ikke meget ved at ligge og slikke sol i haven, hvis man helt tiden er bange for, at der er nogen, der lurer. Det er også rarest at sende ungerne ud at lege i haven velvidende, at der ikke er nogle skumle typer, der holder øje med dem. For at opnå denne form for privatliv, er det nødvendigt at afskærme haven. Dette kan enten gøres med et højt stakit, som folk hverken kan kigge igennem eller over. Du kan også vælge at plante en hæk, men det tager naturligvis noget tid, før den har nået sin fulde højde.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here