Actioncams under vandet

2
1640

Denne artikel handler om situationen blandet actioncams og undervandskameraer til dykning i 2020. Læs mere her:

Ingen tvivl om at techudviklingen også er i fuld gang når det handler om små gadgets under vandet. De første kameraer der var tilgængelige for den almindelige forbruger var nok de her engangskameraer for 10 år, men nu kan selv Gopro kalde sig for et undervandskamera.

De første GoPro kameraer fungerede ikke under vandet. De forvrængede billedet og der kunne ikke stilles skarpt gennem det buede glas yderst på objektivet.

De moderne GoPro kameraer er vandtætte til 10m selv uden for deres huse og tager knivskarpe undervandsfotos.

Paralenz vil mere

Det danske firma Paralenz tager faktisk skridtet videre i 2020 hvor deres nye kamera “Vaquita” bliver udgivet. Vaquita har en dybdemåler og liveskærm, som betyder at kameraet i sig selv til en vis grad erstatter selv et dykkerur eller en dykkercomputer!

De automatiske rødfiltre som Paralenz lancerede ved deres første kamera gjorde at Colourgrading og hvidbalance blev overflødigt for alle amatørerne, og den automatisk tænd/sluk funktion gjorde næsten al klipning og tilsammen al efterbehandling af videofilerne overflødig.

Med Vaquita tager Paralenz skridtet videre, og kobler det endda med GPS og et centralt upload af videofilerne med AI artsbestemmelse og dermed et kæmpe datasæt til brug for kortlægning af livet i alle verdenshave.

Hvad skal man vælge?

Hvis valget står mellem GoPro og Paralenz til undervandsbrug, så ville jeg personligt vælge Gopro nu – men Paralenz senere. Ingen tvivl om at Paralenz er dybt specialiseret videokamera til dykning, og dermed overlegen alt andet. Det er dog også svagheden.

GoPro er et allround actionkamera som man både kan tage fotos, videoer og både under og over vandet.

Det bliver spændende at følge med i udviklingen og se om GoPro9 eller Paralenz Vaquita kommer til at bringe nye features med ind i dykningen.

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here