Vær sikker på de bærende konstruktioner ved renovering og tilbygning

19
655

Når du skal ændre på boligen, er det vigtigt, at du har styr på alt ned i mindste detalje. Det kan måske virke harmløst at fjerne en skillevæg, så to værelser bliver til ét stort værelse, eller fjerne væggen mellem køkken og stue, så huset pludseligt består af et åbent koncept.

Der er dog visse risici forbundet med at ændre på vægge, tag osv. Da nogle af delene er et led i den bærende konstruktion. En lidt for hurtig beslutning med ændring af dette, kan få fatale konsekvenser for huset, der pludselig kan få revner i murværket eller måske ikke længere kan bære taget. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvornår du bør rådføre dig med dit byggeprojekt.

Fjern ikke bærende eller afstivende indervægge uden en fagperson

Skal du have ændret på de indre vægge, er det essentielt at sørge for, at de resterende vægge er i stand til at bære taget. I mange tilfælde kan du selv finde ud af, om en væg er bærende. Oppe under loftet er der monteret tykke bjælker, som enten kan være af stål eller træ. Disse bjælker er en del af den bærende konstruktion.

Er din skillevæg i huset placeret under en af disse bjælker, er der stor risiko for, at det er et bærende element. En skillevæg kan også være afstivende. Dette gælder typisk for skillevægge, der er placeret på husets korteste led. Disse kan have til formål at afstive bygningen, så den ikke påvirkes af eksempelvis voldsomt vejr.

Få tryghed med ingeniørrådgivning til dit byggeprojekt

Skal du have foretaget ændringer i boligen, vil det være fornuftigt at få en byggeingeniør til at foretage de nødvendige beregninger, der kan forudsige, om det kan lade sig gøre at flytte på en indervæg. Derved sikrer du dig, at du ikke påfører huset skader. Du kan inde et professionelt firma med ingeniørrådgivning af byggeprojekter, som har en 98 % tilfredshedsprocent her:art-tek.dk.

Skal der lægges nyt tag på i forbindelse med renoveringen eller tilbygningen, gælder det ligeledes om at være sikker på, at den bærende konstruktion er i orden. Vær opmærksom på, at der kan være stor vægtforskel på tagtyper. Skifter du eksempelvis et ståltag ud med de populære glaserede tagsten, skal du være opmærksom på, om tagkonstruktionen er bygget til at kunne bære vægten. Uanset hvad du vil have lavet om, vil det være fornuftigt at få foretaget beregninger på det. Det kan hurtigt blive dyrt at lade være.

19 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here