Sådan kan du nemt lave din egen hjemmeside

2673
12470
shop online

Det er i dag en barneleg at lave din egen hjemmeside. Alle kan finde ud af det. Har brug for ekstra kundskaber, kan du endda tage et aftenskolekursus på et par timers varighed. Det er så nemt i dag fordi der en stor konkurrence med gratis hjemmesider. Mange IT virksomheder tilbyder i dag gratis skabeloner til hjemmesider. Disse skabeloner er simpelthen nogle tomme hjemmesider som du selv kan fylde med indhold.
Sammen med et udvalg af forskellige skabeloner får du også andre gratis materialer. Fx ikoner, baggrunde, royalty frie billeder, fonts, og meget mere. På den måde er det at lave en ny hjemmeside ikke mere indviklet end en omgang juleklip i børnehaven.
Prøv selv: lav din egen hjemmeside. Linket sender dig til en af de mange virksomheder der tilbyder gratis hjemmesider.

Hvad skal du passe på med gratis hjemmesider?

Sund skepsis er ikke kun anbefalelsesværdig i dag når det drejer sig om gratis tilbud på Internettet. Det er ligefrem en overlevelses strategi! Så ja, det vigtigste spørgsmål, også med gratis hjemmesider er: hvad koster en gratis hjemmeside?
Alle gratis tilbud på Internettet har omkostninger. Det er ikke nødvendigvis penge, men et eller andet skal du af med. Tit er det personlige data. Personlige data som internet vaner, hvilke hjemmesider du besøger og hvor tit, er i dag en valuta. De kan direkte veksles til penge af IT virksomheder.
Andre omkostninger kan være i form af clickbait. At du skal foretage en række kliks på links til diverse eksterne websider. Dette genererer også indtægter for den hjemmeside, hvor de forskellige links er placeret.
Noget helt tredje du skal passe på er din gratis hjemmesides Internet adresse. Du får nemlig ikke dit eget domænenavn med en gratis hjemmeside. Et domænenavn skal registreres hos hostmaster.dk og det er nu engang ikke gratis. Det du får, er en adresse på udbyderens domæne, og dette giver bøvlede URL.

En hjemmeside med eget domæne

Hvis du vil have dit eget domænenavn fx minwebside.dk, er der flere ting der skal gøres. Du skal registrere dit domænenavn, du skal finde et webhotel og uploade din hjemmeside på webhotellet.
Typisk køber du et abonnement for et år, og så kan du uploade din hjemmeside på udbyderens webhotel. Det skal du bruge et FTP program til, eller et CMS system. CMS betyder content management system. Det er sofistikerede programmer der gør det mulig at redigere en webside helt uden kendskab til html.
CMS systemer findes også som open source, altså gratis. Men de er ikke nødvendigvis nemme at lære. Hvis du selv vil bruge CMS, skal du kunne lave din egen webserver.
Eller gør sådan: Lav en ny hjemmeside hos Bricksite, helt gratis. Du kan bruge deres skabeloner og udfolde din kreativitet uden omkostninger. Når du er tilfreds med din hjemmeside, kan du tegne et abonnement som inkluderer alt, domæne registrering, webhotel og CMS.

2673 KOMMENTARER