Byg selv en pallesofa til hjemmet

0
1109

Det er sjovt at prøve at bygge sine egne møbler, og så er de bare endnu federe at bruge, når man selv har lagt kræfter i det. Her kan du finde inspiration til, hvordan du selv kan bygge et bord i træpaller. Så læs med, og hver klar til at få din indre håndværker frem!

Væk med akademikeren – frem med håndværkeren

Hvis du er akademiker, så er du måske ikke lige vant til at bruge hænderne så meget. Så bruger du måske nærmere din tid på at sidde og læse på online folkeuniversiteter som norddjurs-folkeuni.dk. Men det betyder ikke, at det ikke godt kan lade sig gøre at bruge hænderne engang imellem. Du skal bare følge denne simple guide, og så har du snart et sofabord, du kan stille dine ting på.

Palleborde hitter i hjemmet

Møbler, der er lavet af paller, er stadig populære den dag i dag. Det er ikke særlig svært at lave et bord en sofa af træpaller, du skal bare vide, hvordan man gør. Pallemøbler kan passe ind i alle hjem, når man selv sørger for det. Du kan selv bestemme, om du vil bevare træpallerne i deres originale farve, eller om du gerne vil male dem. Det kommer måske an på, hvad der passer bedst ind i netop dit hjem.

Hvor mange paller skal jeg bruge?

Du skal naturligvis først om fremmest anskaffe de materialer, du skal bruge for at bygge en pallesofa. Det er klart, at du skal have paller, en boremaskine og en sav. Det er op til dig selv, hvor mange paller du vælger at bruge – jo flere paller, jo større en sofa. Du skal bruge tre paller der modul, du skal lave. Du kan finde endnu mere inspiration til, hvilke ting og hvilke materialer du kan bruge på Traeogbyg.dk.

Klar-parat-start

Så langt så godt! Nu er vi ved at komme frem til, hvordan man gør. Du skal som sagt bruge tre paller pr. modul. De første to paller skal stables oven på hinanden, hvor de bagefter skrues sammen. Derefter skal den sidste palle saves over på langs efter tredje brædde. Den plade, du har skåret over, er den, der bruges som ryglænet på sofaen. Denne skal skrues fast mellem fjerde og femte brædde. På den måde sørger du for at få et ryglæn med hældning. Det er ét modul – fortsæt denne proces indtil du har en sofa, der er den rette størrelse. Når du har lavet din sofa, skal du nok finde nogle puder, så du ikke bare skal sidde på en træpalle – det er nok ikke så rart. Her kan du igen selv vælge, hvilke farver der passer ind i dit hjem. Held og lykke med projektet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here